ishrana

Namirnice koje smanjuju znojenje

Ljetne vrućine su sve bliže, a uprkos redovnoj higijeni i korištenju mirisnih kozmetičkih proizvoda naše tijelo se tokom ljeta pretjerano znoji.

Bezglutenska ishrana nije zdravija alternativa

Ne postoji razlog za tvrdnju da je bezglutenska ishrana bolja i zdravija, osim u slučaju onih ljudi koji boluju od celijačne bolesti, tvrde stručnjaci.

Zašto nije dobro da jedete sami?

Samaca je sve više, a osim što nemaju ništa bolji seksualni život od onih u vezama, kako je pokazao cijeli niz recentnih istraživanja i razbio uobičajene mitove, postoji još jedan veliki problem – ishrana.

Kako da "bezbolno“ izgubite onih par kilograma viška?

Godinama unazad žene pokušavaju da izgube višak kilograma uz pomoć popularnih dijeta koje se zasnivaju na restrikciji ugljenih hidrata. Takve dijete se ne nazivaju za džabe jo-jo dijetama – prvenstveno, jer kratkoročno dovode do gubitka kilograma, a na duge staze donose više štete, da ne kažemo kilograma, nego koristi.

Radionica o značaju ishrane mališana u vrtićima

BANJALUKA - Za mališane u vrtićima najbitnija je kvalitetna ishrana kao preduslov za pravilan rast i razvoj, kao i higijenski uslovi, što je propisano pravilnikom u kojem postoji jasan pokazatelj šta sve vrtići treba da imaju.

Pakujte djeci zdrave obroke

SARAJEVO, BANJALUKA - Krofne, gazirane sokove, grickalice i druge nezdrave namirnice u školama u Kantonu Sarajevo "protjerao" je novi pravilnik o ishrani, a sličan pravilnik zasad neće biti uveden u školama u RS, ali nadležni kažu da podržavaju svaki vid edukacije o zdravoj ishrani.

Osam savjeta koji će pomoći da djeca jedu zdravije

Nikada nije prerano ili prekasno da krenete podučavati svoju djecu da konzumiraju zdravu prehranu.

Put do vegetarijanstva težak i pun izazova

Bez obzira na to koji motiv vas pokreče da postanete vegetarijanac, stručnjaci upozoravaju da to nije nimalo lako, pogotovo ako ste cijeli život jeli meso, navikli se na meso i još se pri tom uvjerili da bez mesa ne možete.

Sedam lakih pravila umjerene ishrane za vitku liniju

Reklame, televizija, radio, časopisi i knjige svakodnevno nam prezentuju poruke propraćene fotografijama osoba zdravog izgleda i prije svega “mršavog” lijepo oblikovanog ijtela.

Mediteranska ishrana korisna samo za bogate

RIM - Mediteranska ishrana je dobra za zdravlje i smanjuje opasnost od kardiovaskularnih bolesti, ali samo onima koji imaju visoke prihode i visoko obrazovanje, pokazalo je novo istraživanje. Oni su, naime, u mogućnosti da kupuju i raznovrsnije i kvalitetnije proizvode.

Najčitanije