budžet

Višković: Prijedlog da budžetskim radnicima majske plate budu povećane 10%

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pomogne radnicima, ali i svim građanima Srpske, te istakao da je predloženo da budžetskim korsnicima majske plate budu povećane 10 odsto.

Novi budžet rješava probleme carinika

SARAJEVO - Savjet ministara BiH i Sindikat radnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dobrom su putu da se postigne dogovor, odnosno da se ispune zahtjevi Sindikata, međutim sve zavisi od usvajanja budžeta institucija BiH, koji će Savjet ministara BiH već krajem idućeg mjeseca uputiti u proceduru prema Predsjedništvu BiH i parlamentu BiH.

Kreiraju budžet za ovu godinu

SARAJEVO - Nakon što je Fiskalni savjet BiH tek 30. marta usvojio Globalni fiskalni okvir za period 2022-2024. godine, omogućeno je da se pokrenu procedure u Ministarstvu finansija i trezora u procesu kreiranja budžeta za 2022, rečeno je u ovom Ministarstvu.

Nisu uplaćivali doprinose radnicama u kafani, oštetili budžet RS za 27.265 KM

PRIJEDOR - Trojac Z.LJ. i S.LJ. iz Oštre Luke i Z.M. iz Banjaluke terete se da su kao poslodavci za tri radnice u ugostiteljskom objektu u Prijedoru nisu uplaćivali doprinose, uskrativši im pravo na isplaćivanje primanja tokom bolovanja, godišnjih odmora i slobodnih dana, a budžet Republike Srpske oštetili za 27.265,30 KM.

Predstavnički dom usvojio rekordan budžet FBiH od 5,5 milijardi KM

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog dom Parlamenta Federacije BiH usvojili su Prijedlog Budžeta FBiH za ovu godinu u iznosu od 5,5 milijardi KM.

Dodik: Ukidanje PDV-a na životne namirnice koštalo bi budžet RS 111 miliona KM

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da će prijedlog te partije i Vlade Republike Srpske biti da se na hranu, mlijeko i ostale životne namirnice ukine stopa PDV, što bi po računici budžet Srpske koštalo 111 miliona KM.

Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio budžet za 18.115 KM

PRIJEDOR – Prijedorčanin D.B. osumnjičen je da je obavljajući prodajnu djelatnost kao fizičko lice, ostvario dobit na koju nije platio porez i doprinose i oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 18.115 KM.

Oštetili budžet BiH za oko četiri miliona, SIPA podnijela izvještaj

BANJALUKA - Protiv 14 fizičkih i tri pravna lica osumnjičenih da su oštetili budžet BiH za oko četiri miliona KM podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz SIPA.

Edin Forto: Kanton Sarajevo nikome ne oduzima novac

SARAJEVO - Kanton Sarajevo nikome ne oduzima novac i nije izvor nepravedne raspodjele prihoda, poručio je danas premijer Edin Forto.

Tri jednostavna načina za organizaciju kućnog budžeta

Na pitanje kako organizovati finansije na mjesečnom nivou često pronalazimo razne odgovore. Jedni se zalažu za to da se uvijek plaća karticom, dok drugi smatraju da je lakše upravljati finansijama kad se plaća novcem koji imamo u novčaniku.

Direktor firme osumnjičen da je oštetio budžet RS za skoro 80.000 KM

​PRIJEDOR - Protiv B.P. iz Novog Grada podnesen je Izvještaj o krivičnom djelu zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srpske za 76.621,49 KM ne plaćajući poreze i doprinose za radnike, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Barseloni popunjen budžet, ne može da registruje Toresa

Fudbalski klub Barselona ne može da registruje pojačanje iz Mančester sitija Ferana Toresa, prenose španski mediji.

Banjaluka u novu godinu ulazi sa usvojenim budžetom od 169,7 miliona

Budžet grada za narednu godinu u iznosu od 169,7 miliona KM usvojen je u četvrtak na devetoj sjednici Skupštine grada.

BiH u 2022. ulazi sa budžetom iz 2020.

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH danas će donijeti odluku o privremenom finansiranju za prvi kvartal naredne godine i gotovo je sigurno da će se i nova 2022. godina završiti bez usvojenog budžeta te da će institucije na nivou BiH moći potrošiti samo ono što su dobile 2020. godine.

Tegeltija: Zaposleni u institucijama neće ostati bez plata

​SARAJEVO - Savjet ministara donijeće sutra odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za prvi kvartal 2022. godine, čime se stavlja tačka na spekulacije da bi više od 20.000 zaposlenih u zajedničkim institucijama već u januaru moglo ostati bez posla i naknada, potvrdio je predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Najčitanije