deponija

Požari i smrad sa deponije Rudine sve veći problem mještana okolnih sela

ROGATICA - Neprijatni mirisi i požari veliki su, kako kažu mještani, problem okolnih sela u blizini velike deponije Rudine, koja pripada opštini Rogatica, a koju koristi i susjedna opština Sokolac.

Mještani Bešnjeva spremaju peticiju: Divlju deponiju godinama trpe pored kuća

ŠIPOVO - Mještani naselja Bešnjevo u Šipovu godinama nemoćno gledaju u kamione natovarene krupnim otpadom, zemljom, smećem, pa čak i uginulim životinjama, koje im nesavjesni građani ali i, kako tvrde, neki lokalni preduzetnici izbacuju pokraj glavne ceste.

Deponija digla Brčake na noge, najavljeni protesti

BRČKO - Mještani brčanskog naselja Ilićka Vladi Brčko distrikta predali su zahtjev za prestanak rada i izmještanje gradske deponije čvrstog otpada koja se nalazi u neposrednoj blizini ovog naselja i najavili da će izaći na ulice ukoliko problem ne bude riješen.

Smeće zavadilo poziciju i opoziciju

BOSANSKA KRUPA - Predstavnici opozicionih partija u Općinskom vijeću Bosanske Krupe najavili su pokretanje peticije kojom će tražiti zatvaranje deponije koja se nalazi na lokalitetu Meždre-Vlaški Do, nekoliko kilometara od ovog grada.

Izvučeno tijelo stradalog mladića na deponiji kod Zenice

ZENICA - U nesreći koja se dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice poginuo je dvadesetšestogodišnji mladić S.H, čije tijelo je izvučeno iz jame nakon višečasovnih napora spasilaca.

Nesreća na deponiji u Zenici, u toku izvlačenje povrijeđenog

ZENICA - U nesreći koja se danas dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice, jedno lice je lakše povrijeđeno, dok je izvlačenje druge osobe zatrpane nakon obrušavanja materijala u toku, rekla je portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Preduzeće "Regionalna deponija" 13 godina bez deponije

BIHAĆ - Menadžment preduzeća "Regionalna deponija USK" pozvao je predstavnike vlasti u Unsko-sanskom kantonu da pokušaju deblokirati proces izdavanja okolišne dozvole za izgradnju buduće deponije na lokalitetu Karanovac, u blizini Bihaća.

U Banjaluci očišćene dvije deponije

BANJALUKA - Po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove u četvrtak su očišćene divlje deponije kod Perduovog groblja i u Moravskoj ulici.

Deponije pune zaklanih životinja

BIHAĆ - Odlaganje otpada animalnog porijekla na deponijama u Unsko-sanskom kantonu sve je češća pojava, a ovih dana dostiglo je kulminaciju, čemu je uzrok i približavanje velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, kada se povećavaju promet i potrošnja mesa, potvrdila je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK.

Pronađena mrtva beba na deponiji u Vrbasu

VRBAS - Leš muškog novorođenčeta pronađen je jutros oko 9 časova na deponiji u Vrbasu, rečeno je Tanjugu iz MUP-a.

Najčitanije