diplomate

Ruske diplomate napustile Bugarsku

SOFIJA - Ruske diplomate, koje su proglašene personama non grata u Bugarskoj, napustile su tu zemlju, rekao je portparol ruske Ambasade u Bugarskoj.

Njemačka: Odluka Rusije o protjerivanju diplomata nepravedna

BERLIN - Njemačka je danas ocijenila kao nepravednu odluku Rusije da protjera dvojicu njemačkih diplomata iz Moskve, što je bio odgovor na odluku Berlina prošle sedmice da protjera dvojicu ruskih diplomata.

Rusija protjeruje njemačke diplomate

MOSKVA - Rusija je dvojicu njemačkih diplomata, zaposlenih u ambasadi Njemačke u Moskvi, proglasila personama non grata i odlučila da ih prjotera iz Rusije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Američke diplomate skinute sa voza, ušli u Rusiju bez dozvole

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini sjevernog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Pompeo: Sve američke diplomate napustile Venecuelu

VAŠINGTON - Sve američke diplomate danas su napustile su Venecuelu, izjavio je državni sekretar SAD Majkl Pompeo.

Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini

VAŠINGTON - Rusija je glavni osumnjičeni u istrazi koju su sprovele američke obavještajne agencije o misterioznom obolijevanju američkog osoblja na Kubi i u Kini, izvijestio je danas NBC News.

Atina Moskvi: Imate rok do sutra

ATINA - Grčka je dala ruskim vlastima rok da do sutra pošalju dvoje svojih diplomata kući, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Misteriozna bolest napada američke diplomate

VAŠINGTON -Američki Stejt department povukao grupu diplomata iz grada Guangdžou u Kini, zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti od koje pate i diplomate na Kubi.

Umalo tuča srpskih diplomata u Parizu

BEOGRAD - Višemjesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu i ambasadora Srbije kulminirao.

Američke diplomate napustile Ambasadu u Moskvi

MOSKVA - Tri autobusa sa američkim diplomatama koji su protjerani iz Rusije u jeku tenzija oko trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja napustili su rano jutros Ambasadu SAD u Moskvi, prenjele su agencije.

Najčitanije