instagram

Snimkom pucnjave se hvalio na Instagramu pa završio u policiji

VIŠEGRAD - Bojan Tomić (39) iz Višegrada ostaće bez dozvole za držanje i nošenje oružja zbog toga što je pucao iz pištolja u staklene flaše, a snimak je objavio na Instagramu.

Desetine ugašenih Facebook i Instagram naloga uoči izbora u SAD

Ukupno 30 Facebook i 85 Instagram naloga uklonjeno je samo nekoliko sati prije otvaranja birališta u Sjedinjenim Američkim Državama

Sve što treba da znate o plaćenom digitalnom oglašavanju u 2018.

Četrdeset četiri procenta. Tolika je bila stopa klikova prvog reklamnog banera, koju je kompanija AT & T kupila na HotWired.com 1994. godine. Danas bi se ovaj oglas smatrao najgorim oblikom mamca (ClickBait), koji bi vjerovatno svako zaobišao.

Facebook će pratiti vaše kretanje putem Instagrama?

Stigla je, čini se, potvrda da je nakon njihovog odlaska integrisanje Instagrama s Facebookom krenulo punom parom.

Aktivnost na Facebooku utiče na sadržaje na Instagramu

Aktivnost korisnika na društvenoj mreži Facebook utiče na rangiranje postova koji će se pojaviti kao prioritetni na njihovom feedu, odnosno dijelu namijenjenom za aktuelnosti, na Instagramu.

Instagram će preko fotografija otkrivati nasilnike

Instagram se želi još snažnije boriti protiv online nasilja te su objavili kako su počeli koristiti novu tehnologiju koja će im omogućiti da u samim fotografijama detektuju znakove online nasilja. Na taj način i oni žele koristiti vleštačku inteligenciju u moderiranju sadržaja na svojoj platformi.

Instagram Stories će duže video klipove podijeliti u segmente

Instagram Stories servis je dizajniran kako bi bio kratak i lak za korišćenje. Za korisnike, koji vole da kače duži video sadržaj, lijepa vijest je da će Stories sada nuditi podršku za ovo, na neki način.

Instagram dobio prilagodljive tagove za lakše dodavanje prijatelja

Instagram ima još jedan odgovor na funkciju koju je Snapchat prvi implementirao, a ovoga puta pokriva osnove - dodavanje prijatelja. Nekoliko mjeseci, nakon što je započeo testiranje, Instagram je predstavio "nametags" koji dodavanje prijatelja pojednostavljuje tako što se kamera usmjeri na kod i izvrši se skeniranje.

Influenseri mogu da odahnu, proradio Instagram

Društvena mreža za razmjenu fotografija Instagram ponovo je “proradila” nakon što mnogi korisniaci instaliranjem nove verzije, aplikaciji nisu mogli da pristupe.

Pao Instagram

Ukoliko ste pokušali da pokrenete Instagram aplikaciju, sigurno ste primijetili da imate problema sa News feed-om.

Najčitanije