hrvatska

Talasi visoki do pet metara, na Biokovu temperatura pala na 3 stepena

SPLIT - Zbog snažnih udara bure i talasa koji su na Jadranu bili i do pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stepeni, a na Biokovu su izmjerena 3,3 stepena.

Vaterpolisti Srbije u grupi sa Hrvatskom

Vaterpolisti Srbije u predstojećem Evropa kupu, koji je kvalifikacioni za Svjetsku ligu, igraće u D grupi sa selekcijama Rumunije i Hrvatske, saopšteno je iz Svjetske vaterpolo federacije.

Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku, problemi u vazdušnom saobraćaju

SPLIT - Iznenađujuće snažna bura zahvatila je šire području Splita, gdje orkanski udari vjetra dostižu brzinu od 122 km/h, a u podvelebitskom kanalu čak 150 km/h.

Haos u Hrvatskoj reprezentaciji: Zbog pijančenja vjerovatno ne idu na Mundobasket?

Košarkaška reprezentacija Hrvatske vjerovatno će propustiti Mundobasket 2019. godine i haos u tamošnjoj košarci i dalje traje.

Vučić: Hrvatska odbila da glavni saobraćajni pravac bude Beograd-Zagreb

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija bila spremna da radi sa Hrvatskom i drugim zemljama regiona, ali da je ta zemlja prije pet godina odbila njegov prijedlog da glavni saobraćajni pravac bude Beograd-Zagreb.

Euraktiv: Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Njemačka, a ne Hrvatska

ZAGREB - Kada se radi o pregovorima Evropske unije sa Srbijom, iako se javnost Srbije zabavlja time da ih "Hrvatska koči", glavni su kočničari Francuska i Njemačka, tvrdi se u tekstu zagrebačkog "Jutarnjeg lista" i hrvatskog izdanja briselskog sajta "Euraktiv".

Dačić: Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucene

BEOGRAD - Beograd želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucjene koje dolaze iz Zagreba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i pozvao, kako je rekao, braću Hrvate i sestre Hrvatice "da se malo usredsredimo na budućnost".

Hrvati po lijekove putuju u BiH i Srbiju, kazne za Apaurin ili Viagru do 3.000 KM

Državljani Hrvatske sve više po jeftinije lijekove dolaze u BiH ili Srbiju, a ukoliko ih carinici uhvate da prenose lijekove mogu da dobiju kaznu do 10.000 kuna (oko 3000 KM).

Napao policajca sjekirom, zatvorio se u kuću pa izazvao požar

U Opuzenu su u toku pregovori sa muškarcem, koji se, nakon što je povrijedio policajca sjekirom, zatvorio u kuću i izazvao požar plinskom bocom.

AP: Spor Hrvatske i Crne Gore oko jedrenjaka starog 85 godina

TIVAT -Više od dvije decenije od kraja rata, Crna Gora i Hrvatska su riješile skoro sve nesuglasice osim jedne - spora oko školskog jedrenjaka starog 85 godina koji je pripadao mornarici Kraljevine Jugoslavije, piše danas agencija AP.

Najčitanije