dron

Rusija objavila snimak "drona ubice"

MOSKVA - Nakon tvrdnji Pentagona da Moskva blefira kada govori o ''dronu ubici'', Rusija je objavila snimak na kojem se nalazi Suhoi S-70 Ohotnik-B, veliki dron koji leti 1.000 kilometara na sati i ima domet od 3.500 kilometara.

Policija pustila dvoje privedenih zbog dronova na Getviku

LONDON - Dvije osobe uhapšene u vezi sa upadom dronova u prostor iznad londonskog aerodroma Getvik danas su puštene, bez podizanja optužbi.

U Londonu na terenu vojska i snajperisti, potraga za dronom

LONDON - Britanska policija rasporedila je danas snajperiste i poslala helikopter u sklopu potrage za operaterima dronova koji su nadlijetali drugi najveći aerodrom u zemlji, luku Gatvik, izazvavši obustavu saobraćaja.

Zbog dronova suspendovani letovi na aerodromu "Getvik"

LONDON - Uprava aerodroma "Getvik" u Londonu suspendovala je sve letove nakon što su u blizini primijećena dva drona.

Selfie fotografije su prošlost, ovo je novi trend

Selfiji (Selfies) fotografisani telefonom su prošlost jer su ljudima dosadili. U početku su fotografije pravljene standardnim telefonom, pa je selfie stick veoma brzo stekao veliku popularnost. Međutim, sada je ovaj vid fotografije dostigao novi nivo!

Dron kreće par minuta od narudžbe, evo kako to izgleda

Kompanija Alfabet iduće godine će u Finskoj početi da testira svoje usluge dostave dronovima.

Srbija nabavlja kineske dronove

PEKING - Srbija će od Kine nabaviti dva sistema bespilotnih letjelica nove generacije, koje će se upotrebljavati za izviđanje, ali mogu upravljati i artiljerijskom vatrom, saznaje Tanjug nezvanično.

Srbija nabavlja šest dronova od Kine?

BEOGRAD - Srbija će od Kine nabaviti šest bespilotnih letjelica nove generacije, od kojih su dvije naoružane i mogu se upotrebljavati za eliminaciju žive sile i neprijateljskih objekata i tehnike, pišu "Novosti".

IBM patentirao dron koji donosi kafu pospanima

Dron koji isporučuje kafu, detektujući kada su ljudi umorni kako bi im donio piće, patentirala je tehnološka kompanija IBM.

Rendžeri NP "Sutjeska dronom" i kamerama u borbi protiv krivolovaca

FOČA - Područje Nacionalnog parka "Sutjeska" trenutno nastanjuje oko 800 divokoza, a da bi se dostigao optimalan kapacitet staništa od 1.300 jedinki, ova javna ustanova je "objavila rat" krivolovcima i uz pomoć drona i druge savremene opreme sve je uspješnija u toj borbi.

Najčitanije