imunitet

Kako ojačati imuni sistem tokom zime?

Stanje u kome se nalaze naše ćelije i organi utiče na kvalitet našeg imunog sistema i obratno. Uloga imunog sistema je da organizam zaštiti od spoljašnjih uticaja (virusa, bakterija, parazita i gljivica) od toksina koje luči naš organizam, kao i dotrajalih ćelija. Kada imuni sistem dobro funkcioniše, jednostavno ćete se riješiti prehlade, uzročnika infekcija, a da nećete znati ni da ste se zarazili.

Sedam stvari koje loše utiču na imunitet

Imunološki sistem čovjeka satkan je od različitih segmenata i on je zadužen za borbu protiv mikroba i bakterija kojima smo svakodnevno izloženi. Men's Health donosi sedam stvari koje ipak mogu negativno djelovati na vaš imunološki sistem.

Ovim napitkom ojačajte imunitet

Da biste pobijedili viruse, spriječili da vas "bace" u krevet, važno je da ojačate imunitet. Preporučujemo vam da jutro "otvorite" napitkom od kurkume, jer je izuzetno zdrava i hranljiva, antioksidativna, sa visokim protivupalnim dejstvom.

Ukusne smješe za jačanje imuniteta

Iako je zima završila, opasnost od prehlade i gripe je i dalje velika.

Sport i surutka jačaju imunitet

Smjene godišnjih doba uvijek prouzrokuju pad imuniteta, pa je potrebno da ga dodatno ojačamo da bismo izbjegli razbolijevanje.

"Grip (ne) treba liječiti prirodnim putem"

Protiv gripa, virusa i prehlade svako se bori na svoj način, i dok jedni odmah posežu za lijekovima i antibioticima, drugi grip pokušavaju izliječiti uzimanjem vitamina i prirodnih preparata.

Sobranje oduzelo poslanički imunitet Gruevskom

SKOPLJE - Sa 62 glasa "za", makedonsko Sobranje je na večerašnjoj plenarnoj sjednici, bez rasprave, prihvatilo preporuku nadležnog parlamentarnog odbora za ukidanje poslaničkog imuniteta bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom.

Kako da ojačate imunitet pred sezonu infekcija?

Kako se spušta živa na Celzijusovoj skali, jačanje imuniteta postaje sve aktuelnije, naročito među starijima čiji je organizam već prilično iscrpljen hroničnim bolestima.

Elektronske cigarete mogu oštetiti ćelije imunog sistema

Nova studija kaže da pušenje elektronskih cigareta može oštetiti imuni sistem i biti mnogo štetnije nego što se dosad mislilo.

Marin Le Pen ukinut imunitet, prijeti joj i zatvor

Francuska Narodna skupština u srijedu je ukinula imunitet od krivičnog gonjenja čelnici krajnje desnice Marin Le Pen, zbog postavljanja na Twitter fotografija zvjerstava tzv. Islamske država, saopštili su parlamentarni izvori.

Najčitanije