djeca

Kako da dijete pojede svu hranu iz tanjira bez ucjene

Djetetu ne treba stvarati pritisak oko jela, ne treba ga ni podmićivati da pojede ono što ne želi. Postoje drugi načini da ipak pojedu zdrave namirnice kojima nisu skloni.

Stanivuković: Podrška grada 1,2 miliona KM za rađanje djece

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obećao je danas da će grad izdvojiti 1,2 miliona KM za 2.000 porodica za rođenje djece, što će biti značajna podrška za poboljšanje demografske situacije.

Disleksiju ne treba posmatrati kao poremećaj, već kao potencijal

Disleksija predstavlja neslaganje između stvarnog i očekivanog nivoa čitanja u odnosu na mentalni uzrast i pored postojanja prosječne inteligencije, dobrog vida i sluha, adekvatne motivacije, kao i ostalih povoljnih socijalnih i psiholoških faktora.

Svi zajedno treba da zaštitimo djecu od nasilja

BANJALUKA - Tokom 2020. godine prijavljeno je oko 1.240 slučajeva nasilja u porodici, od kojih je nad djetetom prijavljeno 747, rekla je danas Dragica Radović, ombudsman za djecu RS.

Održan karneval "Dječija zemlja" na Trgu Krajine

U okviru obilježavanja manifestacije "Nedjelja djeteta“ danas je na Trgu Krajine održan karneval "Dječija zemlja", na kojem su brojni mališani uživali u zabavnim aktivnostima.

Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima

Povodom početka "Nedjelje djeteta" gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je "ključeve grada" Nikoli Jandriću, učeniku trećeg razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski", koji će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

U Sloveniji raste broj hospitalizovane djece oboljele od kovida

LJUBLJANA - U Univerzitetskom medicinskom centru u Ljubljani sve je više djece oboljele od korona virusa, koja su smještena na odjeljenje intenzivne njege.

Oko 100 djece se u TK razboljelo od nepoznatog virusa

TUZLA- Oko 100 djece u prethodna četiri dana javilo se u UKC Tuzla sa istim simptomima, odnosno imaju proljev, povraćanje i dehidriranost.

Zašto djeca mrze brokulu

Hranjenje djece nerijetko je borba. Prave nered, žele se igrati i ignorišu vaša uputstva. Trudite se da pojedu barem nešto, a kad su u pitanju neke namirnica, većina malenih okreće glavu.

Trebinjska Škola sporta nastavlja rad

TREBINJE- Trebinjska Škola sporta za mališane uzrasta od šest do deset godina odvijaće se i u ovoj školskoj godini i biće besplatna.

Najčitanije