industrija

Branko Marković novi predsjednika Asocijacije drvne industrije i šumarstva VTKBiH

SARAJEVO - Branko Marković, zamjenik direktora kompanije „Boksit “ iz Milića izabran je za novog predsjednika Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH), a za potpredsjednike direktorica „TMK Krivaja“ Zavidovići Sabina Heljić i direktor „Winer“ Livno Vinko Vrdoljak.

Pad desezonirane industrijske proizvodnje

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u aprilu bilježi pad od 1,7 odsto u odnosu na mart, saopštila je Agencija za statistiku BiH.

U martu proizvođačke cijene niže za 0,9 odsto

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u martu niže su za 0,9 odsto u odnosu na februar, dok su više za 1,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Industrija u RS proizvela debeli minus

BANJALUKA - Privredna zajednica u Republici Srpskoj veoma loše je započela 2019. godinu, a to pokazuju i zvanični podaci, prema kojima je u prvom kvartalu došlo do pada industrijske proizvodnje od čak 13,7 odsto.

SDA: Namjenska industrija nastaviće da radi po zakonu

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije /SDA/ je, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba provjeriti informacije o ilegalnom planu proizvodnje oružja i municije u fabrikama koje su pod kontrolom SDA, saopštila da će namjenska industrija u BiH nastaviti da radi i razvija se u skladu sa zakonima i propisima

Muzička industrija profitirala od striminga

LONDON - Svjetska muzička industrija povećala je prodaju u 2018. godini za blizu deset procenata, što je četvrta uzastopna godina rasta pod uticajem striminga na internetu, navodi se u podacima Međunarodne federacije fonografske industrije /IFPI/.

U februaru zabilježen rast od 2,1 odsto

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u februaru bilježi rast od 2,1 odsto u odnosu na januar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Žene osvajaju IT industriju

BANJALUKA - Od oko stotinu predavača na "NetWork9" konferenciji, koja za nekoliko dana počinje u Neumu, tek desetak su žene, što pokazuje kako u IT industriji i dalje postoji veliki jaz između polova.

Četiri nasilne promocije proizvoda u filmskoj industriji

Da bi bilo koji film bio snimljen, neophodan je prilično veliki budžet koji bi mogao da pokrije sve troškove snimanja, honorara i postprodukcije. Ovaj novac se, između ostalog, dobija i od sponzora, odnosno od različitih velikih brendova koji žele da budu deo projekta i koji su spremni da ga svojim proizvodima ili finansijski podrže.

Hrvatska na posljednjem mjestu, najveći pad u cijeloj EU

ZAGREB - Hrvatska je zabilježila najveći pad industrijske proizvodnje u poređenju sa oktobrom prošle godine, pokazuje najnoviji izvještaj Eurostata.

Najčitanije