gaza

Nakon sporazuma o prekidu vatre, rakete ponovo ispaljene na Izrael

GAZA - Iz Gaze je na Izrael, nekoliko sati poslije dogovorenog prekida vatre, danas ispaljeno najmanje pet rakete, zbog čega su se oglasile sirene u nekim dijelovima blizu Pojasa Gaze.

Izraelska vojska potvrdila prekid vatre u Gazi

TEL AVIV - Izraelska vojska saopštila je da su dvodnevni sukobi u Gazi okončani, čime je potvrdila prekid vatre koji je ranije danas objavila ekstremistička grupa Islamistički džihad.

Ubijen komandant Islamskog džihada

GAZA - Izrael je u raketnom napadu danas ubio jednog od komandanata grupe Islamski džihad u pojasu Gaze, a militanti su odgovorili ispaljivanjem raketa na izraelske gradove, uključujući Tel Aviv.

Gori Gaza: Izraelska policija evakuisala stanovništvo zbog šumskih požara

GAZA - Vatrogasci se bore sa šumskim požarima na više lokacija u centralnom Izraelu i pojasu Gaze, a stotine ljudi policija je evakuisala.

Izrael ukinuo mjere zabrane, postignuto primirje?

JERUSALIM - Izraelska vojska ukinula je zaštitne mjere na jugu zemlje, što AP tumači kao mogućnost da je postignuto primirje sa ekstremističkom organizacijom Hamas.

Novi sukobi u Pojasu Gaze: Ispaljene rakete, pokrenuti tenkovi

Izraelska vojska saopštila je danas da su iz palestinskog Pojasa Gaze ispaljene rakete i da su se zbog toga nekoliko puta oglasile sirene za uzbunu na jugu Izraela.

Izraelci upucali dječaka koji je imao povez preko očiju i lisice na rukama

GAZA - Izraelski vojnici pucali su na nenaoružanog Palestinca koji je imao lisice i povez preko očiju, dok je pokušavao da pobjegne, nakon što je uhapšen zbog učešća u navodnim nemirima.

Militanti prijete napadom tokom "Pjesme Evrovizije"

GAZA - Militanti u Gazi zaprijetili su da će izvršiti raketni napad tokom takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" ukoliko Izrael odbije da postigne sporazum sa Palestincima u vezi sa uklanjanjem blokade oko Gaze, javio je izraelski "Kanal 20".

Iz Pojasa Gaze ispaljeno pet raketa prema Izraelu

TEL AVIV - Palestinski ekstremisti su danas ispalili pet raketa iz Pojasa Gaze prema Izraelu, saopštila je izraelska vojska, dan poslije masovnih protesta u blizini granice u kojima je poginulo četvoro mladih Palestinaca, a ranjeno više desetina.

Desetine hiljada Palestinaca na granici Izraela i Pojasa Gaze

GAZA - Izraelska vojska je saopštila da se oko 30.000 Palestinaca okupilo duž granične ograde između Izraela i Pojasa Gaze, godinu dana od početka protesta zbog izraelsko-egipatske blokade te teritorije.

Najčitanije