granica

Ivanić: O granici pričaju mnogi koji nisu ni vidjeli kartu

SARAJEVO - Nisu svi političari isti, poručio je večeras gostujući na Federalnoj televiziji srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

U Makedoniju od danas sa ličnom kartom

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Skoplju sa premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Crnadak: Sutra sporazum o putovanju u Makedoniju samo sa ličnom kartom

BANJA LUKA - Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta bh. delegacije Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo sa ličnom kartom.

Ivanić: Pitanje granice na čekanju zbog nesređenih odnosa Bošnjaka

BEOGRAD - Zbog nesređenih bošnjačkih političkih odnosa u Sarajevu, pitanje granice Srbije i BiH bez razloga je pretvoreno u "neku veliku temu", izjavio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

Nesuglasice između Vučića i Izetbegovića oko granice

MOSTAR - Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije verbalno su se sukobili na konferenciji za medije u Mostaru zbog utvrđivanja granica između BiH i Srbije.

Svilanović uoči sastanka: Pitanje granice nije komplikovano ako se svi u BiH dogovore

SARAJEVO, MOSTAR - Generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je, uoči trilateralnog sastanka Srbije, BiH i Hrvatske u Mostaru, da pitanje granice između Srbije i BiH može biti riješeno ukoliko se o tome usaglase svi akteri u BiH.

Granice BiH pod pritiskom zbog migrantske krize: Nedostaje skoro 600 policajaca

SARAJEVO - U ovom trenutku Graničnoj policiji (GP) BiH nedostaje čak 579 službenika, što je skoro jedna trećina od ukupnog broja uposlenika i graničnih policajaca koliko ih danas radi u ovoj instituciji!

Kovač: Ugovor o državnoj granici otvaranje Pandorine kutije

SARAJEVO - Ugovor o državnoj granici je otvaranje Pandorine kutije. Postoji ugovor o državnoj granici koji su dva državnika potpisali, konkretno Tuđman i Izetbegović koji se primjenjuje od dana potpisivanja i to funkcionira.

Otvoren granični prelaz Kaštel-Dragonja, policija zadržala Hrvata

LJUBLJANA - Nakon tročasovne blokade slovenačko-hrvatski granični prelaz Kaštel-Dragonja iz bezbjednosnih razloga, otvoren je za saobraćaj, a jednog državljanina Hrvatske zadržala je policija.

Državljanin BiH i Srbije preko granice pokušao prenijeti 15.450 evra

SARAJEVO - Službenici Granične policije BiH za vikend su spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 15.450 evra na MGP Rača pri izlasku iz BiH.

Najčitanije