cijene

Cijene nafte na višegodišnjem maksimumu

NJUJORK, LONDON - Nafta je na putu da zabilježi devetu uzastopnu nedjelju rasta, što je najduži period uspona cijena na sedmičnom nivou od 2015. godine, jer su isporuke proizvođača iz OPEK+ grupe na tržište skromne, a zalihe sirove nafte u SAD opadaju.

Vlada Slovenije: Cijene mazuta ponovo će biti regulisane

LJUBLJANA - Vlada Slovenije danas je donijela nalog kojim se ponovo uvodi regulacija cijena lož ulja, marže distributera ograničila je na najviše šest centi po litru.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon što je kineska administracija pojačala napore za smanjenje rekordnih cijena uglja i da osigura da rudnici rade punim kapacitetom.

Cijene nafte u porastu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed problema u dostavi prirodnog gasa, električne energije i uglja širom planete.

Cijene nafte skliznule sa višegodišnjeg rekorda

LONDON - Cijene nafte su skliznule danas sa višegodišnjeg rekordnog nivoa, prema najnovijim podacima sa robnih tržišta, koje u realnom vremenu prati CNBC.

Hrvatskoj prijete prazne police?

ZAGREB - Na udaru povećanja cijena je i Hrvatska.

U Kini blagi rast cijena u septembru

PEKING - Septembarski indeks potrošačkih cijena (CPI) u Kini porastao je za 0,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zašto su eksplodirale cijene prirodnog plina?

Ruske ucjene, odveć optimistična orijentacija na obnovljive izvore energije, nepredvidljive klimatske promjene - sve to i još puno drugih faktora spominjalo se u kontekstu dramatičnog rasta cijena prirodnog plina.

Energetska kriza trese svijet

Libanska elektroenergetska mreža je potpuno ugašena, nakon što su dvije glavne elektrane ostale bez goriva. Nestašice prijete Indiji, Njemačkoj, Rumuniji. Prijete i nestašice pojedinih proizvoda.

EU razmatra kako da ustabili cijene gasa i struje, ministri zvone na uzbunu

Da li je cijena gasa u Evropskoj uniji "nepodnošljivo visoka" ili je jednostavno određuje tržište? Francuska i neke druge zemlje zahtijevaju da se uvedu zajedničke mjere EU. Da li je to moguće?

Najčitanije