deponija

Smeće zavadilo poziciju i opoziciju

BOSANSKA KRUPA - Predstavnici opozicionih partija u Općinskom vijeću Bosanske Krupe najavili su pokretanje peticije kojom će tražiti zatvaranje deponije koja se nalazi na lokalitetu Meždre-Vlaški Do, nekoliko kilometara od ovog grada.

Izvučeno tijelo stradalog mladića na deponiji kod Zenice

ZENICA - U nesreći koja se dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice poginuo je dvadesetšestogodišnji mladić S.H, čije tijelo je izvučeno iz jame nakon višečasovnih napora spasilaca.

Nesreća na deponiji u Zenici, u toku izvlačenje povrijeđenog

ZENICA - U nesreći koja se danas dogodila na nelegalnom rudničkom kopu na deponiji "Rača" kod Zenice, jedno lice je lakše povrijeđeno, dok je izvlačenje druge osobe zatrpane nakon obrušavanja materijala u toku, rekla je portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Preduzeće "Regionalna deponija" 13 godina bez deponije

BIHAĆ - Menadžment preduzeća "Regionalna deponija USK" pozvao je predstavnike vlasti u Unsko-sanskom kantonu da pokušaju deblokirati proces izdavanja okolišne dozvole za izgradnju buduće deponije na lokalitetu Karanovac, u blizini Bihaća.

U Banjaluci očišćene dvije deponije

BANJALUKA - Po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove u četvrtak su očišćene divlje deponije kod Perduovog groblja i u Moravskoj ulici.

Deponije pune zaklanih životinja

BIHAĆ - Odlaganje otpada animalnog porijekla na deponijama u Unsko-sanskom kantonu sve je češća pojava, a ovih dana dostiglo je kulminaciju, čemu je uzrok i približavanje velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, kada se povećavaju promet i potrošnja mesa, potvrdila je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK.

Pronađena mrtva beba na deponiji u Vrbasu

VRBAS - Leš muškog novorođenčeta pronađen je jutros oko 9 časova na deponiji u Vrbasu, rečeno je Tanjugu iz MUP-a.

Bratuncu prijeti ekološka katastrofa

BRATUNAC - Na bivšoj bratunačkoj deponiji, izbio je veliki požar koji prijeti da izazove pravu ekološku katastrofu.

Zapalila se deponija, Kotor Varoš u dimu i nesnosnom smradu

KOTOR VAROŠ – U Kotor Varošu juče je izbio požar na deponiji u Novom selu, a kompletan grad i jutros je obavijen dimom i nesnosnim smradom.

Nuklearnu deponiju otjeraće nacionalni park

SARAJEVO - Republika Srpske i Federacija BiH treba da pokrenu postupak zaštite ugroženog područja kao nacionalni park ili park prirode, s obzirom na to da je rijeka Una i to granično područje s Hrvatskom prirodni rezervat.

Reklame

Najčitanije