gradsko pozorište

Novi komad spreman za "Fedru"

TREBINJE - Gradsko pozorište Trebinje, u pozorišnoj dvorani Kulturnog centra u ovom gradu, u četvrtak uveče pretpremijerno je izvelo predstavu "Jedan sluga, dva gospodara", koja će 18. jula biti izvedena na Festivalu dramskih amatera "Fedra" u Bugojnu.

Ivan Petrović o osnivanju pozorišta "Semberija": Veliki korak za teatar ovog kraja

BIJELJINA - Bijeljina je na osnovu duge i uspješne istorije pozorišnog amaterizma pokazala da ima afinitet prema ovoj vrsti umjetnosti. Naime, još od 1934. godine i osnivanja AP "Scena" pa sve do građanskog rata 1993. godine ono je bilo vrlo uspješno amatersko pozorište.

Mikula i "Nadničari" krajem maja u "Jazavcu"

Poznati muzičar Bojan Mikulić Mikula održaće koncert 31. maja u 20 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Večeras počinje 'Zaplet 09'

BANJALUKA - Premijerom predstave "Pita li iko kako je meni?", autorskim projektom Stojana Matavulja, večeras s početkom u 20 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 09".

Gradsko pozorište Trebinje za 12 godina osvojilo preko 100 nagrada

TREBINJE - Gradsko pozorište Trebinje ostvarilo je više od stotinu nagrada u posljednjih 12 godina, što je, prema riječima umjetničkog rukovodioca Željka Miloševića, kontinuitet koji se ne prekida na festivalima u BiH, ali i Srbiji, Crnoj Gori i cijelom regionu.

Prijatelji iz Grčke u 'Jazavcu' sviraju za Sofiju

BANJALUKA - U okviru kulturne saradnje gradova partnera Banjaluke i Patre iz Grčke, u srijedu u 20 časova mandolinski orkestar "Tanasis Tsipinakis" održaće cjelovečernji koncert u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Najčitanije