crna gora

Amfilohije iznio uslov za razgovor sa crnogorskom vlašću

PODGORICA - Ako je poziv na dijalog predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića samo poziv da razgovaramo o bezakonju, onda je bolje da se tu ne započinje razgovor, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za "Dan".

Počela najduža litija: Narod krenuo ka Bijelom Polju

Od manastra Bliškove u Crnoj Gori krenula je jutros litija do Bijelog Polja. Očekuje se da će ova litija biti dužine 50 kilometara, što je rekord u dosadašnjem negodovanju naroda u toj zemlji zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vučić sa Ðukanovićem o položaju Srba i o putu ka EU

JERUSALIM - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Jerusalimu sa predsjednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o vjerskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Otkazana litija na Cetinju zbog bezbjednosti učesnika

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska otkazala je, iz bezbjednosnih razloga, litiju koja je za sutra bila najavljena na Cetinju, saopšteno je iz cetinjske Crkvene opštine.

Marković: Nemoguće povući Zakon, pozvaću Amfilohija na razgovor

PODGORICA - Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je da će do kraja nedjelje pozvati mitropolita Amfilohija na razgovor.

Novi detalji ubistva u Atini: Škaljarci koristili hrvatske pasoše

ATINA - Grčka policija i dalje traga za četvoricom egzekutora koji su u nedjelju uveče brutalno livkidirali dvojicu vođa škaljarskog klana u jednom restoranu u Atini.

Pavlović: SPC starija od Crne Gore i "crnogoroslavlja"

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva starija je od crnogorske države, a granice srpskog pravoslavlja šire su od prostora bivše Jugoslavije, pa i Balkana, kaže istoričar Momčilo Pavlović, uz ocjenu da Milo Ðukanović i njegovi sljedbenici manipulišu istorijskim argumentima i revidiraju istorijske odluke u pokušaju da stvore ''crnogoroslavlje''.

Patrijarh Irinej ipak ne ide u Pljevlja

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej ipak neće posjetiti Pljevlja 26. januara, potvrđeno je Sputnjiku iz Patrijaršije.

Patrijah Irinej u nedjelju u Pljevljima

PODGORICA - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej će u nedjelju, 26. januara, posjetiti Pljevlja i prisustvovati Svetosavskoj akademiji, saznaje "Sputnjik" u Patrijaršiji.

Jedno lice poginulo, tri povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi

PODGORICA - Jedno lice je poginulo, a tri povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Podgorici, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Najčitanije