car

Obnavlja se posljednja carska palata Nikolaja II

SANKT PETERBURG - Aleksandrova palata, posljednji dom ruskog cara Nikolaja II i njegove porodice prije nego su streljani ponovo će biti otvorena za javnost sljedećeg ljeta, nakon obnove vrijedne više miliona dolara, objavile su ruske vlasti.

Dubrovnik uveo car sharing sistem s 30 električnih vozila

Usluga sukorištenja vozila, tzv. car sharing, kroz projekt 30 električnih automobila Avant2Go, predstavljena je u četvrtak u Lazaretima, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković je rekao kako je sistem povoljan te omogućuje bržu i kvalitetniju mobilnost građana i turista.

Ustoličen car Naruhito, pomilovano 550.000 osuđenika

TOKIO - Japanska vlada pomilovala je, povodom ustoličenja cara Naruhita, oko 550.000 osuđenika za lakša krivična djela.

Sudan naredio zatvaranje granica s Libijom i CAR

KARTUM - Sudanska prelazna vlada naredila je hitno zatvaranje državnih granica sa Libijom i Centralnoafričkom Republikom, navodeći neodređene bezbjednosne i ekonomske opasnosti.

Japan dobio novog cara: Počelo doba Rejve - predivne harmonije

​Već dva i po milenijuma u Japanu vlada ista carska dinastija, što je čini najstarijom živom dinastijom i jednom od najstarijih u istoriji. Prema drevnim japanskim tekstovima, boginja sunca Amaterasu Omikami poslala je svog potomka na tron od hrizantema, na kojem i danas sjede japanski carevi.

Naruhito zvanično postao novi car Japana

TOKIO - Japanski prestolonasljednik Naruhito zvanično je postao car te zemlje, u skladu sa zakonom po kojem je abdicirao njegov otac car Akihito.

Japanski car i carica slave 60 godina braka

​Japanski car Akihito i carica Mišiko proslavljaju danas svoju 60. godišnjicu braka, samo tri nedjelje uoči careve najavljene abdikacije.

Japan: Novi car donosi eru "reda i harmonije"

TOKIO - Nova japanska imperijalna era počeće 1. maja kada princ Naruhito postane car i biće poznata pod imenom "Reiva", saopšteno je danas u Tokiju, prenosi Rojters.

"Car bomba" 3.300 puta jača od one bačene na Hirošimu

VAŠINGTON - Bomba bačena na Hirošimu 1945. godine imala je snagu 15 kilotona, a najjača ikada testirana nuklerana bomba proizvela je eksploziju jaču 3.300 puta.

Najčitanije