granica

Cikotić: Preduzete aktivnosti smanjile broj ulazaka migranata

ZVORNIK - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić izjavio je danas u Zvorniku da su aktivnosti koje su u posljednje tri sedmice preduzete dale efekat na smanjenju broja ulazaka migranata u BiH.

Još 1.250 graničara pokrilo bi rupe na granici

SARAJEVO - Granična policija BiH nema ni ljudske ni materijalno-tehničke kapacitete da pokrije sve lokacije mogućeg nezakonitog prelaska granice i u ovom trenutku prema procjeni za pokrivanje svih lokacija nedostaje 1.250 policajaca.

Seničić: Još nije zvanična odluka da Grčka produžava zabranu

BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da još nije zvanično objavljena odluka da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle 15. septembra, ali da ga takva odluka ne bi začudila.

Tegeltija: Biće definisano sa kakvim testom se može ući u BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će odluka o otvaranju granica za sve strane državljane biti donesena na narednoj sjednici Savjeta ministara i da će biti vrlo precizno definisano sa kakvim testovima se može ući u BiH.

Nije precizirano koji test treba strancima pri ulasku u BiH

Stranci koje žele ući u BiH, osim državljanja Hrvatske, Srbije i Crne Gore, moraju imati negativan test na virus korona, ne stariji od 48 sata od trenutka ulaska u državu. Međutim, Vijeće ministara BiH nije preciziralo vrstu testa koja je potrebna za prelazak granice, tako da u obzir dolaze i PCR i serološki uz uslov da su negativni.

Politiku otvorenih granica Kurc nazvao fatalnom greškom Evrope

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc nazvao je greškom odluku njemačke kancelarke Angele Merkel da prije pet godina otvori granice za izbjeglice.

Mađarska zatvorila granice za strane državljane

BUDIMPEŠTA - Mađarska će danas ponovo zatvoriti granice za strane državljane, javila je Sofijska novinska agencija "Novinite".

Vojska otkrila tunel za ilegalni prelazak iz Meksika u SAD

Meksička armija je saopštila da je jedna patrola otkrila nedovršeni tunel prokopan ispod rijeke Rio Grande, koji je namijenjen za ilegalne prelaske na teritoriju SAD.

Bjelorusija pojačava zaštitu zapadne granice

Bjeloruska vojska uključiće bespilotne letjelice u monitoring područja blizu državne granice u taktičkom pravcu Grodna u okviru planiranih vježbi, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane te zemlje.

Orban: Vraćanje putnika sa crnogorske granice zbog neadekvatnog testa

PODGORICA - Pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Višnja Orban izjavila je danas da je najviše putnika sa crnogorskih graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa.

Najčitanije