frižider

Jabuke bi trebalo držati u frižideru

Australijski stručnjaci za voće objasnili su da bi jabuke trebalo nakon kupovine držati u frižideru, a ne u zdjeli za voće na sobnoj temperaturi. Tvrde da će jabuke tako duže biti svježe.

Držite rastojanje od frižidera - dovoljno je dva metra

​U izolaciji se poštuju mnoga pravila, ali najsvežije koje kruži društvenim mrežama glasi: obavezno rastojanje od frižidera dva metra. Razumljivo, jer kada punom frižideru dodamo sate nervoze i dokolice, jasno je da smo u plusu. Ali samo kada je riječ o kilogramima.

Luk ne držite u frižideru

Luk je jedna od namirnica koje ne bi trebalo da stavljate u frižider.

Da li kečap treba držati u frižideru ili van njega?

Gotovo svi mi volimo kečap, imamo ga kod kuće i jedemo s vremena na vrijeme. Međutim, jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smijete ostaviti na polici?

Ove namirnice vrhunski kuvari nikada ne drže u frižideru

Lista proizvoda koje treba čuvati u frižideru definitivno je kraća nego što neki misle. Naime, pokazalo se kako mnogi ne znaju koje namirnice je poželjno držati u frižideru, a još je više onih koji ne znaju koja hrana ne mora zauzimati taj vrijedan prostor.

Na Sajmu namještaja u Beogradu frižider od 35.800 €

Najskuplji eksponat na Međunarodnom sajmu namještaja u Beoradu, koji se održava do nedjelje, 10. novembra, je frižider, zajednički revolucionarni projekat koji potpisuju "Dolce&Gabbana" i "Smeg", a koji košta 4.210.000 dinara (oko 35.800 evra) sa PDV-om.

Zašto plastična folija treba da stoji u frižideru?

Nije joj mesto na sobnoj temperaturi.

Šta se dešava sa hljebom ako ga držite u frižideru?

Ako živite sami ili ako vaši ukućani i nisu ljubitelji hleba, vrlo vjerovatno ga držite u frižideru kako biste mu produžili svježinu...Čak i kada mu je već prošao rok trajanja, kada ga izvadite iz friza on je i dalje jestiv... Ali, da li bi trebalo da ga jedete?

Zmiju našla u frižideru

TREBINJE - Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva!

Treba li čokoladu držati u frižideru?

Velike ljetne vrućine ne pogoduju mnogim namirnicima. Rješenje kojem svi probjegavamo jeste da ih stavimo u frižider, ali to nije uvijek dobra ideja.

Najčitanije