depresija

Ledi Gaga: Plašila sam se da izađem iz kuće

Američka pop pjevačica Ledi Gaga je još 2014. godine otkrila da se bori sa depresijom, a sada je otkrila i detalje o tome kako se osjećala, u nadi da će pomoći drugima.

Mišel Obama u depresiji, kriv Tramp

NJUJORK - Supruga bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, Mišel, izjavila je da pati od lakše depresije, a za to je, između ostalog, okrivila i aktulenog američkog predsjednika Donalda Trampa.

Ilon Mask čipovanjem liječi depresiju, muzika ide direktno u mozak

Ilon mask tvrdi da njegova kompanija Neuralink radi na povezivanju ljudskog mozga i računara, što će omogućiti strimovanje muzike "direktno u mozak".

Najdublja recesija u istoriji SAD, ali možda i najkraća

Iako američku ekonomiju vjerovatno očekuje najveći pad od Velike depresije, vrlo je moguće da će ova recesija biti i najkraća u američkoj istoriji.

MMF: Korona odvodi svijet u krizu goru od Velike depresije

Svjetska ekonomija će ove godine doživjeti pad od tri odsto, dok se brojne zemlje suočavaju s najvećim ekonomskim problemima u posljednjih nekoliko decenija, saopšteno je iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Pacijentima s rakom pomogle "magične gljive"

Skoro pet godina nakon što je grupi pacijenata koji su oboljeli od karcinoma data jedna doza psihodeličnog lijeka da bi im ublažili depresiju i anksioznost, nova istraživanja otkrivaju da mnogi od njih i dalje osjećaju pozitivne učinke, prenosi NBC News.

I djeca mogu da budu depresivna

Depresija se obično vezuje samo za odrasle osobe, ali i ne i za djecu. Međutim, i mališani mogu biti depresivni, čak i bebe, ali se kod njih to stanje drugačije manifestuje, pa često ostaje neprepoznato.

Zagađeni vazduh povećava depresiju i broj samoubistava

U sredinama u kojima postoji zagađen vazduh povećana je stopa depresije i samoubistava, pokazuje novo istraživanje,

Svjetlana Opačić: Borba sa depresijom nije trka na sto metara

BANJALUKA - Glavna snaga na koju se oslanjam sam ja, koja pomažem mom psihologu da pomognemo meni i zato apelujem na sve koji imaju problem da se obrate za pomoć, rekla je Svjetlana Opačić, koja živi u Banjaluci i uspješno se oporavlja od depresije i koja je dobar primjer da je oporavak od ovog mentalnog poremećaja i te kako moguć.

Narcisoidne osobe manje izložene stresu i depresiji

Narcizam se može posmatrati kao nepoželjna osobina, ali istraživači kažu da bi on mogao biti prednost ljudima kada preživljavaju životne uspone i padove. Osobine ličnosti poput narcizma povezane su s mentalnom "čvrstinom", što znači da će se narcisi osjećati manje stresno od ostalih i biti manje depresivni.

Najčitanije