državljanstvo

Ulaznica za Njemačku košta kao stan

BEOGRAD - Lažni brakovi postali su siguran put do državljanstva zapadnih zemalja, ali to ima paprenu cijenu.

Ornela Muti hoće rusko državljanstvo

Italijanska filmska glumica Ornela Muti izjavila je danas da bi voljela da dobije rusko državljanstvo.

Samo Hrvati sigurni da neće ostati bez hrvatskog državljanstva

BANJALUKA - Državljanin BiH koji nije Hrvat ili nije bračni drug hrvatskog državljanina ne može zadržati državljanstvo BiH ukoliko želi postati državljanin Hrvatske, uprkos tome što dvije države imaju ugovor koji bi trebalo da reguliše pitanje dvojnog državljanstva.

BiH šalje EU pojašnjenje o dvojnom državljanstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - Radna grupa za političke kriterijume u okviru mehanizma koordinacije utvrdiće tekst pojašnjenja u vezi sa dvojnim državljanstvima, koje će u okviru dodatnih odgovora na upitnik biti proslijeđeno predstavnicima Evropske komisije, potvrdila je "Nezavisnim" Marina Kavaz-Siručić, portparol Direkcije za evropske integracije (DIE) BiH.

Dvojno državljanstvo gorka pilula za institucije

BANJALUKA - Iz nadležnih institucija Republike Srpske i Hrvatske nismo dobili odgovor kako bi se razriješila konfuzija u vezi s odgovorom na upitnik EU u kojem se navodi da BiH i Hrvatska nemaju potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu i da svi državljani BiH koji imaju državljanstvo susjedne zemlje za to nemaju pravni osnov.

Odbili da se rukuju pa ostali bez švajcarskog državljanstva

LOZANA - Muslimanski par poslao je zahtjev za švajcarsko državljanstvo koji se rješavao u Lozani, ali iz grada im je stigla odbijenica.

Dvojno državljanstvo sa Hrvatskom ilegalno?

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je po ko zna koji put pokazala svoju neozbiljnost time što je u odgovorima na evropski upitnik dala dva potpuno različita odgovora na pitanje ima li sa Hrvatskom bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu.

Istražujemo: Državljanstva BiH se odrekao cijeli jedan grad

SARAJEVO - Državljanstva BiH od 1996. do 20. jula 2018. godine odreklo se 80.311 naših sada već bivših sugrađana.

Kriminalci i Arapi prepreka za ekonomsko državljanstvo

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ne razmišlja da u skorije vrijeme uvede, kao neke zemlje, ekonomsko državljanstvo jer postoji bojazan da bi to otvorilo prostor za razne mahinacije.

Za 13 godina 50.000 zahtjeva za pasoš Srbije

BANJALUKA - Interes građana Republike Srpske za državljanstvo Srbije ne pada, a od otvaranja Generalnog konzulata u Banjaluci 2005. godine do današnjeg dana, preko njega je predato oko 50.000 zahtjeva za prijem u državljanstvo Republike Srbije, čime je obuhvaćeno više od 60.000 građana Republike Srpske.

Najčitanije