ebola

Od ebole preminulo 2.000 ljudi

KINŠASA - Broj žrtava pojave ebole u Demokratskoj Republici Kongo dostigao je 2.000, navodi se u podacima koje je objavila kongoanska vlada.

Novi slučaj ebole u Kongu

KONGO - Vlasti Konga potvrdile su da je registrovan još jedan oboljeli od ebole u udaljenom gradu Valikale, koji kontroliše vojska.

Ebola bi uskoro mogla biti izlječiva

NJUJORK - Smrtonosno oboljenje ebola uskoro bi moglo biti "sprečivo i izlječivo" jer su rezultati probnih lijekova pokazali značajno povećanje broja preživjelih, saopštili su danas naučnici.

Ruanda zatvorila granicu sa Kongom zbog ebole

KIGALI - Ruanda je zatvorila granicu sa Kongom zbog epidemije smrtonosnog virusa ebole, izjavio je danas ruandski ministar spoljnih poslova Olivije Nduhungirehe.

Otkriveno ko je širio ebolu u Kongu

KINŠASA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je smrtonosnu epidemiju ebole u Kongu hitnom međunarodnom zdravstvenom situacijom, nakon što se virus proširio ove nedelje na grad Gomu od dva miliona ljudi koji se nalazi na granici s Ugandom, a prema tvrdnji kongoanskih zvaničnika ebolu je u grad donio sveštenik koji je koristio nekoliko lažnih imena.

Umro prvi oboljeli od ebole u Gomi

GOMA - Umro je prvi pacijent koji je obolio od ebole u Gomi, najvećem gradu u Kongu, saopštila je danas vlada ove zemlje.

SZO očekuje nove slučajeve ebole

ŽENEVA - Svjetska Zdravstvena organizacija /SZO/ saopštila je danas da nije sigurna da je identifikovala sve ljude izložene smrtonosnom virusu ebole na sjeveru Konga.

Dva nova smrtna slučaja od ebole

MBANDAKA - Vlasti Konga registrovale su dva nova smrtna slučaja od ebole i sedam novih potvrđenih slučajeva zaraze, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U Kongu od ebole umrlo 26 osoba, od danas vakcinacija

KINŠASA - Zdravstveni radnici Demokratske Republike Kongo započeće danas kampanju vakcinacije sa ciljem suzbijanja epidemije smrtonosnog virusa ebole, od čega je do sada na sjeverozapadu zemlje umrlo 26 ljudi.

Povećan nivo opasnosti od ebole

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija povećala je nivo nacionalne opasnosti po javno zdravlje od epidemije ebole u Kongu na "veoma visok", sa "visok".

Najčitanije