industrija

FIPA: BiH atraktivna destinacija za ulaganje u auto-sektor

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju i veliko iskustvo u automobilskoj industriji, a desetljećima, glavni svjetski proizvođači vozila oslanjaju se na kvalifikovanu radnu snagu u Bosni i Hercegovini kada je riječ o sklapanju automobila namijenjenih zapadnim tržištima, saopšteno je iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).

Najveći pad aktivnosti u industriji evrozone od 2012. godine

BRISEL - Industrija evrozone u septembru je zabilježila najveći pad u posljednjih sedam godina, pokazalo je mjesečno istraživanje kompanije Markit.

Industrijska proizvodnja u avgustu manja za 3,9 odsto

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u avgustu bilježi pad od 3,9 odsto u odnosu na juli, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Sutra sahrana Branke Ratković

TREBINJE - Sahrana Branke Ratković, generalne direktorice trebinjske "Industrije alata", koja je preminula u nedjelju veče, biće obavljena sutra u 16 časova na Gradskom groblju "Podgljivlje" u Trebinju.

Drugi pad industrijske proizvodnje u Njemačkoj za tri mjeseca

BERLIN - Industrijska proizvodnja u Njemačkoj opala je u junu drugi put u posljednja tri mjeseca, što je novi signal slabosti najveće evropske privrede.

Branko Marković novi predsjednika Asocijacije drvne industrije i šumarstva VTKBiH

SARAJEVO - Branko Marković, zamjenik direktora kompanije „Boksit “ iz Milića izabran je za novog predsjednika Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH), a za potpredsjednike direktorica „TMK Krivaja“ Zavidovići Sabina Heljić i direktor „Winer“ Livno Vinko Vrdoljak.

Pad desezonirane industrijske proizvodnje

SARAJEVO - Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u aprilu bilježi pad od 1,7 odsto u odnosu na mart, saopštila je Agencija za statistiku BiH.

U martu proizvođačke cijene niže za 0,9 odsto

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u martu niže su za 0,9 odsto u odnosu na februar, dok su više za 1,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Industrija u RS proizvela debeli minus

BANJALUKA - Privredna zajednica u Republici Srpskoj veoma loše je započela 2019. godinu, a to pokazuju i zvanični podaci, prema kojima je u prvom kvartalu došlo do pada industrijske proizvodnje od čak 13,7 odsto.

SDA: Namjenska industrija nastaviće da radi po zakonu

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije /SDA/ je, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba provjeriti informacije o ilegalnom planu proizvodnje oružja i municije u fabrikama koje su pod kontrolom SDA, saopštila da će namjenska industrija u BiH nastaviti da radi i razvija se u skladu sa zakonima i propisima

Najčitanije