dron

Južna Koreja ulaže 74 miliona dolara u sistem za uništavanje dronova

SEUL - Južna Koreja će uložiti 88 milijardi vona, odnosno 74 miliona dolara, za razvoj sistema naoružanja do 2023. godine, koji može otkriti i pogoditi bespilotne letjelice, saopštila je Agencija za nabavke poslije incidenata sa prolaskom sjevernokorejskog špijunskog drona.

Kina zabranila let dronovima, zmajevima i golubovima

PEKING - Kineske vlasti su zabranile dronove i zmajeve na nebu iznad Pekinga uoči obilježavanja 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Rusija započela serijsku proizvodnju drona "Orion"

MOSKVA - Serijska proizvodnja izviđačkog drona "Orion" za rusku vojsku je već počela, u perspektivi je planirano da bude izgrađeno do 30 takvih dronova godišnje.

Novi napad na rusku bazu: Oboreni svi dronovi terorista

​Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su sve bespilotne letjelice koje su se kretale u pravcu avio-baze Hmejmim u Siriji, saopštila je sirijska državna televizija.

Vojska Crne Gore nabavlja dronove

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore nabaviće za potrebe deklarisanih jedinica crnogorske vojske optoelektronske uređaje, koji između ostalog uključuju bespilotne letjelice, ukupne vrijednosti 322.000 evra, navodi se u tenderskoj dokumentaciji Ministarstva obrane.

Novi ruski nevidljivi dron uspješno izveo prvi let

Najnovija ruska bespilotna letjelica "Ohotnik" izvela je prvi let koji je trajao više od 20 minuta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Potresni prizori: Dron snimio posljedice velikog požara kod Šibenika

ŠIBENIK - Dron Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH) snimio je posljedice velikog požara u okolini Šibenika.

"Nijedan iranski dron nije oboren"

TEHERAN - Iranski ministar odbrane Amir Hatami rekao je danas da nijedan iranski dron nije oboren, nakon što je vojska SAD objavila da je dejstvovala protiv dvije iranske bespilotne letjelice u prethodnih sedam dana.

Dron opremljen bacačem plamena

Nadogradnja vrijedna oko 1500 evra uz malo kućne radinosti vaš dron može pretvoriti u neprijatelja svih osinjaka

Odgovor Irana Trampu: Mislimo da ste oborili svoj dron, naš nije

TEHERAN - Zamjenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči demantovao da je Iran izgubio bespilotnu letjelicu u Ormuškom moreuzu.

Najčitanije