granice

MUP RS na granici ostaje još dva mjeseca

BANJALUKA - Finansiranje troškova smještaja i ishrane policajaca MUP-a RS koji su ispomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od nelegalnih ulazaka migranta biće nastavljeno od Međunarodne organizacije za migracije u BiH (IOM) i tokom februara i marta ove godine.

Njemačka pooštrava kontrolu na granicama

BERLIN - Burna diskusija zbog povratka protjeranog šefa jednog kriminalnog klana natjerala je njemačku vladu da pooštri granične kontrole.

Nova služba Fronteksa, regrutuju se stotine graničara

VARŠAVA - Fronteks je saopštio danas da regrutuje više stotina graničara za rad u prvoj uniformisanoj službi te evropske agencije za kontrolu granica.

Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Donja Gradina, Kozarska Dubica, Izačić, Velika Kladuša, Orašje, Deleuša, Hum, Doljani i Osoje pojačan je saobraćaj na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Pojačan saobraćaj na Doljanima i Izačiću

BANJALUKA - Frekvencija saobraćaja vozila pojačana je na graničnim prelazima Izačić i Doljani, na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Gužve na graničnim prelazima ka moru

GRADIŠKA - Na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Gabela Polje, Zupci, Hum, Gradiška, Gradina i Deleuša pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zadržavanja na graničnim prelazima do 30 minuta

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez problema, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Gužve na više graničnih prelaza

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Izačić, Deleuša i Crveni Grm pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na prelazima Rača i Pavlovića most na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Deseta nagrada za film "Granice kiše"

BANJALUKA - Autorsko ostvarenje Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića iz RS "Granice kiše" prikazano je na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni, u Bugarskoj, gdje je film, uz jednog autora - Vlastimira Sudara, publici predstavio bugarski producent Aleksandar Donev.

Glavna nagrada za "Granice kiše" na filmskom festivalu u Parizu

Film "Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je najboljim na međunarodnom filmskom festivalu "Evropa oko Evrope" u Parizu.

Najčitanije