djeca

Mališanima na internetu prijete, uznemiravaju ih i vrijeđaju

BANJALUKA - Uočili smo da se najčešći pojavni oblici elektronskog nasilja nad djecom odnose na ugrožavanje prava djeteta na njegovu privatnost iznošenjem njegovih ličnih i porodičnih prilika, zatim kroz uznemiravanje, vrijeđanje, slanje neprimjerenih i prijatećih poruka, podsticanje na mržnju, na nasilje.

Ronaldo u izolaciji uživa sa vjerenicom i djecom

Ako postoji pozitivna strana pandemije, to je svakako to što svi imaju više vremena za svoje najmilije, a djeca popularnog fudbalera Kristijana Ronalda ovih dana i te kako uživaju.

Od novog sindroma upale u Evropi oboljelo 230 djece

ŽENEVA - Oko 230 djece u Evropi do sada je oboljelo od novog sindroma upale koji se povezuje s COVID-19, a dvoje djece je preminulo, saopštio je Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Od 18. maja u Banjaluci počinju sistematski pregledi budućih prvačića

BANJALUKA - ​Sistematski pregledi budućih prvačića počinju 18. maja, a obavljaće se u ambulanti u Mjesnoj zajednici Nova Varoš, gdje se inače nalazi i savjetovalište za djecu.

U Njujorku 100 djece oboljelo od rijetke bolesti povezane sa koronom

NJUJORK - Guverner Njujorka Endrju Kuomo izjavio je kako je oko 100 djece u Njujorku oboljelo od "rijetke" bolesti za koju se vjeruje da je povezana s novim tipom virusa korona (COVID-19).

Dogs Trust organizuje radionicu za roditelje i prosvjetne radnike

Zadovoljstvo nam je upriličiti interaktivnu radionicu za roditelje, sve porodice s djecom, posebno one koji imaju ili planiraju nabaviti ljubimca, kao i prosvjetne radnike.

EU uči djecu da je Nikola Tesla Hrvat

Na stranici kutka za učenje zvaničnog veb-sajta Evropske unije, na kome djeca mogu da saznaju zanimljivosti o članicama Unije, u odjeljku Hrvatska, stoji da je Nikola Tesla "čuveni hrvatski naučnik".

Federer donira milion dolara za 64.000 djece

Fondacija Rodžera Federera izdvojila je milion dolara za pomoć Africi.

Mjerenje temperature i dezinfekcija na ulazu u vrtiće

​BANJALUKA – Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, od ponedjeljka 11. maja, sa radom mogu da počnu i predškolske ustanove na području RS, a prema uputstvima Instituta za javno zdravstvo na ulazu će se svoj djeci mjeriti temperatura te vršiti dezinfekcija ruku i obuće.

Djeci sa smetnjama u razvoju dozvoljeno sat vremena šetnje za praznike

BANJALKA - Djeci sa smetnjama u razvoju biće dozvoljeno kretanje u dane prvomajskih praznika u Republici Srpskoj, 1. 2. i 3. maja i to u periodu od 17 do 18 časova.

Najčitanije