društvene mreže

Društvene mreže istisnule druženje uživo

BANJALUKA - Druženje sa vršnjacima na školskim odmorima već godinama nije u modi, a mnogo je interesantnije pravljenje selfija i snimaka mobilnim telefonima i njihovo postavljanje na društvene mreže, priznali su i banjalučki srednjoškolci sa kojima smo razgovarali povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenаta, koji se obilježava 17. novembra.

Policija upozorava na prevarante na društvenim mrežama

ZVORNIK - Policijska uprava Zvornik apeluje na oprez pri korišćenju društvenih mreža jer su evidentirane prijave građana o stranicama sa kojih se zahtijeva ustupanje ličnih podataka, kao navodnih dobitnika nagradnih igara.

Kako da učinite korisnike sretnim kroz korisnički servis

Sretan korisnik je dobar korisnik. Bilo da se bavite prodajom ili želite da održite dobar imidž svog brenda, morate svakodnevno da radite na novim načinima na koje ćete da poboljšate njihove živote.

Kako da dobijete više lajkova i da se vaši video-spotovi više dijele?

Više od 100 miliona sati video-zapisa korisnici svakodnevno pogledaju na Fejsbuku, tvrde iz ove kompanije. Očekuje se da će ova vrsta sadržaja činiti više od 80% potrošačkog saobraćaja na internetu do 2020. godine.

Istraga protiv zvijezda društvenih mreža

Velika popularnost i milijarde korisnika društvenih mreža omogućili su posljednjih godina jedno novo zanimanje – tzv. influensera, odnosno korisnika koji na Instagramu, YouTubeu ili drugim platformama imaju veliki broj pratioca koji čitaju, lajkaju i komentirišu sve što oni napišu ili objave. Zahvaljujući velikom broju ljudi koji ih prate i na koje imaju uticaj, influneseri su postali marketinški zanimljivi, pa im kompanije plaćaju dobar novac kako bi reklamirali njihove proizvode ili im daju besplatne proizvode i usluge koje će predstaviti svojim pratiocima.

Indija traži način da blokira društvene mreže

U Indiji se u posljednje vrijeme pojavila pošast lažnih vijesti koje kruže aplikacijama za chat i društvenim mrežama, pa vlasti traže načina kako da tome stanu na kraj.

Policija upozorava građane za prevare putem društvenih mreža

BANJALUKA - Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da je u prethodnom periodu primijećena pojava prijavljivanja krivičnih djela prevara putem društvenih mreža.

Slučaj "Dragičević": Tužilac traži Davidove prepiske sa društvenih mreža

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je da se utvrdi da li je David Dragičević u vrijeme nestanka imao komunikaciju putem Facebooka, Instagrama, Vibera, WhatsUp i drugih društvenih mreža, saznaju "Nezavisne".

Prijave građana: Lažne nagradne igre na društvenim mrežama

TREBINJE - Policijskoj upravi Trebinje, u prethodnom periodu, obratilo se više građana koji su prijavili da su se na društvenim mrežama pojavile stranice sa nagradnim igrama, u kojima se navodno poklanjaju skupocjeni predmeti

Održano predavanje učenicima o zloupotrebi društvenih mreža

NOVI GRAD - Profesor kriminalistike na Policijskoj akademiji u Banjalucu Aleksandar Miladinović održao je danas u Novom Gradu predavanje učenicima osnovnih škola o prevenciji zloupotrebe "Facebook", u okviru projekta "Prevencija maloljetničke delinkvencije" koji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje od 2009. godine.

Najčitanije