državljanstvo

DW: Svako može da kupi državljanstvo EU

U Bugarskoj je raskrinkana prevarantska mreža koja je za novac falsifikovala certifikate o bugarskom porijeklu. Tako se preko Bugarske sticalo državljanstvo EU.

Tramp ukida pravo na državljanstvo rođenjem?

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp želi da ukine pravo na državljanstvo bebama rođenim u SAD, čiji roditelji nisu američki državljani ili su ilegalni imigranti.

Osmanović: Smanjiti broj građana koji se odriču državljanstva BiH

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je danas u Sarajevu da je potrebno sagledati mogućnosti smanjenja broja građana koji se odriču državljanstva BiH i uzimaju njemačko.

Jedna osoba dnevno se odrekne državljanstva BiH

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini bar jedna osoba dnevno odrekne se bh. državljanstva. Prema podacima Ministarstva civilnih poslova, BiH je u posljednjih 20 godina ostala bez više od 80.000 državljana, što znači da u BiH više nema stanovnika veličine jednog grada.

Ulaznica za Njemačku košta kao stan

BEOGRAD - Lažni brakovi postali su siguran put do državljanstva zapadnih zemalja, ali to ima paprenu cijenu.

Ornela Muti hoće rusko državljanstvo

Italijanska filmska glumica Ornela Muti izjavila je danas da bi voljela da dobije rusko državljanstvo.

Samo Hrvati sigurni da neće ostati bez hrvatskog državljanstva

BANJALUKA - Državljanin BiH koji nije Hrvat ili nije bračni drug hrvatskog državljanina ne može zadržati državljanstvo BiH ukoliko želi postati državljanin Hrvatske, uprkos tome što dvije države imaju ugovor koji bi trebalo da reguliše pitanje dvojnog državljanstva.

BiH šalje EU pojašnjenje o dvojnom državljanstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - Radna grupa za političke kriterijume u okviru mehanizma koordinacije utvrdiće tekst pojašnjenja u vezi sa dvojnim državljanstvima, koje će u okviru dodatnih odgovora na upitnik biti proslijeđeno predstavnicima Evropske komisije, potvrdila je "Nezavisnim" Marina Kavaz-Siručić, portparol Direkcije za evropske integracije (DIE) BiH.

Dvojno državljanstvo gorka pilula za institucije

BANJALUKA - Iz nadležnih institucija Republike Srpske i Hrvatske nismo dobili odgovor kako bi se razriješila konfuzija u vezi s odgovorom na upitnik EU u kojem se navodi da BiH i Hrvatska nemaju potpisan sporazum o dvojnom državljanstvu i da svi državljani BiH koji imaju državljanstvo susjedne zemlje za to nemaju pravni osnov.

Odbili da se rukuju pa ostali bez švajcarskog državljanstva

LOZANA - Muslimanski par poslao je zahtjev za švajcarsko državljanstvo koji se rješavao u Lozani, ali iz grada im je stigla odbijenica.

Najčitanije