impičment

U Senatu počeo proces za opoziv Trampa

VAŠINGTON - U američkom Senatu počeo je drugi postupak za opoziv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

VAŠINGTON - Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

Predstavnički dom otvorio put za opoziv Trampa

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u srijedu zakon kojim se omogućava da se dva člana optužbe u postupku opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa proslijede Senatu.

Tramp treći predsjednik opozvan u Predstavničkom domu

​VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa glasao je za opoziv Donalda Trampa i on je time postao treći američki predsjednik u 243 godine dugoj istoriji SAD koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smjenom sa funkcije.

Počinje zvanična procedura opoziva Trampa

VAŠINGTON - U Kongresu SAD danas počinje ključna faza pokretanja procedure za opoziv američkog predsjednika Donalda Trampa zbog navodnog pokušaja uključivanja Ukrajine i izborni proces.

Tramp neće doći na saslušanje u okviru istrage o opozivu

VAŠINGTON - Bijela kuća je obavijestila demokrate u Predstavničom domu da predsjednik SAD Donald Tramp neće doći na saslušanje u okviru istrage o njegovom opozivu koje je zakazano za srijedu, 4. decembar.

Trampa od impičmenta spasila njegova "ljuta protivnica"

VAŠINGTON - Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podnio je Kongresu zahtjev za glasanje o rezoluciji o opozivu predsjednika SAD Donalda Trampa, ali je taj prijedlog odbačen.

Nije prošla odluka o opozivu Trampa

VAŠINGTON - Predstavnički dom Kongresa SAD nije izglasao odluku demokratskog kongresmena Ala Grina da opozove predsjednika SAD Donalda Trampa.

Trampu prijeti opoziv, Rusi sve nervozniji

NJUJORK - Kremlj je sve više nezadovoljan što je Rusija u centru političke bure u SAD, koja prijeti da smijeni Donalda Trampa i koja ga sprečava da pravi dogovore s Moskvom.

Independent: Čeka li Trampa opoziv?

LONDON - Otkriće da je predsjednik SAD Donald Tramp rekao ruskim zvaničnicima tajne obavještajne informacije tokom njihove posjete Bijeloj kući, odvelo je Vašington u stanje ludila, a sve češće se pominje termin koji nijedan predsjednik SAD ne želi da čuje - "impičment" - procedura za opoziv.

Najčitanije