djeca

Ko su zapravo djeca leptiri

Prije nekoliko dana stigla je vijest - maleni Despot izgubio je bitku. Lazar je od rođenja bolovao od bulotne epidermolize, rijetke i neizlječive bolesti kože.

Zubar za 1.500 đaka u Boriku

BANJALUKA - Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobila je stomatološku ambulantu, u kojoj će kod zubara moći ići više od 1.500 učenika iz ovog naselja.

Banjalukom narednih sedam dana "upravljaju" djeca

BANJALUKA - Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ učenici trećeg razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dunji Čajić, koja će u narednih sedam dana sa drugarima simbolično upravljati gradom.

Usvojen zakon za zabranu fizičkog kažnjavanja djeteta

Poslanici škotskog parlamenta danas su glasali za zabranu roditeljima i starateljima da tuku djecu.

Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce"

SARAJEVO - Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce" radi podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane.

Oko 40 djece migranata u školskim klupama

BIHAĆ- Redovni nastavni proces u školama na području Unsko sanskog kantona trenutno pohađa oko 40 djece iz migrantskih porodica, iako je u obrazovne ustanove, na početku nove školske godine, upisano 187 takvih mališana.

Besplatne radionice za djecu i mlade

BANJALUKA - Udruženje građana "Zdravo da ste", uz finansijsku podršku grada Banjaluka, organizuje besplatne radionice za djecu i mlade u sklopu projekta "Mjesne zajednice prijatelji djece i mladih".

Šumski vrtić otvoren u Hrvatskoj: Djeci ne smeta ni kiša, ni blato

Nema veze kakvo je vrijeme. Može puhati bura, padati kiša, biti magla ili jako sunce. Djeci to ne bi trebalo smetati jer bi se tako trebala povezati s prirodom, steći imunitet i snalažljivost.

Tuča učenika u Osnovnoj školi, dva dječaka povrijeđena

BEOGRAD - Dva učenika povrijeđena su u tuči u osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu, javio je TV Pink.

Pomoć zanemarenoj djeci iz 20 porodica

Gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad, potpisao je sa organizacijom "Save the Children" ugovor o realizaciji projekta "Porodični saradnik", sa ciljem jačanja porodice kroz institucije socijalne zaštite.

Najčitanije