djeca

UNICEF: Više od 800 miliona djece ne može da opere ruke u školi

U zajedničkom izvještaju UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) navodi se da više od 800 miliona djece u svijetu nema uslove da opere ruke u školi.

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

Pjevačica Tanja Savić na mukama je već nekoliko mjeseci jer ne može da vidi i čuje svoje sinove, koje je njen suprug Dušan Jovančević, kako ona kaže, u aprilu bez njenog znanja odveo u Australiju.

Eksplozija nasilja u Americi: Djeca ne smiju da se igraju napolju

Šestoro djece mlađe od 17 godina ubijeno je samo u Njujorku od početka godine u vatrenim obračunima. Broj ubistava raste u velikim američkim gradovima, među žrtvama su i najmlađi, a roditelji se žale da djeca više ne smiju da se igraju napolju da ne bi bila ubijena u vatrenim obračunima.

U Bijeljini otvorena izložba "Djeca Donbasa"

U bijeljinskoj galeriji večeras je otvorena umjetničko-dokumentarna izložba fotografija "Djeca Donbasa", autora Irine Laškevič iz Donjecka i Dena Levija iz Moskve.

Daun sindrom centar Banjaluka: Sviraju emocijama, uče plesati i slikati

U Daun sindrom centru Banjaluka, i pored pandemije virusa korona, mladi imaju pune ruke posla, jer su, pored obuke za konobare i škole glume, pokrenuli i radionice umjetničkog tipa pa mladi uče o muzici, plesu i slikanju.

U drugom talasu zaraženo 100 djece u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori, u drugom talasu epidemije, oko 100 djece je zaraženo virusom korona, saopštila je direktor pedijatrijske klinike Instituta za bolesti djece Kliničkog centra u Podgorici Veselinka Đurišić.

Guteres: Prijeti generacijska katastrofa, djeca ne idu u školu

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres upozorio je danas da se svijet suočava sa "generacijskom katastrofom" zbog zatvaranja škole usljed globalne pandemije virusa korona.

Svako treće dijete ima opasnu koncentraciju olova u krvi

Svako treće dijete širom svijeta ima koncentracije olova u krvi u nivoima koji mogu dugoročno naštetiti zdravlju, otkrila su nova istraživanja.

Bijela kuća: Djeca da se vrate u školu, čak i ako prenose virus

VAŠINGTON - Djeca bi trebalo da se vrate u školu, čak i ako buduće studije otkriju da prenose novi virus korona, jer je manje vjerovatno da će razviti teže oblike bolesti, izjavila je danas sekretarka za štampu Bijele kuće Kejli Mekeani.

Dječaci iskočili iz zapaljenog stana u naručje prolaznika

Dva dječaka pobjegla su iz požara koji je zahvatio stan u francuskom gradu Grenoblu, skočivši sa prozora. Obojica su pala u naručje građana okupljenih ispred zgrade. Dječaci su prilikom pada nepovrijeđeni, javljaju francuski mediji.

Najčitanije