firme

Državne firme ne mare za studiju MMF-a

BANJALUKA - Iako je Međunarodni monetarni fond (MMF) prije pola godine objavio studiju o stanju u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu u BiH, interes je gotovo nikakav da se stvari poprave i promijene.

Ni sajta ni referenci, a žele milionske firme

BANJALUKA, MOSTAR - Građani BiH su u proteklih nekoliko godina bili svjedoci velikog broja "investitora" koji su izrazili spremnost da kupe firme, rudnike ili prirodna dobra u vrijednosti od više stotina miliona dolara, a da pritom njihove "firme" nemaju ni internet stranicu.

Firme iz RS grade studentski dom u Njemačkoj

FRANKFURT - Predstavnici preduzeća "Čekić" iz Gradiške i "Zrnić mont" iz Laktaša potpisali su u Frankfurtu sporazum o saradnji s njemačkom građevinskom firmom "Alpha Projektmanagement" kojim su definisana prava i obaveze u budućem dugogodišnjem partnerstvu, a prvi posao biće realizovan u sklopu izgradnje studentskog doma u Darmštatu.

Banjalučanin oštetio tri firme za 106.000 KM

BANJALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.V. iz ovog grada zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist od 106.000 KM, tako što je izvršio krivična djela prevara i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Uskoro lista "nepouzdanih" stranih firmi

PEKING - Kinesko Ministarstvo trgovine saopštilo je da će u bliskoj budućnosti objaviti listu "nepouzdanih" stranih kompanija.

Građevinske firme iz BiH u inostranstvu "uzidale" 137 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Građevinske firme iz BiH su prošle godine u inostranstvu imale pune ruke posla, pa je vrijednost njihovih radova premašila 137 miliona maraka.

U Banjaluku dolazi više od 30 slovenačkih firmi, traže radnike

BANJALUKA - Najveći Slovenački portal zapošljavanja MojeDelo.com 28. marta 2019. godine će po drugi put organizovati Sajam zapošljavanja u Banjaluci.

Firme bez prava na besplatno isticanje imena

BANJALUKA - Grad Banjaluka mijenja odluku o komunalnim taksama, s obzirom na to da je utvrđeno kako su pojedina preduzeća uživala beneficije koje im po zakonu ne pripadaju.

Njemačke plate u domaćim firmama kojima su odobreni detašmani

BANJALUKA - Iako zaposleni u domaćim firmama, građevinski radnici iz BiH, a koji su na osnovu detašmana angažovani u Njemačkoj, mogu da zarade u prosjeku oko deset evra po satu, što je uz plaćen smještaj i prevoz do posla sasvim pristojna suma za naše uslove.

Mašine dolaze u firme, 133 miliona novih poslova

NJUJORK - U 20 najjačih ekonomija svijeta i 12 najrazvijenijih industrijih područja od 2018. do 2022. godine nestaće oko 75 miliona sadašnjih radnih mjesta tokom preraspodjele poslova između ljudi, mašina i algoritama, a biće otvoreno 133 miliona novih.

Najčitanije