iPhone

Poslije Iphonea i Samsung možda dođe bez punjača

Izvještaji kažu da kompanija Apple možda neće uključiti punjač u kutije mobilnih telefona iPhone 12 i iPhone 12 Pro kasnije ove godine. Ta odluka je posljednjih dana žestoko kritikovana, ali sada izgleda da bi Samsung uskoro mogao da krene istim stopama.

Apple odlaže objavu iPhone 12 serije telefona?

Apple će odložiti objavu iPhone 12 serije telefona koja je prvobitno planirana na prezentaciji u septembru, za nekoliko nedjelja, navodi se u nekoliko različitih izvještaja.

Apple lansirao novi iPhone SE

Iako ga Apple reklamira kao "snažni novi pametni telefon u popularnom dizajnu", mnogi se ne bi baš složili s ovim dijelom "novi". Naime, radi se zapravo o osvježenoj verziji iPhonea 8 s nešto boljom kamerom i procesorom te nižom cijenom.

iPhone 12 će biti odložen do novembra 2020.

Nove informacije su se pojavile u vezi sa najprodavanijim Apple-ovim proizvodom. Izgleda da će iPhone 12 sa pojavljivanjem na tržištu kasniti najmanje dva meseca, u odnosu na standardan raspored predstavljanja Apple telefona koga se u Kupertinu drže već godinama, pošto su se telefoni pojavljivali u septembru.

iPhone 12 bi mogao imati 'World Facing' 3D kameru

Ovih dana nije rijetkost da viđamo telefona se ToF (time-of-flight) kamerama. Sada, prema novim izvještajima, izvori bliski Apple-u sugerišu da će kompanija predstaviti novu "world facing" 3D kameru na bar jednom od svojih iPhone modela iz naredne generacije.

Koliko vrijedi godinu dana star iPhone, a koliko Android?

Američka kompanija BankMyCell korisnicima nudi usluge otkupa starijih telefona, u saradnji sa partnerima kao što su telekomunikacioni operateri ili trgovci elektroničkim uređajima. Kroz njihov sistem prođu velike količine polovnih telefona, pa su na temelju toga kreirali statistiku o kretanju cijena najpopularnijih modela kroz vrijeme.

Apple će platiti 500 miliona $ zbog namjernog usporavanja telefona

Američka tehnološka kompanija Apple je pristala da plati do 500 miliona dolara radi namirenja potraživanja klijenata oštećenih zbog njenog namernog usporavanja rada starijih modela telefona radi očuvanja baterija.

Negativci ne smiju koristiti iPhone pred kamerama?

Rian Džonson, reditelj hitova Nož u leđa i Posljednji Džedaj nedavno je dao jako zanimljivu izjavu: Apple ne dozvoljava da negativci u filmovima koriste iPhone.

Virus korona pogađa zalihe telefona

Apple upozorava da će virus korona koji je već ostavio posledice u Kini, ugroziti prihode i prognoze za prvi kvartal ove godine. Zbog usporavanja proizvodnje i prodaje, isporuka iPhone uređaja biće privremeno ograničena u cijelom svijetu. Za sada oni su jedina kompanija koja je priznala da će virus korona ugroziti njeno poslovanje.

Apple pravi posebnu 5G antenu za novi iPhone?

Apple ove godine donosi iPhone 5G sa Qualcomm X55 modemom, ali su se pojavili izvještaji koji govore da će američka kompanija ograničiti svoju zavisnost od Qualcomma, pa namerava da koristi sopstvenu 5G antenu.

Najčitanije