eutanazija

Facebook neće dozvoliti bolesnom Francuzu da prenosi svoju smrt

Facebook je danas objavio da će blokirati pokušaj Francuza koji boluje od neizlječive bolesti da na svom profilu na toj društvenoj mreži uživo prenosi svoje umiranje.

Portugal sve bliže legalizovanju eutanazije

Portugalski parlament danas je usvojio pet prijedloga zakona za legalizaciju eutanazije, što je mogućnost koja postoji u malom broju zemalja.

Vlada Španije podnijela parlamentu prijedlog zakona o eutanaziji

MADRID - Španska nova ljevičarska vlada podnijela je danas parlamentu prijedlog zakona koji će omogućiti eutanaziju i pomoć u samoubistvu u određenim slučajevima, ponovo pokrećući oštru raspravu o tome da li da se obe prakse dekriminalizuju.

Belgijska paraolimpijka okončala život eutanazijom u 40. godini

Belgijska paraolimpijka Marike Vervort, okončala je život eutanazijom u dobi od 40 godina.

Srbija legalizuje eutanaziju?

BEOGRAD - Budući građanski zakonik u Srbiji legalizovaće pravo na eutanaziju, saznaje "Politika".

Zajedno živjeli 66 godina i zajedno umrli isti dan

Nakon što su 66 godina bili u braku, Čarli (87) i Frensi Emerik (88) iz Portlanda, Oregon su 20. aprila 2017. istovremeno uzeli smrtonosne doze lijekova, što im je omogućio 'Zakon o dostojanstvenoj smrti' koji je na snazi u nekim zemljama SAD-a.

Ide na eutanaziju iako je zdrava: U 76. ni seks nije kao prije

Zdrava i vitalna Francuskinja Žaklin Ženusel u 74. godini planira da 2020. posljednji put razgovara s mužem i trojicom sinova. Proslaviće 76. rođendan, zajedno će jesti i piti, a nakon toga planira odlazak u Švajcarsku, gdje će je eutanazirati.

Svjetska prvakinja u sprintu za paraolimpijce dobila dozvolu za eutanaziju

Paraolimpijska i svjetska prvakinja u sprintu, Marieke Vervort, nakon Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru objavila je da čeka na eutanaziju, a sada je dobila dozvolu za to.

Australija na korak od legalizacije eutanazije

KANBERA - Australija je preduzela danas korak ka legalizaciji dobrovoljne eutanazije, 20 godina nakon što je ova zemlja poništila prvi zakon o odobravanju ubistva iz milosrđa.

Najčitanije