djeca

Bolji uslovi za stotine mališana u vrtićima "Naša djeca" i "Neven"

Željka Cvijanović, predsjednica RS, Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, i gradonačelnik Igor Radojičić obišli su danas radove na podizanju energetske efikasnosti dva gradska vrtića "Naša djeca" i "Neven".

Ombudsman: Djeca ne smiju da se koriste u predizborne svrhe

BANJALUKA - S obzirom da se približavaju ovogodišnji lokalni izbori i da je zvanično započela predizborna kampanja, Ombudsman za djecu skrenuo je pažnju cjelokupnoj javnosti, a naročito političkim subjektima i svim medijima koji prate izborne aktivnosti da Konvencija o pravima djeteta jasno obavezuje da svi subjekti moraju svoje aktivnosti, koje se tiču djece i u koje su uključena djeca, sprovoditi isključivo u najboljem interesu djece.

Majka ubila svoje tri djevojčice, uhapšena u Beču

BEČ - Austrijska policija uhapsila je tidesetjednogodšnju ženu nakon što su u njenom stanu u Beču pronađena tijela tri maloljetne djevojčice.

Crtani junaci preuzimaju edukativnu i vaspitnu ulogu

Djeca obožavaju gledanje crtića. Ujutro čim otvore oči, prvo što im pada na pamet je gledanje dogodovština omiljenih animiranih likova. Razlog takvog obožavanja crtića je u tome što djeca žive u dva svijeta.

Udžbenici i školski pribor za djecu iz hraniteljskih porodica

Za djecu iz hraniteljskih porodica dodijeljena je jednokratna novčana pomoć u nastojanju da se dodatno popularizuje ovaj najhumaniji način zbrinjavanja djece, rekli su u Gradskoj upravi.

Mediji: Napadnuta srpska djeca u Vukovaru

VUKOVAR - Na Instagramu se pojavio snimak na kojem se vidi kako su huligani napali djecu ispred srednje škole u Vukovaru, prenijeli su srpski mediji.

Mali glumci u odborničkim klupama

BANJALUKA - Povodom Nedjelje dječjih prava, članovi Dječjeg studija glume "Roda" sutra će, u 11 časova, u Skupštini grada Banjaluka izvesti kolažni program pod motom "Srećan ćeš biti svijete kad usrećiš dijete".

Bračnom paru iz Tuzle 20 godina zbog tjeranja djece na prosjačenje

TUZLA - Almir i Šeherzada Ahmetović, bračni par iz Tuzle, osuđeni su na po deset godina zatvora zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

Novo istraživanje: Djeca kojoj se čita prije vrtića naprednija

Djeca kojoj roditelji čitaju prije nego što krenu u vrtić naprednija su od vršnjaka, pokazalo je novo američko istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics".

Čak 70 odsto zaraženih nikome nije prenijelo virus

Sedamdeset odsto zaraženih osoba u Indiji nikome nije prenijelo virus korona, dok je dječja populacija najveći prenosilac, pokazuje naučno istraživanje.

Najčitanije