gorivo

Ponovo nove cijene na pumpama širom BiH: Gorivo skuplje do 20 feninga

BANJALUKA - Cijene goriva na pumpama širom BiH posljednjih dvadesetak dana porasle su za 0,15 do 0,20 KM po litru, kazao je za "Nezavisne" Almir Bečarević, stručnjak za energente.

Rusija zabranila uvoz goriva na četiri mjeseca

​Ruska vlada je odlučila da privremeno obustavi uvoz goriva u cilju energetske sigurnosti i stabilizacije prilika na domaćem tržištu, javlja agencija Tas s.

Savjeti za manju potrošnju goriva

Potrošnja goriva igra vodeću ulogu u ukupnoj cijeni troškova automobila, a ekonomičnijom potrošnjom goriva postiže se i smanjenje emisije CO2.

Pogled iz kabine: Kako se doliva gorivo u Su-34 pri brzini od 600 km/h

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak napravljen iz pilotske kabine bombardera Su-34, na kojem je prikazano kako se doliva gorivo u letjelicu u vazduhu na visini od 6.000 metara i pri brzini od oko 600 kilometara na čas.

Samo jedna kazna za preskupo gorivo, obavljeno 77 kontrola

BANJALUKA - U proteklih mjesec dana, koliko je u Srpskoj na snazi uredba koja ograničava marže na gorivo u maloprodaji i veleprodaji, republički inspektori obavili su 77 kontrola te utvrdili tek jednu nepravilnost.

U FBiH počele kontrole: Stroge kazne za svaki prekršaj pumpadžija

BANJALUKA, SARAJEVO - U FBiH je već počeo inspekcijski nadzor benzinskih pumpi, s ciljem da se utvrdi jesu li uskladile cijene s maksimalnom maržom koju je propisala federalna vlada, a takve kontrole u narednim danima počeće i u RS.

Regresirano dizel gorivo za još 2.647 korisnika

BANJALUKA - Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je proširila listu korisnika regresiranog dizel goriva za njih još 2.647 koji su ažurirali svoje podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava, a koji će ostvariti pravo na 1.748.700 litara goriva.

Pumpadžije ne smiju uzimati više od 0,25 KM po litru goriva

SARAJEVO - Marže na gorivo ubuduće u Srpskoj i FBiH ne smiju biti veće od 0,25 KM po litru u maloprodaji, odnosno 0,06 KM u veleprodaji.

"Nezavisne" saznaju: I u RS ograničene marže na gorivo

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Uredbu kojom su marže na gorivo u veleprodaji ograničene na 0,06 KM po litri, a u maloprodaji na 0,25 KM, saznaju "Nezavisne novine".

Udruženja za zaštitu potrošača: Marže na gorivo ograničiti i u RS

BANJALUKA - Udruženja za zaštitu potrošača iz RS uputila su dopis resornom ministarstvu, a kojim su od Republičkog štaba za vanredne situacije zatražili da na brojne vrste robe, uključujući i gorivo, budu ograničene marže.

Najčitanije