crna gora

Sinđelić pisao Hrvatima iz spuškog zatvora

PODGORICA - Saša Sinđelić, koga je Crna Gora isporučila Hrvatskoj zbog izdržavanja kazne za ubistvo, žalio se iz zatvora u Spužu Županijskom sudu u Vukovaru na 104 strane na crnogorske i ruske tajne službe i tražio ukidanje presude za ubistvo.

Trećina Crnogoraca puši

PODGORICA - Oko 35,4 odsto stanovnika u Crnoj Gori su pušači, dok se broj mladih od 13 do 15 godina koji konzumiraju duvanske proizvode udvostručio, pokazali su najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje.

Nakon dijelova Hrvatske snijeg pao i na crnogorskim planinama

PODGORICA - Prvi snijeg pada na obroncima Bjelasice, a ima ga i na obroncima Prokletija i Visitora, kao i na vrhovima Durmitora.

Sekulić: Vlada Crne Gore dobro da razmisli o "malom Šengenu"

PODGORICA - Vlada Crne Gore treba dobro da razmisli o inicijativi o boljem ekonomskom povezivanju zemalja regiona sa aspekta benefita za njene građane i privredu, kao i bolje evropske integracije, izjavila je ministar ekonomije Dragica Sekulić.

Crna Gora odbila "mali Šengen"

SARAJEVO - Crna Gora nije zainteresovana za "mali Šengen" (CEFTA+), jedinstven ekonomski prostor u kojem bi se između zemalja zapadnog Balkana odvijao nesmetan protok ljudi i robe bez zadržavanja na granicama.

Situacija u Crnoj Gori bolja, ali opasnost od poplava nije prošla

PODGORICA - Hidrološka situacija na području Crne Gore juros je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da prelazimo na redovan režim rada, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Njemački medij o naoružavanju Crne Gore

BON - Od ulaska u NATO Crna Gora je već sklopila dva velika ugovora o kupovini helikoptera i oklopnih vozila od ukupno 66 miliona evra, piše danas Dojče vele (DW) i dodaje da poput svojih susjeda, povećava vojni budžet i sve češće šalje vojnike u misije širom svijeta.

Evakuacija kod Nikšića, takvu situaciju ne pamte ni najstariji

PODGORICA - U selu Broćanac, kod Nikšića, evakuisano je osam osoba iz dva domaćinstva, kod kojih je situacija nakon nevremena najsloženija, javila je Mina.

Vodostaj Morače za 12 sati porastao 3,5 metara

PODGORICA - Crnu Goru je danas pogodilo jako nevrijeme, praćeno obilnim padavinama, a vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je čak tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosi gotovo 10 metara.

Nevrijeme u Crnoj Gori: Kuće poplavljene, spasioci na terenu

PODGORICA - Nove padavine u Crnoj Gori donijele su probleme građanima širom zemlje - reke su se izlile, poplavljene su kuće i kafići, saobraćaj je otežan, a spasioci su na terenu i imaju veliki broj intervencija.

Najčitanije