diplome

Zabranjen rad škole zbog lažnih diploma

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK donijelo je rješenje o zabrani rada Visoke međunarodne škole u Cazinu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, dok je također na period od tri godine ili do pravosnažnog sudskog rješenja privremeno zabranjen rad Centra za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Prava istraga o lažnim diplomama tek počinje

BIHAĆ - Desetoro uhapšenih lica u okviru policijske akcije "Pero", koja je provedena ove sedmice, ostaće u jednomjesečnom pritvoru, odlučio je Kantonalni sud u Bihaću na osnovu zahtjeva Tužilaštva USK.

Detalji akcije "Pero": Prikriveni istražitelj za 30 dana "završio" fakultet

BIHAĆ - Tajna akcija "Pero", u kojoj je juče uhapšeno 20 osoba zbog slučaja izdavanja lažnih diploma, trajala je četiri mjeseca i korištene su posebne istražne radnje i četiri prikrivena istražitelja bila su uključena u obrazovni proces škola te su tako danima pratili način rada osumnjičenih u nezakonitim radnjama.

Otkriven cjenovnik za izdavanje lažnih diploma, uzimali po 25.000 KM

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u akciji “Pero” uhapsili 20 osoba koje se sumnjiče za nezakonito izdavanje fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

SIPA zbog lažnih diploma blokirala više od milion KM

SARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Pero" izvršila privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima više od milion KM.

Vlada RS zatražila provjeru 30 diploma

BANJALUKA - Oko trideset diploma osoba zaposlenih u javnoj upravi Republike Srpske dostavljeno je Prosvjetnoj inspekciji kako bi se provjerilo da li su validne, saznaju "Nezavisne".

NS RS predata peticija za provjeru diploma

BANJALUKA - Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas u parlament Srpske peticiju sa više od 3.000 potpisa građana kojom se traži objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru.

Višković: Zakonsko pravo rukovodioca je da naredi provjeru diploma

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da svaki rukovodilac po zakonu ima pravo da naredi provjeru diploma za svoje zaposlene.

Čije diplome traži Višković?

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srspke, zatražio je na uvid diplome svih zaposlenih u javnoj upravi u Srpskoj, potvrđeno je "Nezavisnim" u Birou za odnose s javnošću Vlade RS.

Višković zatražio na uvid diplome zaposlenih u javnoj upravi

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske zatražio je na uvid diplome svih zaposlenih u javnoj upravi u Republici Srpskoj, potvrđeno je "Nezavisnim " u Birou za odnose s javnošću Vlade RS.

Najčitanije