deponija

Mont Everest se pretvara u deponiju

Najviša planina na svijetu Mont Everest postala je najveće odlagalište otpada - kada turisti uklanjaju visinske logore, za sobom ostavljaju šatore, slomljenu opremu, prazne boce sa kiseonikom, kao i velike količine izmeta.

Mještani Priječana strahuju od zmija i zaraza sa deponije

BANJALUKA - Divlje deponije i nekontrolisano odlaganje otpada u Priječanima veliki su problem mještana ovog banjalučkog naselja, jer broj divljih deponija raste.

Više od stotinu leševa pasa bačeno u smeće

VELIKA KLADUŠA - Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK obišli su danas gradsku deponiju "Radića most" u blizini naselja Vrnograč, nadomak Velike Kladuše, te evidentirali da se na tom lokalitetu nalaze velike količine otpada animalnog porijekla, koji nije zbrinut na adekvatan način.

Mrtvo novorođenče pronađeno na deponiji

STARA PAZOVA - Mrtvo novorođenče pronađeno je danas na deponiji u Staroj Pazovi, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Požari i smrad sa deponije Rudine sve veći problem mještana okolnih sela

ROGATICA - Neprijatni mirisi i požari veliki su, kako kažu mještani, problem okolnih sela u blizini velike deponije Rudine, koja pripada opštini Rogatica, a koju koristi i susjedna opština Sokolac.

Mještani Bešnjeva spremaju peticiju: Divlju deponiju godinama trpe pored kuća

ŠIPOVO - Mještani naselja Bešnjevo u Šipovu godinama nemoćno gledaju u kamione natovarene krupnim otpadom, zemljom, smećem, pa čak i uginulim životinjama, koje im nesavjesni građani ali i, kako tvrde, neki lokalni preduzetnici izbacuju pokraj glavne ceste.

Deponija digla Brčake na noge, najavljeni protesti

BRČKO - Mještani brčanskog naselja Ilićka Vladi Brčko distrikta predali su zahtjev za prestanak rada i izmještanje gradske deponije čvrstog otpada koja se nalazi u neposrednoj blizini ovog naselja i najavili da će izaći na ulice ukoliko problem ne bude riješen.

Smeće zavadilo poziciju i opoziciju

BOSANSKA KRUPA - Predstavnici opozicionih partija u Općinskom vijeću Bosanske Krupe najavili su pokretanje peticije kojom će tražiti zatvaranje deponije koja se nalazi na lokalitetu Meždre-Vlaški Do, nekoliko kilometara od ovog grada.

Izvučeno tijelo stradalog mladića na deponiji kod Zenice

ZENICA - U nesreći koja se dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice poginuo je dvadesetšestogodišnji mladić S.H, čije tijelo je izvučeno iz jame nakon višečasovnih napora spasilaca.

Nesreća na deponiji u Zenici, u toku izvlačenje povrijeđenog

ZENICA - U nesreći koja se danas dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice, jedno lice je lakše povrijeđeno, dok je izvlačenje druge osobe zatrpane nakon obrušavanja materijala u toku, rekla je portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Najčitanije