dron

Jedina zemlja u Evropi gdje su dronovi potpuno zabranjeni

Tehnologija dronova u svijetu posljednjih godina snažno se razvija. Manje je poznato da se prvi let bespilotne letelice dogodio još daleke 1917. godine, u Velikoj Britaniji.

Oboren još jedan turski "barjaktar" u Nagorno-Karabahu

JEREVAN - Jedinice vazdušne odbrane u Nagorno-Karabahu oborile su turski dron "barjaktar", saopštila je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Sptepanijan.

Huti dronom napali aerodrom u Saudijskoj Arabiji

SANA - Jemenski Huti napali su aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji ekspozivnim dronom, saopštio je portparol te grupe na Tviteru.

Nova kineska tehnologija: Roj dronova uništava tenkove

PEKING - Kina je nedavno prikazala novi sistem, roj dronova koji nose eksplozivne bojeve glave sposobne da unište tenkove i druga oklopna vozila.

Jerevan: Jermenske snage oborile sedam dronova

Oružane snage Jermenije uništile su sedam dronova na nebu iznad Jermenije, izjavila je portparolka Ministarstva odbrane zemlje Šušan Stepanjan.

Crna Gora kupila dronove od beogradske kompanije

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore sklopilo je ugovor o nabavci četiri nova komercijalna drona sa isporukom u narednom periodu.

Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu

Ismail Morina izazvao je jedan od najvećih fudbalskih skandala 2014. kada je izazvao prekid utakmice Srbija - Albanija, zbog čega je završio iza rešetaka.

Ruski Migovi presreli američki dron nadomak ruske granice

Tri ruska borbena Miga 31 podignuta su pod uzbunom da presretnu dron američkih vazduhoplovnih snaga RQ-4B Globalni soko koji se približavao ruskoj državnoj granici, saopšteno je danas iz kontrolnog centra službe Nacionalne odbrane.

Izraelska vojska oborila libanski dron

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći oborila bespilotnu letjelicu iz Libana.

Vojska Srbije ojačana dronovima iz Kine

BEOGRAD - Ratno vazduhoplovstvo Srbije odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letjelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova "CH-92A" i laserski vođenim avio-bombama iz Kine, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Najčitanije