dajak

Dajak pristanište niče ove godine

BANJALUKA - Nakon nekoliko godina čekanja, kod plaže Abacija ove bi godine trebalo da bude sagađeno prvo dajak pristanište, kojim bi se još više promovisali ovaj simbol grada i rijeke Vrbas, potvrdili su za "Nezavisne" u Odjeljenju za komunalne poslove.

Za dajak pristanište 180.000 KM

BANJALUKA - U cilju očuvanja i njegovanja tradicionalnog banjalučkog sporta - vožnje dajak čamca, grad će usmjeriti sredstva za izgradnju dajak pristaništa.

Banjalučki dajakaši izvadili betonske kante za smeće iz Vrbasa

Članovi Dajak kluba u sklopu svojih redovnih ekoloških aktivnosti iz korita rijeke Vrbas izvadili su 15 betonskih kanti za otpatke, koje su nesavjesni građani bacali u rijeku.

Projekat na Vrbasu: Korona otežala izgradnju pristaništa za dajak

Iako je planirano da ove godine ljubitelji dajaka dobiju prvo pristanište u gradu, zbog slabijeg punjenja budžeta grada, još nisu obezbijeđena sredstva za izgradnju, rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

Studenti iz Njemačke vozili se dajakom u Banjaluci

U vožnji dajakom, prepoznatljivom vrstom čamca karakterističnog za grad na Vrbasu, ne uživaju samo građani, već i brojni turisti, među kojima su juče bili i studenti iz Njemačke.

Šef Delegacije EU uživao u dajak čamcu na Vrbasu

BANJALUKA - Kao što je najavio u svojoj prvoj posjeti banjalučkom Nektar Dajak Klubu, i to na njegovu ličnu želju, Ambasador Lars-Gunnar Vigemark šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH osjetio je čari vožnje u banjalučkom dajak čamcu.

Banjalučanin Andrej Zamolo pobjednik trke dajak čamaca na Vrbasu

BANJALUKA - Andrej Zamolo iz Banjaluke pobijedio je po 23. put u današnjoj trci dajak čamaca na Vrbasu, organizovanoj u okviru 66. manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Dajak sve više krote i djevojke

Besplatna škola dajakaštva okupila je veliki broj polaznika, koji će do kraja avgusta učiti da voze ovaj tradicionalni vrbaski čamac, a posebno je zanimljivo da ga sve više krote i djevojke.

Nektar Dajak čamac u sigurnoj luci Banjalučke pivare

Banjalučka pivara i "Nektar Dajak klub" nastavljaju uspješnu trogodišnju saradnju, a predstojeće ljeto u Banjaluci biće u znaku najvećih brendova ovog grada – "Nektar" piva i dajak čamca.

Uskoro prvo pristanište za dajak čamce u Banjaluci

BANJALUKA - Izgradnja prvog pristaništa za dajak čamce u Banjaluci trebalo bi da počne u junu na plaži Abacija, ispod kafea "Club 22", potvrdio je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Najčitanije