eSports

Fortnite samo ove godine uzeo 5,1 milijardu dolara od igrača

Najpopularnija onlajn igra na svijetu je ove godine zaradila 5,1 milijardu dolara od oko 300 miliona korisnika koji u prosjeku potroše oko 17 dolara u igri.

BIG i Mouz osigurali plasman na PGL Major, OG ostao bez šanse

Lista učesnika na predstojećem Major turniru u CS:GO samo što nije kompletirana.

Švedski veteran u CS:GO završava igračku karijeru

Kapiten čuvenog Ninjas in Pyjamas (NIP) sastava, koji je dominirao u početnim godinama CS:GO-a, Ričard ”Xizt” Landstrom, je odlučio da se penzioniše u svojoj 30. godini i da tako stavi tačku na svoju 12 godina dugu igračku karijeru.

CS:GO Major će ipak biti održan u Stokholmu

Možda je glavni grad Švedske ostao bez Dota 2 Internationala, ali se zato PGL potrudio da ista sudbina ne zadesi i CS:GO Major.

Formiran Esports savez BiH

Igranje video igara u Bosni i Hercegovini ove sedmice je dobilo novu dimenziju nakon što su se pod Esports savez Bosne i Hercegovine ujedinila tri najveća "gaming" centra s adresama u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu.

Druga sedmica Esports Balkan Lige završena, prva pobjeda Zvezde

​U ponedjeljak i četvrtak se igralo treće i četvrto kolo Esports Balkan Lige, nakon kojih je ’Team Nerotec’ uspio zabilježiti dva vezana poraza. Sa druge strane, tim ’Crvene zvezde’ je napokon uspio zabilježiti prvu pobjedu u trećem kolu, ali i poraz u derbiju četvrtog kola protiv ekipe ’ASUS’.

Real Madrid ulazi u esports, ali u Kini

Jedan od najboljih evropskih fudbalskih klubova, španski Real Madrid, je riješio da konačno stupi u Esports vode, i to u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Najčitanije