depresija

Najdublja recesija u istoriji SAD, ali možda i najkraća

Iako američku ekonomiju vjerovatno očekuje najveći pad od Velike depresije, vrlo je moguće da će ova recesija biti i najkraća u američkoj istoriji.

MMF: Korona odvodi svijet u krizu goru od Velike depresije

Svjetska ekonomija će ove godine doživjeti pad od tri odsto, dok se brojne zemlje suočavaju s najvećim ekonomskim problemima u posljednjih nekoliko decenija, saopšteno je iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Pacijentima s rakom pomogle "magične gljive"

Skoro pet godina nakon što je grupi pacijenata koji su oboljeli od karcinoma data jedna doza psihodeličnog lijeka da bi im ublažili depresiju i anksioznost, nova istraživanja otkrivaju da mnogi od njih i dalje osjećaju pozitivne učinke, prenosi NBC News.

I djeca mogu da budu depresivna

Depresija se obično vezuje samo za odrasle osobe, ali i ne i za djecu. Međutim, i mališani mogu biti depresivni, čak i bebe, ali se kod njih to stanje drugačije manifestuje, pa često ostaje neprepoznato.

Zagađeni vazduh povećava depresiju i broj samoubistava

U sredinama u kojima postoji zagađen vazduh povećana je stopa depresije i samoubistava, pokazuje novo istraživanje,

Svjetlana Opačić: Borba sa depresijom nije trka na sto metara

BANJALUKA - Glavna snaga na koju se oslanjam sam ja, koja pomažem mom psihologu da pomognemo meni i zato apelujem na sve koji imaju problem da se obrate za pomoć, rekla je Svjetlana Opačić, koja živi u Banjaluci i uspješno se oporavlja od depresije i koja je dobar primjer da je oporavak od ovog mentalnog poremećaja i te kako moguć.

Narcisoidne osobe manje izložene stresu i depresiji

Narcizam se može posmatrati kao nepoželjna osobina, ali istraživači kažu da bi on mogao biti prednost ljudima kada preživljavaju životne uspone i padove. Osobine ličnosti poput narcizma povezane su s mentalnom "čvrstinom", što znači da će se narcisi osjećati manje stresno od ostalih i biti manje depresivni.

Pet srednjoškolaca iz BiH kreiralo aplikaciju za depresiju i mentalne bolesti

Da u BiH ima još pozitivnih inicijativa i priča dokazuje i ona o Kenanu Suljiću iz Srebrenika, mladiću koji je sa svojim timom kreirao aplikaciju koja će pomoći svima koji imaju depresiju ili neki oblik mentalnog oboljenja.

Zašto su žene depresivnije od muškarca

Žene imaju dvostruko veću vjerovatnoću za razvoj depresivnog stanja od muškaraca i ono se može javiti u bilo kom period života.

Rad u smjenama vodi u depresiju

​Osobe koje rade od devet ujutro do pet poslije podne manje su sklone depresiji od onih koji rade drugu i noćnu smjenu, pokazuje britanska istraživačka studija.

Najčitanije