dron

Srbija nabavlja kineske dronove

PEKING - Srbija će od Kine nabaviti dva sistema bespilotnih letjelica nove generacije, koje će se upotrebljavati za izviđanje, ali mogu upravljati i artiljerijskom vatrom, saznaje Tanjug nezvanično.

Srbija nabavlja šest dronova od Kine?

BEOGRAD - Srbija će od Kine nabaviti šest bespilotnih letjelica nove generacije, od kojih su dvije naoružane i mogu se upotrebljavati za eliminaciju žive sile i neprijateljskih objekata i tehnike, pišu "Novosti".

IBM patentirao dron koji donosi kafu pospanima

Dron koji isporučuje kafu, detektujući kada su ljudi umorni kako bi im donio piće, patentirala je tehnološka kompanija IBM.

Rendžeri NP "Sutjeska dronom" i kamerama u borbi protiv krivolovaca

FOČA - Područje Nacionalnog parka "Sutjeska" trenutno nastanjuje oko 800 divokoza, a da bi se dostigao optimalan kapacitet staništa od 1.300 jedinki, ova javna ustanova je "objavila rat" krivolovcima i uz pomoć drona i druge savremene opreme sve je uspješnija u toj borbi.

Ruska vojska uništila dva nepoznata drona u Siriji

MOSKVA - Ruska vojska oborila je dva neidentifikovana drona koji su se kretali ka vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

"Dron operater" Ismail Morina na slobodi

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji je upravljao dronom za koji je bila zakačena zastava takozvane "velike Albanije" tokom utakmice između Albanije i Srbije u Beogradu, a čije je izručenje tražila Srbija, izjavio je da je pušten na slobodu.

Australija kupila od SAD dronove Triton za 5,1 milijardu dolara

KANBERA - Australija je kupila prvu od šest bespilotnih letjelica velikog raspona američke proizvodnje, koje će koštati 6,9 milijardi australijskih dolara (5,1 milijarda američkih dolara) i koje će značajno povećati kapacitete vojnog nadzora i izviđanja.

Vojska Srbije prvi put o dronovima koji su nadlijetali državu

Pojava navedenih letjelica može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata od strane organizovanih kriminalnih grupa preko državne granice, švercom roba, narkotika, akcijama drvosječa i drugih koji se bave nelegalnim radnjama.

Ruska vojska oborila dron kod svoje baze u Siriji

DAMASK - Ruska vojska saopštila je kako je oborila neidentifikovani dron koji je došao blizu njihove sirijske vazdušne baze u Hmeimimu, izvijestila je agencija RIA.

Oborena dva drona iznad ruske baze Hmejmim u Siriji

Ruski PVO otkrio je i oborio dva teroristička drona u blizini ruske avio-baze Hmejmim u Siriji, izjavio je načelnik glavne uprave ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj.

Najčitanije