dijeta

Tajne ljepote Italijanki: Hedonizam kao životni stil

Italijanke su poznate po fatalnoj ljepoti kojoj i najkritičniji teško pronalaze zamjerku. Iako zvuči neobično, najvažnije pravilo kojim se vode kada je riječ o izgledu je jednostavnost.

Vrijeme je za detoks

Period poslije praznika je borba protiv viška kilograma, čak i većini onih koji nikada nemaju problema s kilažom. Praznici su najkritičniji period kada je u pitanju vitka linija, ali i zdravlje organizma.

Elitna španska Legija ide na dijetu

Španska vojska odlučila je da pripadnike jedne od svojih najelitnijih jedinica podvrgne rigoroznoj dijeti, jer veliki broj njih ima problem sa viškom kilograma.

Termo-dijeta: Kako da lako izgubite kilograme tokom zime

Ispostavilo se da naše tijelo funkcioniše normalno sa unutrašnjom temperaturom od oko 36,6 stepeni. Ako ste na primjer u hladnom okruženju – tijelo će se i dalje truditi da održi ravnotežu. Da bi se postigla idealna temperatura, tijelo počinje da sagorjeva višak rezervi.

Sok koji topi sve što ste pojeli u toku dana

San svake žene je savršeno tijelo, bez mnogo odricanja od omiljenih slatkih i slanih poslastica.

Pet jednostavnih pravila za uspješno mršavljenje

Spremate sa konačni okršaj sa kilogramima? Stručnjaci ističu pet pravila bez kojih u ovu bitku ne treba uopšte ulaziti.

Nutricionisti se oglasili o dijeti koja je zaludjela cijeli svijet

Dijeta CICO zaludjela je cijeli svijet, ali nutricionisti kažu da je nikada ne bi preporučili – evo i zašto...

Kako da "bezbolno“ izgubite onih par kilograma viška?

Godinama unazad žene pokušavaju da izgube višak kilograma uz pomoć popularnih dijeta koje se zasnivaju na restrikciji ugljenih hidrata. Takve dijete se ne nazivaju za džabe jo-jo dijetama – prvenstveno, jer kratkoročno dovode do gubitka kilograma, a na duge staze donose više štete, da ne kažemo kilograma, nego koristi.

Uz Volumetriks dijetu jedite sve i gubite kilograme

Volumetriks dijeta je jedan od najpopularnijih dijetalnih programa u ovoj godini. Jedan od razloga zašto je to tako je sigurno činjenica da na ovoj dijeti možete jesti poprilične količine hrane, a i dalje mršati.

Brza restriktivna dijeta: Smršajte za 21 dan

Svake godine muči nas isti problem – šta ćemo sa viškom kilograma? Tu je sjajna, ali vrlo restriktivna dijeta, koja će vam pomoći da za mjesec dana skinete višak kilograma! Tačnije za 21 dan, jer vikendom jedete normalno.

Reklame

Najčitanije