dijeta

U koje doba dana smijete jesti sve, a da se ne udebljate?

Svaka dijeta podrazumijeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju. Dobra vijest je da postoji situacija u kojoj smijete prevariti dijetu, a da ne požalite odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja.

Možete da jedete hljeb i da mršavite

Ako ste mislili da u potpunosti morate da izbacite ugljene hidrate kako biste uspjeli da smanjite težinu, imamo za vas lijepe vijesti – možete da pojedete čak 12 kriški hljeba u toku nedjelje.

Uz pomoć samo jednog pravila smršala je 30 kilograma za 8 mjeseci

Iako se na internetu mogu pronaći brojni načini za mršavljenje, fitnes instruktorka Tifani Hal, koja je uspjela da smrša čak 30 kg, zagovara da je trosatno pravilo najbolje.

Rigorozna dijeta koja je od Ronalda napravila zvijer

Uprkos godinama, portugalski reprezentativac i petostruki osvajač Zlatne lopte Kristijano Ronaldo prilagodio je prehranu kako bi osigurao svoj ostanak u vrhu fudbala.

Zašto treba jesti tjesteninu i hljeb

Poznata američka nutricionistinja Rijanon Lambert otkrila je za britanski "San" da izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane je veoma pogrešno.

Ova dijeta diže libido i popravlja ljubavni život

Iako je keto dijeta pod stalnom lupom javnosti, sada je ishrana bogata mastima okarakterisana kao ishrana koja popravlja seksualni život. Osim što ishrana bez šećera i ugljenih hidrata topi kilograme, čini čuda za libido i hormonsku ravnotežu, kaže dr Moli Devajn za portal "Pop Sugar".

Savjeti kako da vas bogata trpeza "ne košta“ viška kilograma

Za sve one koji uživaju u hrani predlažemo nekoliko savjeta kako da ne pretjerate, a opet uživate...

Ovo je jedini način da se otarasite "šlaufa" oko struka

Koliko god vježbali i vodili računa o hrani, salo sa stomaka ne možete da skinete? Dijetetičar Džoš Aks je otkrio provjerenu metodu koja jedina daje rezultate.

Osam super načina da smršate poslije četrdesete

Prema onlajn savjetniku "WebMD" koji vam može pomoći da provjerite da li simptomi koji vas muče ukazuju na neku težu bolest, postoji način kako da se kompletno dovedete u red. Na sajtu piše da se metabolizam usporava za 5 procenata svake decenije, a to znači da žene na svaku deceniju moraju da smanje 100 kalorija da bi ostale u istoj formi.

Ne izbacujte šećer ni kad ste na dijeti

Odlučili ste da se uhvatite u koštac sa šećerom i ne želite više nijedno bijelo zrnce u vašoj ishrani. Griješite. Šećer je najvažniji hranljivi sastojak za naš organizam, i najvažnija hrana za naš mozak. Uprkos činjenici da je najvažniji sastojak, šećer je izuzetno toksičan, što znači da oksidiše, odnosno oštećuje određene supstance u našem tijelu, a naročito bjelančevine. To se pogotovo dešava ako u organizam unosimo previše šećera.

Najčitanije