govor mržnje

Konferencija u Banjaluci: Mediji nisu inicijatori govora mržnje

BANJALUKA - U online medijskom spektru u Bosni i Hercegovini prisutan je govor mržnje, predominantno u komentarima anonimnih čitalaca, rečeno je na konferenciji "Onlajn mediji kao generatori govora mržnje", koja je održana u Banjaluci.

Pupovac: Umorni smo od govora mržnje

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske stranke Srba (SDS S) Milorad Pupovac pozvao je danas hrvatsko društvo da se suoči sa problemom govora mržnje.

DF i SDA kažnjeni zbog jezika mržnje

SARAJEVO - Demokratska fronta – Građanski savez (DF/GS) i Stranka demokratske akcije (SDA) danas su novčano kažnjeni zbog jezika mržnje na predizbornim skupovima u Tuzli.

Savjet Evrope o Hrvatskoj: Mržnja i napadi na Srbe, Rome i LGBT osobe

BRISEL - U hrvatskoj javnosti eskaliraju rasistički govor i mržnja protiv Srba, Roma i LGBT osoba, upozorava se u izvještaju Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope.

Austrijski sud zabranio govor mržnje na Facebooku

Viši sud u Beču presudio je da Facebook mora da izbriše postove u kojima postoji govor mržnje, a ta odluka može da ima posljedice i van Austrije.

DW: Hrvatski voditelj pozdravlja Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe

BERLIN - Diskriminacija nacionalnih manjina u Hrvatskoj porasla je za samo godinu dana 57 odsto, piše Deutsche Welle, a kao primjer iz prakse navodi da televizijski voditelj pozdravlja "Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe" ostavljajući neizgovoreno da su takvi (pošteni), za razliku od Hrvata, malobrojni.

Stejt department: U Hrvatskoj raste govor mržnje prema Srbima

ZAGREB - Socijalna diskriminacija, nasilje prema pripadnicima etničkih manjina, ženama i djeci, kao i korupcija najveći su problemi u kršenju ljudskih prava u Hrvatskoj, navodi američki Stejt department.

Najčitanije