hrvatska

Hrvatska na začelju zemalja EU po debljini novčanika

BRISEL - Hrvatska se i prošle godine, uz Bugarsku i Mađarsku, našla na začelju liste zemalja Evropske unije po pokazatelju stvarne lične potrošnje po stanovniku.

Hrvat osuđen uslovno zbog nacističkog pozdrava u Austriji

BEČ - Državni sud u austrijskom gradu Klagenfurtu uslovno je osudio na 15 mjeseci kazne Hrvata zbog nacističkog pozdrava na ovogodišnjoj komemoraciji pogibije hrvatskih ustaša u Blajburgu iz 1945. godine.

Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske zbog granice

LJUBJANA/ZAGREB - Odlazeći slovenački premijer Miro Cerar najavio je da će Ljubljana narednog mjeseca podnijeti tužbu protiv zvaničnog Zagreba zbog hrvatsko-slovenačkog graničnog spora o nepoštovanju arbitražne odluke u Piranskom zalivu.

Nikola Kalinić napustio hrvatsku reprezentaciju

Sjajnu atmosferu koja je vladala u taboru hrvatske reprezentacije nakon pobjede protiv Nigerije, pokvarila je vijest o odlasku Nikole Kalinića iz reprezentacije.

Evropska komisija ostaje neutralna po pitanju spora između Hrvatske i Slovenije

BRISEL - Evropska komisija ostaće neutralna i neće se pridružiti Sloveniji u najavljenoj tužbi protiv Hrvatske pred Sudom EU zbog nesprovođenja arbitražne presude o granici, potvrdio je portparol EK Margaritis Šinas.

Evropska komisija se izjašnjava o zahtjevu Slovenije protiv Hrvatske

ZAGREB/LJUBLJANA - Danas ističe rok da se Evropska komisija izjasni o zahtjevu Slovenije da protiv Hrvatske bude pokrenut postupak zbog nesprovođenja arbitražne odluke o razgraničanju dveju država i hrvatski odgovor na taj zahtjev.

10 najboljih plaža u Hrvatskoj za porodice sa djecom

Ako planirate putovanje, točnije ljetni godišnji odmor a imate jedno ili više djece, onda vam sigurno ne pada na pamet ići na plaže sa noćnim klubovima, glasnom muzikom i zabavama koje traju iz dana u noć.

Božinović: Ne želimo ilegalne migrante

ZAGREB - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je da Hrvatska ne želi ilegalne migrante i da je oko 400 njih zatražilo azil u toj državi.

U Jadranu tone brod pun toksičnih materija

SPLIT - Turski teretni brod pun toksičnih materija tone u arhipelagu hrvatskog ostrva Jabuka, ali za sada nije uočeno zagađenje mora, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Hrvatska pobjedom startovala u Rusiji

Fudbaleri Hrvatske u prvom meču prvog kola grupe D Svetskog prvenstva u Rusiji pobjedili su Nigeriju sa 2:0.

Najčitanije