istraživanje

Istraživanje Fakulteta političkih nauka u Banjaluci: Uslovna podrška NATO-u

SARAJEVO, BANJALUKA - Istraživanje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci pokazalo je da je u Republici Srpskoj sve više onih koji su protiv ulaska Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Istraživanje pokazalo: Srećna djeca su kasnije uspješni ljudi

Oni koji su bili zadovoljniji svojim životom u djetinjstvu, zbog manje trauma koje su prošli, najčešće su vesele osobe koje sklapaju više kontakata i zbog toga napreduju

"Period inkubacije virusa korona može trajati do 24 dana"

ANKARA - Studija u Kini pokazala je da razdoblje inkubacije novog tipa korona virusa (2019-nCov) može trajati i do 24 dana.

T-ćelije, prvi korak ka lijeku "za sve vrste kancera"

Novootkriveni dio našeg imunološkog sistema mogao bi da se koristi kao svojevrstan oklop u borbi protiv svih vrsta raka, tvrde naučnici.

Rekord u BiH: Grad Mostar kupuje auto od 125.000 KM

BANJALUKA - Grad Mostar krajem oktobra raspisao je tender za nabavku vozila vrijednog 125.000 KM bez PDV-a, i ukoliko se ova javna nabavka realizuje to će biti rekord u posljednje tri godine u BiH kada su u pitanju javne nabavke u BiH koje se odnose na nabavku vozila.

Bogataš finansira istraživanje radi pobijanja Darvinove teorije

Norveški brodovlasnik i jedan od najbogatijih Norvežana Ejnar Johan Rasmusen uložio je 1,6 miliona dolara u Fondaciju "Biokosmos" koja namjerava da negira Darvinovu teoriju evolucije, promovišući pseudonaučnu teoriju inteligentnog dizajna.

"Jezik nam je ipak brži od pameti"

​Nova studija urađena na 17 različitih jezika pokazuje da ma koliko brzo ili sporo zvučali jezici, uvijek se prenosi jedinstvena količina informacija.

Hrvati više vjeruju EU nego vlastitoj Vladi i parlamentu

ZAGREB - Povjerenje u Vladu i Sabor ima samo 13 odsto hrvatskih građana, što je najniži rezultat među svih 28 članica EU, pokazalo je najnovije istraživanje Evropskog parlamenta koje je sproveo Evrobarometar.

Napravite prva četiri koraka ka kvalitetnom istraživanju tržišta

​Istraživanja pokazuju da su današnji korisnici mnogo više okrenuti modernim medjima i internetu za svoja privatna istraživanja određenih proizvoda.

Studenti neće u EU

BANJALUKA - I pored toga što je strateški cilj Bosne i Hercegovine članstvo u Evropskoj uniji i što je manje-više u programu sve ijedne značajnije političke partije u BiH put ka EU, čak 65 odsto ispitanih studenata dva javna univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu nije za integracije BiH u Evropsku uniju.

Najčitanije