film

Izjave glavnog glumca ispraznile pola sale

SARAJEVO - Nešto drugačiji kraj pres-konferencije desio se petog dana Sarajevo film festivala nakon razgovora sa glumcima rumunskog filma "Mo" režisera Radua Dragomira, koji će večeras imati međunarodnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Bračni par Obama producirao film za "Oscara"

Dokumentarni film "Američka fabrika", iza kojeg stoje u ulozi producenata bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel, najavljuje učešće u trci za "Oscara".

Film sedmice: Svi Injarituovi filmovi

Prije četiri dana, 16. avgusta, otvoren je jubilarni 25. Sarajevo film festival, najvažniji događaj u oblasti kulture u Bosni i Hercegovini.

Pavlikovskom i Inarituu uručeno Počasno Srce Sarajeva

SARAJEVO - Reditelju Pavelu Pavlikovskom i Alehandru Gonzalezu Inarituu, na svečanoj ceremoniji otvaranja 25. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, uručeno je Počasno Srce Sarajeva.

Božo Vrećo u rozoj haljini na SFF-u

Božo Vrećo, jedan od najboljih interpretatora modernog sevdaha, prošetao je crvenim tepihom na otvaranju Sarajevo film festivala u impresivnoj rozoj haljini.

Svečano otvoren 25. Sarajevo film festival

​SARAJEVO - Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine, regije i svijeta prošetale su večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu postavljen "crveni ćilim"

Povodom jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala, koji će sutra biti otvoren u Sarajevu ispred Narodnog pozorišta danas je i zvanično postavljen novi red carpet (crveni ćilim) koji podsjeća na tradicionalni bosanski ćilim, a kojim će od ove godine prošetati mnoge poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Srpski filmovi i projekti na Sarajevo Film Festivalu

SARAJEVO - Srpski filmovi i projekti u nastajanju biće zastupljeni na 25. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 16. do 23. avgusta, uz prisustvo srpskih autora i mladih stvaralaca.

Predstavljen cijeli program Sarajevo film festivala

​Na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji će ove godine biti održan od 16. do 23. augusta bit će prikazano 270 filmova iz 56 zemalja u 18 sekcija.

Na tvrđavi Kastel sutra bioskop na otvorenom

BANJALUKA - Turistička organizacija grada Banjaluka (TOBL) sutra organizuje bioskop na otvorenom na platou ispred tvrđave Kastel, u okviru tradicionalne manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Najčitanije