cijene

Tihi rast cijena u BiH: Kese praznije zbog poskupljenja

BANJALUKA, SARAJEVO - Neke vrste mesa i voća, ali i ostalih prehrambenih proizvoda poput brašna, šećera i meda poskupjeli su u protekloj godini, ne mnogo, ali dovoljno da dodatno pojačaju glavobolju potrošačima.

Dvosoban stan košta koliko i kuća

PRIJEDOR, BANJALUKA - Cijene stanova u novogradnji u pojedinim gradovima širom RS dostižu sve veće cifre, dok s druge strane cijene kuća stagniraju ili čak opadaju te se prodaju i godinama, pa ja sve češća prilika da se za određenu cijenu stana može kupiti kuća u gradskim naseljima.

Septembarske cijene u prosjeku veće za 0,5 odsto

Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u septembru su u prosjeku bile veće za 0,5 odsto u odnosu na avgust.

Garaža u Dubrovniku košta kao kuća u Vukovaru

ZAGREB - Cijene stanova i privatnih objekata u Hrvatskoj, koje su među najvišim u EU po stopi rasta, i dalje obaraju rekorde - za cijenu garaže u Dubrovniku moguće je kupiti cijelu kuću u Vukovaru.

Cijene stanova u Hrvatskoj "divljaju"

ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj su u drugom tromjesečju 2019. godine porasle za 2,6 odsto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjem nivou u proseku više za 10,4 odsto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Neviđen skok cijena nekretnina u Grčkoj

ATINA - Tržište nekretnina Grčke u neviđenom je, gotovo nasilnom rastu cena, piše atinski list "Katimerini".

Cijene nafte u porastu

LONDON - Cijena nafte danas je u porastu usljed očekivanja da će veći proizvođači smanjiti dnevnu proizvodnju.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu usljed usporavanja globalnog privrednog rasta i trgovinskog spora SAD i Kine.

Rastu cijene stanova u Podgorici i na primorju

PODGORICA - Cijene stanova u Podgorici i na crnogorskom primorju u ovoj godini rastu, uglavnom zbog povećane tražnje stranaca, podaci su agencija za nekretnine.

Nafta pojeftinila poslije šest dana

LONDON - Cijena nafte opala je danas ispod 65 dolara za barel, što je prvo pojeftinjenje u prethodnih šest dana, nakon smanjenja osnovne kamatne stope odlukom američkih Federalnih rezervi i rasta proizvodnje ovog energenta u SAD.

Najčitanije