google

Google Maps testira prikazivanje semafora u SAD

U novom testu koji je otpočeo prije par dana, Google želi da provjeri kako će raditi nova opcija koja se implementira u njihovom popularnom alatu Google Maps.

Google Photos privremeno neće automatski sinhronizovati podatke

Za vrijeme pandemije kovida-19 pokazalo se kako korisnici šalju veći broj poruka nego ranije, Google je zbog toga odlučio privremeno obustaviti backup podataka s različitih aplikacija za slanje poruka.

Google blokirao 47 popularnih aplikacija i preporučio da ih uklonite

Android korisnicima se preporučuje da provjere svoje pametne telefone, budući da je u okviru 47 popularnih aplikacija pronađen malver koji je korisnike bombardovao neželjenim reklamama. Preporučuje im se da označene aplikacije obrišu, budući da ih je Google već blokirao.

Google donira sredstva za rasnu jednakost u biznisu

Google je pokrenuo inicijativu podrške zajednici Afroamerikanaca u Sjedinjenim Američkim Državama, i to tako što će donirati 100 miliona dolara u razvoj poslova i biznisa iza kojih stoje Afroamerikanci. Šef Googlea predstavio je ovu ideju, koja će u ukupnoj vrijednosti od 175 miliona dolara pomoći poboljšanju ekonomskih prilika Afroamerikanaca i njihovih kompanija.

Google omogućava da odregistrujete broj telefona sa RCS-a preko veba

Google je nedavno tiho predstavio mogućnost da korisnici odregistruju svoj broj telefona sa RCS servisa za slanje poruka. Google trenutno slanje svih Android poruka vrši preko RCS-a, što korisnicima omogućava da šalju poruke preko interneta umjesto preko SMS servisa. RCS omogućava deljenje fotografija u punoj rezoluciji, kucanje obaveštenja i druge funkcije kako za individualne tako i za grupne teme.

Google uklonio 36 aplikacija: Brišite ih ako imate neku

Google je nedavno uklonio novu "gomilu" zlonamjernih aplikacija iz Google Play prodavnice nakon izvještaja o zloupotrebi privatnosti.

Google uklonio 36 aplikacija: Obrišite odmah ako imate neku od njih

Google je nedavno uklonio novu "gomilu" zlonamjernih aplikacija iz Google Play prodavnice nakon izvještaja o zloupotrebi privatnosti.

Velika Google Chrome špijunaža: Napadnuto 32 miliona korisnika

U novootkrivenom pokušaju sajber-špijunaže čak 32 miliona korisnika napadnuto je kroz preuzimanja dodataka za Google Chrome.

Dark mode za Google Chrome dobija poboljšanje

Dark mode za Google Chrome je dobrodošla promjena, ali je problem u tome što ne radi u svim aspektima ovog pregledača.

Brojevi telefona dostupni u Google pretrazi: Da li je vaš među njima?

Nezavisni sajber-stručnjak iz Indije i "lovac na bagove" Atul Džajaram tvrdi da su brojevi telefona mnogih WhatsApp korisnika dostupni pomoću jednostavne Google pretrage.

Najčitanije