film

Najbolji filmovi 2019. po izboru magazina 'Rolling Stone'

​Kako se bliži kraj godine i stidljivo počinje sezona dodjele filmskih nagrada, tako i ugledni svjetski mediji objavljuju svoj izbor najboljih filmova u 2019.

Premijerno prikazan film o ruskoj emigraciji u Kraljevini Jugoslaviji

Film "Ruska emigracija u Kraljevini Jugoslaviji početkom XX vijeka", s posebnim osvrtom na rusku kadetsku školu u Bileći, premijerno prikazan danas u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

"Irac" film godine?

HOLIVUD - Američki biografski film "Irac", koji je novo remek-djelo legendarnog Martina Skorsezea, već sada je proglašen za najbolji film godine od strane publike i kritike na poznatim sajtovima posvećenim sedmoj umjetnosti.

Festival dokumentarnog filma "Dok#2" krajem januara

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Dok #2" biće održan od 30. januara do 2. februara u beogradskoj Kombank dvorani, najavili su danas organizatori.

Film sedmice: Mamac

Mark Dženkin je novo ime britanskog filma koje moramo upamtiti. Ovaj reditelj, montažer i scenarista iza sebe ima već petnaest filmova, međutim, riječ je uglavnom o dokumentarnim i kratkim igranim filmovima. U tom smislu "Mamac" (Bait) je njegov prvenac.

Objavljen prvi trejler filma "Zov divljine"

Studio 20th Century Fox objavio je prvi trejler za film "Zov divljine" (The Call of the Wild) koji predstavlja najnoviju holivudsku ekranizaciju čuvenog istoimenog romana pisca Džeka Londona, saopštili su iz distributerske kuće MegaComFilm.

Giulia dobila glavnu ulogu u holivudskom filmu

Čuveni američki reditelj Majkl Bej izabrao je moćnu Alfu Romeo Giulia Quadrifoglio za jedog od glavnih protagonista svog novog holivudskog filma.

Najveće svađe na srpskoj glumačkoj sceni, pucala prijateljstva, kumstva...

Zbog nesuglasica u srpskoj kinematografiji pucala su kumstva i prijateljstva, odbijale se uloge, a neke kolege decenijama nisu pričale. Iako na malim ekranima djeluje kao da je između glumačkih parova sve idealno, situacija u stvarnom životu nekada može biti veoma drugačija.

Film sedmice: "Parazit"

Drastično različit od svojih popularnih prethodnika (Snowpiercer, The Host, Okja) u iskazu, a opet jako blizak u ideji koju želi prenijeti - o ljudima kao štetočinama - "Parazit", novi film Bong Džun Hoa (Bong Joon-ho), je suma svega što je ovaj kreativni reditelj do sada želio reći. Ili mi se tako barem čini. U svakom slučaju, "Parazit" je kulminacija njegovog ličnog stava koja ostavlja doživotne ožiljke. I boli.

Amerikanci traže od Zagreba da podrži film o Jasenovcu

BEOGRAD - Izaslanik Stejt departmenta za Holokaust Tomas K. Jazgerdi zatražio je od hrvatske ministarke kulture da se sastane s rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem i pomogne mu u realizaciji filma o zločinima u Jasenovcu.

Najčitanije