ginis

Ošišala kosu od dva metra nakon 12 godina

Od 2018. godine Nilanshi Patel iz Modasa u državi Gujarat u Indiji drži titulu za najdužu kosu na tinejdžeru u Ginisovoj knjizi rekorda. U to vrijeme imala je 16 godina, a kosa joj je bila duga 170,5 cm

Varilac iz Kragujevca oborio Ginisov rekord u izvođenju zgibova i sklekova

Kragujevčanin Srđan Ristić oborio je Ginisov rekord u disciplini izvođenja zgibova i sklekova za 60 minuta.

Defanzivac Liverpula ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Defanzivac Liverpula Trent Aleksander-Arnold ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao defanzivac s najviše asistencija u jednoj sezoni Premijeršipa.

Indijac kandidat za Ginisa, tvrdi da ima 123 godine

Zaposleni na aerodromu u Abu Dabiju ostali su u šoku kada je 123-godišnji muškarac prošao pored terminala.

Baklava za Ginisa: Pola tone slatke poslastice napravljeno u Ankari

Slastičari iz različitih dijelova Turske ujedinili su snage i napravili najveću baklavu na svijetu, što je potvrdila i komisija za uvrštavanje u Ginisovu knjigu rekorda, javlja Anadolu Agency.

Najčudniji rekordi upisani u Ginisovu knjigu

Ginisova knjiga rekorda je jedna od najzanimljivijih i najčitanijih djela na svijetu. Iako su u njoj navedeni svjetski rekordi, ljudska dostignuća i prirodni fenomeni koji su sami po sebi interesantni, ipak vjerovatno niste znali koji su najčudniji rekordi zapisani u knjizi Ginisovih rekorda.

Tuzlanski burek u borbi za Ginisa

U Tuzli je danas napravljen burek od 650 kg koji će se pokušati upisati u Ginisovu knjigu rekorda. Osim bureka napravljena je i porcija sa 1.500 ćevapa.

Tekvondoisti iz Visokog Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha

Majstor crnog pojasa 4. dan tekvondoa Edin Kajević-Kaja iz Visokog oborio je Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, na manifestaciji održanoj u Frankfurtu.

"Emoji film" ušao u Ginisovu knjigu rekorda

U susret svjetskom danu emotikona koji se već četvrtu godinu zaredom tradicionalno održava 17. jula te početku kino distribucije animiranog hita EMOJI FILM, obožavaoci emotikona širom svijeta odlučili su se na nesvakidašnji potez – upisati se u slavnu Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji istovremenog okupljanja najvećeg broja ljudi obučenih kao emotikoni!

Francuz zaronio za ginisa: 95 metara u dubinu za tri minuta

Dvadesetjednogodišnji Arno Žerald oborio je rekord u ronjenju na dah.

Najčitanije