granica

Bavarska policija započinje patrole na austrijskoj granici

Nakon poduže rasprave i nesuglasica sa saveznom policijom, južna njemačka pokrajina Bavarska započela je s ophodnjama duž austrijske granice, i to s vlastitom graničnom policijom.

Državljanin BiH u kombi kod Siska nagurao 37 migranata

SISAK - Čak 37 migranata pronađeno je u teretnom prostoru kombija kojeg su sisačko-moslavački policajci u nedjelju naveče zaustavili u mjestu Donji Kukuruzari nedaleko od državne granice s BiH, saopštila je policija u utorak.

Austrija ponovo "vratila" granicu

Austrija je od ponoći na još nekim graničnim prelazima započela kontrolu putnika koji ulaze u zemlju.

Tramp izdao naredbu o spajanju razdvojenih porodica

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je tokom sastanka predsjedničkog kabineta u Bijeloj kući da je izdao naredbu vladinim agencijama da ponovo spoje članove imigrantskih porodica koji su razdvojeni nakon što su ilegalno ušli iz Meksika u SAD.

Tramp: Počela gradnja zida između Meksika i SAD

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp objavio na Twitteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da sprječi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

Gužva u Gradišci, čeka se oko jedan čas

SARAJEVO - Frekvencija vozila jutros je pojačana na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, gdje se čeka oko jedan čas, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Priština briše granicu: Ukida se kontrola putnika na prelasku u Albaniju

PRIŠTINA - Kosovska skupštine usvojila je danas rezoluciju kojom se ukida kontrola kretanja putnika koji prelaze u Albanijom, prenosi Gazeta ekspres.

Izvještaj EK o stanju migracija: Graničari stežu balkansku rutu

BRISEL - Usljed poboljšanja vremenskih prilika došlo je do porasta broja migranata uzduž balkanske rute, rečeno je juče u Evropskoj komisiji nakon predstavljanja najnovijeg izvještaja o stanju migracija u EU i na njenim spoljnim granicama.

Koja je gornja granica za dojenje?

Ako uživate u dojenju, možete dojiti koliko god dugo želite, tvrdi stručnjak za dojenje dr Kristin Grifin.

Teksas poslao vojsku na granicu sa Meksikom

HJUSTON - Američka savezna država Teksas poslala je na granicu sa Meksikom pripadnike Nacionalne garde nakon poziva predsjednika Donalda Trampa da se obezbijedi granica i ograniči priliv migranata.

Najčitanije