greta Tunberg

Greta Tunberg: Bla, bla, bla

Švedska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg ismijala je svjetske lidere zbog njihovih obećanja da će se pozabaviti klimatskom krizom, govoreći o tome kao "bla, bla, bla" govorima.

"Nova" Greta, napunila 18 i vratila se s novim rječnikom: S***ani smo

Najpoznatija aktivistkinja protiv klimatskih promjena Greta Tunberg napunila je 18 godina u januaru i sada se vratila užižu javnosti, s drugačijim rječnikom.

Greta Tunberg donira 100.000 evra za Kovaks

ŽENEVA - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg najavila je danas da će iz svoje fondacije donirati 100.000 evra za program Kovaks i ocijenila da vlade, proizvođači i međunarodna zajednica, moraju da učine više u borbi protiv neravnopravne raspodjele vakcina u svijetu.

Greta Tunberg: Kasno za male korake

STOKHOLM - Omladinski klimatski aktivisti predvođeni Gretom Tunberg optužili su Evropsku komisiju (EK) da nema hrabrosti da novu zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP) u Uniji uskladi s "Evropskim zelenim dogovorom" i svojim glavnim klimatskim ciljevima.

Punoljetna Greta u rođendanskoj poruci ismijala teoretičare zavjere

Svjetski poznata aktivistkinja u borbi protiv klimatskih promjena, Greta Tunberg, proslavila je 18. rođendan i u objavi na Tviteru uz zahvalnost svima koji su joj čestitali malo se i našalila na svoj račun.

Greta Tunberg nezadovoljna sporazumom šefova EU

STOKHOLM - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg izrazila je danas nezadovoljstvo sporazumom koji su postigli šefovi EU o planu oporavka, navodeći da su to sve samo lijepe riječi, ali da se klimatska kriza i dalje ne tretira kao kriza.

Tunberg dobila nagradu od milion evra pa je donirala

Švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg (17) saopštila je danas da će nagradu od milion evra koju je dobila za humanost od portugalske fondacije Gulbenkian donirati grupama koje se bore protiv klimatskih promjena i odbranu prirode.

Tunberg poručila liderima EU: Klimatske promjene su hitan slučaj

Švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg danas je uputila apel liderima Evropske unije da po tom pitanju hitno preduzmu neophodne mere, i istakla da su ljudi u čijim rukama se nalazi vlast praktično odustali od mogućnosti da generacijama koje dolaze pruže pristojnu budućnost.

Tunberg: Pitanje klime jednako hitno kao pandemija

Pitanje klimatskih promjena jednako je hitno kao i pitanje pandemije korona virusa, izjavila je švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg.

Greta Tunberg: Šansa da se krene novim putem

STOKHOLM - Države imaju šansu da krenu novim putem dok se društva vraćaju u normalno stanje poslije restrikcija koje su uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona, izjavila je danas aktivistkinja Greta Tunberg povodom Dana Zemlje.

Najčitanije