djeca

Mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće

DOBOJ - Na ljetovanje u Bečiće iz Doboja je jutros otputovalo 30 djece u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.

Djeca odvedena na ljetovanje, a završila u stranim porodicama

BRISEL - Sud u Belgiji pokrenuo je istragu protiv sirotišta "Tumaini" u Kinšasi zbog navodne otmice i trafikinga djece iz Demokratske Republike Kongo.

Muškarac umro na brodu, dvoje odraslih i dvoje djece u bolnici

SPLIT - Jedan muškarac preminuo je na svom brodu u gradu Hvaru, a još četvero ljudi je hospitalizovano. Informaciju je potvrdila Željka Radošević iz odjela za informisanje PU Splitsko-dalmatinske.

U požaru u vrtiću poginulo petoro djece

HARIZBURG - U požaru koji je zahvatio vrtić u gradiću Iri na sjeverozapadu američke savezne države Pensilvanija poginulo je petoro djece, a povrijeđene su najmanje dvije osobe, saopštile su danas vlasti.

Prošle godine poginulo više od 12.000 djece

NJUJORK - Više od 12.000 djece poginulo je ili ranjeno prošle godine u oružanim sukobima širom svijeta, navodi se u izvještaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa.

Mađarska nudi 30.000 evra parovima koji se odluče imati troje djece

Mađarska vlada od ovog mjesecu vjenčanim parovima nudi zajam od 10 miliona forinti (oko 30.590 evra), a koji neće morati vratiti ako na svijet donesu troje djece. Mogu ga potrošiti na što god žele i beskamatni je.

Otac podvodio maloljetnu kćerku sa posebnim potrebama

​JAGODINA - U Jagodini su komšije prijavile da otac zloupotrebljava maloljetno dijete (13) sa posebnim potrebama, nakon čega je uhapšen na djelu, sa još dvojicom muškaraca.

Pritvor Šapčanki osumnjičenoj za prijetnje Vučićevoj djeci

​BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Šapčanki sa inicijalima A.J.A (49) osumnjičenoj da je prošle sedmice putem društvene mreže Twitter uputila prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako spriječiti želju za slatkišima kod djece?

Stručnjaci smatraju da roditelji maloj djeci trebaju nuditi gorke okuse jer će to djecu štititi od propadanja zuba, loše prehrane i debljine.

RS stvara savremeni model škole prilagođen 21. vijeku

​BANJALUKA, DOBOJ - Revizija i razvoj nastavnih planova i programa, uključujući modernizaciju obrazovnog procesa za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, biće obuhvaćeni reformom obrazovanja u Republici Srpskoj, koja bi trebalo da počne u septembru, kazala je za "Nezavisne" Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Najčitanije