eutanazija

Španija: Poslanici legalizovali eutanaziju

MADRID - Španski poslanici danas su legalizovali eutanaziju i potpomognuto samoubistvo ljudima sa ozbiljnim i neizlječivim ili iscrpljujućim bolestima koji žele da okončaju svoj život, što je Španiju učinilo četvrtom zemljom u Evropskoj uniji koja se odlučila na taj korak.

Donji dom španskog parlamenta odobrio nacrt zakona o eutanaziji

MADRID - Poslanici Donjeg doma španskog parlamenta odobrili su danas nacrt zakona kojim se odobrava eutanazija za ljude suočene sa ozbiljnim ili neizlječivim bolestima, uprkos protivljenju vjerskih i grupacija krajnje desnice.

Nizozemska korak bliže eutanaziji za djecu mlađu od 12 godine

Nizozemska vlada odobrila je planove da se dozvoli eutanazija za djecu u terminalnoj fazi bolesti, starosti između jedne i 12 godina.

Facebook neće dozvoliti bolesnom Francuzu da prenosi svoju smrt

Facebook je danas objavio da će blokirati pokušaj Francuza koji boluje od neizlječive bolesti da na svom profilu na toj društvenoj mreži uživo prenosi svoje umiranje.

Portugal sve bliže legalizovanju eutanazije

Portugalski parlament danas je usvojio pet prijedloga zakona za legalizaciju eutanazije, što je mogućnost koja postoji u malom broju zemalja.

Vlada Španije podnijela parlamentu prijedlog zakona o eutanaziji

MADRID - Španska nova ljevičarska vlada podnijela je danas parlamentu prijedlog zakona koji će omogućiti eutanaziju i pomoć u samoubistvu u određenim slučajevima, ponovo pokrećući oštru raspravu o tome da li da se obe prakse dekriminalizuju.

Belgijska paraolimpijka okončala život eutanazijom u 40. godini

Belgijska paraolimpijka Marike Vervort, okončala je život eutanazijom u dobi od 40 godina.

Srbija legalizuje eutanaziju?

BEOGRAD - Budući građanski zakonik u Srbiji legalizovaće pravo na eutanaziju, saznaje "Politika".

Zajedno živjeli 66 godina i zajedno umrli isti dan

Nakon što su 66 godina bili u braku, Čarli (87) i Frensi Emerik (88) iz Portlanda, Oregon su 20. aprila 2017. istovremeno uzeli smrtonosne doze lijekova, što im je omogućio 'Zakon o dostojanstvenoj smrti' koji je na snazi u nekim zemljama SAD-a.

Ide na eutanaziju iako je zdrava: U 76. ni seks nije kao prije

Zdrava i vitalna Francuskinja Žaklin Ženusel u 74. godini planira da 2020. posljednji put razgovara s mužem i trojicom sinova. Proslaviće 76. rođendan, zajedno će jesti i piti, a nakon toga planira odlazak u Švajcarsku, gdje će je eutanazirati.

Najčitanije