deponija

Mještani ponovo blokirali deponiju "Uborak"

MOSTAR - Mještani okupljeni oko Građanske inicijative "Jer nas se tiče" jutros su u 6 sati blokirali deponiju ''Uborak'' kod Mostara.

Policija silom deblokirala deponiju Uborak, ima povrijeđenih

MOSTAR - Jake snage MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su uz primjenu sile rano jutros deblokirale deponiju Uborak pored Mostara. Deponiji je prošle sedmice istekla okolišna dozvola, a građani okolnih naselja je drže blokiranom od srijede.

Peti dan blokade deponije Uborak: Sve više smeća na ulicama Mostara

MOSTAR - Peti dan traje blokada odlagališta komunalnog otpada Uborak kod Mostara zbog čega komunalna poduzeća nemaju gdje odlagati smeće. Kontejneri su odavno već puni i sve je više smeća na mostarskim ulicama.

Mještani tijelima blokirali ulaz na deponiju, policija traži deblokadu

​MOSTAR - Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ zatražili su jutros od aktivista Građanske inicijative "Jer nas se tiče" da deblokiraju pristup gradskoj deponiji "Uborak" kod Mostara i da puste kamione sa otpadom, ali su građani tijelima blokirali ulaz na deponiju.

Na pomolu privremeno rješenje za deponiju Smiljevići

SARAJEVO - Nesnosni smrad koji se već godinama širi sa gradske deponije u Smiljevićima u Kantonu Sarajevo privremeno bi trebalo da neutrališe sanitarna ploha.

Nove eksplozije u deponiji municije, devet osoba povrijeđeno

MOSKVA - Najmanje devet osoba je povrijeđeno u novim eksplozijama koje su se dogodile danas u deponiji municije u Sibiru tokom akcije čišćenja, u vojnoj bazi u distriktu Krasnojarsk.

Uklonjene deponije u naseljima Lauš i Česma

BANJALUKA - Divlje deponije na području banjalučkih naselja Lauš i Česma uklonjene su u nastojanju da se riješi problem koji na ovim lokacijama, zbog nesavjesnih pojedinaca, postoji već godinama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Metan sa deponije prijeti Sarajevu?

SARAJEVO - Nepodnošljiv smrad se širi Sarajevom, a uzrok je ponovo Gradska deponija u Smiljevićima, na kojoj ne radi kolektor zbog nepropisnog odlaganja animalnog otpada.

Mostarci traže zatvaranje deponije "Uborak"

MOSTAR - Stanovnici prigradskih naselja na sjeveru Mostara protestovali su danas ispred gradske deponije "Uborak" u mjestu Vrapčići zbog odlaganja opasnog otpada i poručili da će ubuduće dežurati kako bi spriječili dovoz novih količina.

2,3 miliona kredita potrošili na deponiju koje nema

BIHAĆ - Kreditna sredstva Svjetske banke, kojima je u proteklim godinama finansiran propali projekat izgradnje regionalne deponije na području Unsko-sanskog kantona, Vlada USK će vraćati sve do 2029. godine.

Najčitanije