iPhone

Yubico najavio USB ključ za iPhone

​Yubico je najavio novu verziju svog popularnog USB ključa, koji mogu da se koriste i za mobilne uređaje preko ulaza za punjenje. Nova verzija namenjena je iPhone uređajima, te na njih donosi prvi način za autentifikaciju ove vrste.

Huawei kaznio dvojicu zaposlenih, objavili čestitku sa iPhonea

Kineska kompanija Huawei je smanjenjem plata kaznila dvojicu zaposlenih radnika, jer su novogodišnju čestitku poslali sa iPhonea.

Iphone će uskoro biti zabranjen u Njemačkoj?

Američki proizvođač čipova Kalkom preduzeo je korake za sprovođenje sudskog rješenja kojim se zabranjuje prodaja nekih modela ajfona u Njemačkoj nakon spora vezanog za patente, što će za posljedicu vjerovatno imati povlačenje određenih Eplovih mobilnih uređaja iz njemačkih prodavnica.

Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja

Consumer Intelligence Research Partners (ili CIRP) je objavio novi izvještaj, koji prognozira koliko dobro su se iPhone-i prodavali u odnosu na druge telefone. S obzirom na to da Apple više ne objavljuje finansijske i prodajne rezultate, teško je sa sigurnošću znati koliko dobro se iPhone prodaje, posebno zbog toga što veći broj izvještaja ukazuje na pad prodaje Apple telefona.

Apple će od 2019. sklapati iPhone u Indiji

MUMBAJ - Američki tehnološki div Apple počeće da sklapa svoje modele iPhonea u Indiji u lokalnom ogranku tajvanske kompanije Fokskon početkom 2019. godine, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor upućen u dešavanja.

Pet tajni iPhonea

Gotovo svi pametni telefoni nude mnoštvo opcija za koje vjerovatno ne znate.

Budući iPhone-i bi mogli biti u potpunosti vodootporni

Postoji razlika između stepena otpornosti na vodu kod sertifikacije telefona. Postoje uređaji koji su otporni na vodu do određenog stepena, dok su drugi u potpunosti vodootporni. U najvećem broju slučajeva, većina današnjih telefona ima neku vrstu IP zaštite, a nedavno otkriveni patent sugeriše da će Apple zaštitu svojih iPhone modela podići na viši nivo.

iPhone uvodi dvostruku identifikaciju?

Iako su se korisnic iPhone ili iPad uređaja uglavnom su se već navikli Face ID funkciju, i starija pouzdana Touch ID funkcija i dalje ima svoje poklonike.

Apple optužen da je lagao za veličinu i rezoluciju ekrana iPhonea

Kompanija Apple je moćna i uspješna i kao takva često je meta različitih tužbi i osporavanja. Ipak, ova tužba, iako djeluje bizarno, mogla bi da promijeni način na koji se marketing odnosi ka korisnicima proizvoda, koje reklamira.

Kina zabranila uvoz i prodaju iPhonea

PEKING - Kineski sud uveo je zabranu uvoza i prodaje nekoliko modela iPhonea, zbog toga što je kompanija za proizvodnju čipova "Qualcomm", koja je dobavljač u Kini, u patentnom sporu s "Appleom".

Najčitanije