diplome

Počela provjera diploma zaposlenih u javnim institucijama

SARAJEVO - U Federaciji BiH /FBiH/ počela je provjera diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

U kompaniji "Lanaco" diplome dobila 23 softverska akademca

BANJALUKA - U prostorijama "Lanaco" Tehnološkog centra u Banjaluci danas je na svečanoj akademiji održana promocija druge generacije polaznika "ITiviti" softverske akademije, na kojoj su 23 polaznika ostvarila potrebne vještine za rad u ovoj industriji.

Afera "elitni koledži" potresa SAD

BOSTON - Velika imena poput glumice Felisiti Hafman i Lori Laglin su na vrhu liste od 50 ljudi koji su podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje kako bi pomogli njihovoj djeci da se upišu u najelitnije škole u SAD, saopštili su zvaničnici.

Još dvije falsifikovane diplome nastavnika

SLAVONSKI BROD- Dvoje nastavnika u školama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu istragom je utvrđeno da su pri zapošljavanju falsifikovali diplome, a školski odbor novogradiške Gimnazije već je dao izvanredni otkaz 45-godišnjakinji, dok je 54-godišnjem muškarcu školski odbor brodske Industrijsko-obrtničke škole dao saglasnost za otkaz.

Provjeriti diplome svih u javnom sektoru

​BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK pokrenuće inicijativu o provjeri diploma svih osoba koje su zaposlene u javnom sektoru na području ovog kantona, potvrdio je resorni ministar Damir Omerdić.

Nijemci najavljuju provjeru diploma radnika iz BiH

BERLIN - Mediji u Njemačkoj i dalje pišu o biznisu sa lažnim diplomama u BiH. Razlog je što posebno veliki broj njegovatelja i medicinskih sestara u Njemačkoj dolazi upravo iz BiH.

Rajčević: Razmatra se inicijativa o provjeri vjerodostojnosti diploma

BANJALUKA, - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da resorno ministarstvo razmatra pokretanje inicijative u okviru koje bi bila provjerena vjerodostojnost diploma zaposlenih u institucijama.

Vlada FBiH usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma

MOSTAR - Vlada Federacije BiH (FBiH) usvojila je danas inicijativu za pokretanje revizije diploma svih zaposlenih u federalnim organima uprave, institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač FBiH.

I fakultetlije kamionom do EU

BANJALUKA - Sve je više zainteresovanih za polaganje vozačkog ispita za kamione i autobuse u RS, a među njima sve je više visokoobrazovanih građana, koji se odlučuju na takav korak jer i oni odlaze da za početak rade kao vozači kamiona ili autobusa u nekim zemljama EU i to vide kao stepenicu za dalje plaćenije poslove.

Tri univerziteta iz BiH demantuju informaciju o problemu s diplomama u Hrvatskoj

SARAJEVO - Iz Agencije za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske juče je saopšteno da diplome iz BiH uskoro neće biti priznate u ovoj zemlji članici EU. Uprkos tome, rektori univerziteta u BiH i resorna Agencije demantuje taj podatak.

Najčitanije