google

Google će uskoro blokirati logovanje iz ugrađenih browsera

Aplikacije na mobilnim uređajima, kao što su Facebook, Instagram, Reddit i druge, stižu sa svojim ugrađenim browserima.

Google nudi izbor od pet pretraživača interneta

Google je saopštio danas da će korisnici popularnih "android" uređaja moći da biraju između pet pregledača i pretraživača interneta, u pokušaju da ispoštuje antimonopolske odredbe EU.

Google "kafa iz vazduha" na vašem pragu za samo par minuta

Australijska firma Wing, dio Googlove podružnice kompanije Alphabet, pokrenula je u predgrađu prestonice te zemlje Kanbere uslugu dostave kafe dronovima.

Francuska uvodi porez za tehnološke divove

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Googlea, Applea, Amazona i Facebooka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Država.

Google+ se gasi za standardne korisnike

Prije nekoliko godina, tokom velikog rasta popularnosti Facebooka, Google je vidio potencijal u društvenim mrežama i odlučio je da se takmiči na ovom polju uz sopstveni Google+ servis. Nažalost, napori kompanije Google nikada nisu dostigli svoj pun potencijal, a Google+ nije uspioda privuče istu pažnju i broj korisnika kakav je imao Facebook.

Danas se gasi Google+

Google+, neuspjela Googleova društvena mreža, prestaće s radom u utorak ujutro, piše BBC.

Google mape dodaju igricu "Zmijica"

​Google ima naviku da uvodi novine za prvi april koje traju i nakon što su šale prošle, a to se ne mijenja ni u 2019. godini. Kompanija je dodala legendarnu Nokia igricu, Snake, (prvi put predstavljena na Nokia 6110 1997. godine) na Google Maps gdje ćete moći da igrate klasik među igricama, a za ovu priliku tematski je smještena oko velikih gradova.

Kuba bliža modernom internetu: Potpisan sporazum sa Googleom

Kuba i Google potpisali su danas sporazum kojim će na to karipsko ostrvo stići najnovija verzija Interneta.

Google olakšao zaključavanje naloga za G Suite korisnike

G Suite korisnicima je sada olakšano zaključavanje naloga, jer je Google objavio seriju ažuriranja za verifikaciju u dva koraka, a sve počinje izmjenama u interfejsu.

Google i Amazon na vrhu liste najinovativnijih kompanija

Prvi put u 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih kompanija po anketi Boston Consulting Group (BCG): Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je bio na samom vrhu od 2005. godine.

Najčitanije