cvijet

Tiski cvijet koji umire na kraju svadbenog plesa, fenomen koji oduzima dah

Uvijek smo u potrazi za prirodnim fenomenima negdje daleko od nas. Međutim, i u našoj okolini postoje nevjerovatne stvari od kojih zastaje dah... A tisa je jedan takav fenomen.

Kraljevski cvijet intenzivnog mirisa

​Bašte i balkoni u proljeće se pretvaraju u pravu oazu cvijeća, a jedan od najmirisnijih među njima svakako je perunika. U našem području nazvana prema Perunu, bogu groma, a u svjetskoj botanici prema Iris, starogrčkoj boginji duge, nekoliko stotina vrsta perunike širom svijeta poznato je još od vremena Starog Egipta, gdje je bila kraljevski i božanski simbol.

Bagremov cvijet i hrani i liječi

Cvijet bagrema koga ima u izobilju u ovo doba godine trebalo bi sačuvati za zimu. Ovaj medonosni izdanak smatra se najdjelotvornijim u liječenju kašlja snižava i povišenu tjelesnu temperaturu.

Cvijet koji može iznova cvjetati 75 puta

Veliki raskošni cvjetovi amarilisa ili, kako ga još nazivaju, prugastoga sunovrata ili vitezove zvijezde uljepšavaju prostor i u zimskim mjesecima.

Matić ponovo naljutio Britance

Nemanja Matić, srpski reprezentativac i igrač Mančester junajteda, ni na utakmici Premijer lige protiv Mančester sitija nije stavio na dres cvijet maka.

Javio se Matić: Cvijet maka me podsjeća na bombardovanje Srbije

Nemanja Matić konačno se oglasio i objasnio Britancima zašto je odbio da nosi cvijet maka na svom dresu na utakmici Mančester junajteda u subotu.

U Srebrenici višnje procvjetale drugi put ove godine

SREBRENICA - Na dva stabla višnje u dvorištu porodice Jovanović u Srebrenici pojavio se cvijet drugi put u ovoj godini.

Ovako je izgledao prvi cvijet?

Evolutivno porijeklo cvijeća jedna je od najvećih misterija u nauci.

Šta vaš omiljeni cvijet otkriva?

Dugogodišnja cvjećarka iz Njujorka Meredit Vaga Perez proučavala je svoje mušterije, njihovo ponašanje i ličnost povezala s cvijećem koje biraju. Napravila je tipologiju karaktera na osnovu toga koji cvijet im je omiljen.

Najčitanije