cijena

Cijene nafte stabilne uprkos porastu slučajeva korone

Cijene nafte su danas ostale stabilne, podržane smanjenjem isporuka velikih proizvođača, mada su trgovci oprezni zbog naglog rasta broja zaraženih virusom korona širom svijeta koji bi mogao da sputa oporavak tražnje za gorivom.

Cijena nafte u porastu

Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je porasla za više od jedan odsto nakon što su članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihovi saveznici obećali da će ispuniti obaveze iz sporazuma o smanjenju dnevne proizvodnje.

Cijena nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu jer rast broja zaraženih virusom korona u Kini i SAD izaziva bojazan da bi moglo doći do zastoja potražnje za ovim energentom uprkos ublažavanju mjera blokade.

Cijene nafte porasle za četiri posto

Cijene nafte porasle su danas za oko četiri posto, nakon što je Međunarodna agencija za energetiku (IEA) podigla prognozu o tražnji za 2020. godinu, a podršku cijenama je pružilo i rekordno smanjenje ponude.

Povampirenje virusa korona u SAD potkopalo cijene nafte

Noćašnji veliki pad cijena nafte nastavljen je danas jer je rast broja novih slučajeva virusa korona u SAD ove nedjelje povećao izglede da će drugi talas epidemije oboriti tražnju u toj zemlji koja je najveći svjetski potrošač "crnog zlata" i goriva.

Aplikacija prikuplja cijene goriva sa svih pumpi

BANJALUKA - Mobilna aplikacija koja će nakon FBiH zaživjeti i u Republici Srpskoj sadržavaće cijene goriva na svakoj benzinskoj pumpi, što će i te kako pomoći vlasnicima vozila.

Pale cijene nafte zbog eskalacije napetosti između SAD-a i Kine

Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod 35 dolara nakon eskalacije napetosti između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine, dvije najveće svjetske ekonomije i potrošača nafte.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon što je američki predsjednik Donald Tramp rekao da radi na snažnom odgovoru Kini zbog predloženog zakona o bezbjednosti u Hong Kongu, dok su pojedini trgovci izrazili sumnju u posvećenost Rusije smanjenju dnevne proizvodnje.

Analiza "Nezavisnih": U Srpskoj u aprilu narasle cijene brojnih namirnica

​BANJALUKA - Od 42 prehrambene namirnice i napitka čije cijene prate statističari u Srpskoj, 24 su u aprilu poskupjele, dok je za njih 13 cijena pala.

Cijene nafte stabilne, manja ponuda neutrališe pad tražnje

Cijene nafte, koje su porasle u posljednje četiri nedjelje, danas su uglavnom stabilne jer smanjena ponuda neutrališe rastući skepticizam u pogledu oporavka potražnje.

Najčitanije