istraživanje

Oni koji se informišu na društvenim mrežama više vjeruju teorijama zavjere

Ljudi koji se informišu na društvenim mrežama kao što su Facebok i Youtube više vjeruju u teorije zavjere o pandemiji koronavirusa i više krše pravila karantina, prema najnovijem istraživanju.

"Nezavisne" istražuju: Tri uslova otvaraju granice EU za BiH

BANJALUKA, BRISEL - BiH mora ispuniti tri uslova ako želi da njeni državljani za dvije sedmice budu stavljeni na listu zemalja kojima je dozvoljeno putovanje u EU, potvrđeno je "Nezavisnim" u evropskim institucijama.

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Vakcina protiv dječije paralize mogla bi štititi od korone

LONDON- Prema tvrdnjama američkih naučnika, postojeća vakcina protiv dječije paralize moglo bi predstavljati privremenu zaštitu protiv zaraze virusom korona.

Zbog ljubavi u pustinji nikle oaze zelenila i cvijeća

Ne postoji sedam svjetskih čuda. Postoji samo jedno i to je ljubav, Žak Prever.

Građevinski materijal na Mjesecu bi mogao od ljudskog urina

Amerikanci, Kinezi, Evropljani, Rusi, Izraelci, Indijci... Svemirske agencije iz cijelog svijeta nadaju se da će jednog skorog dana kolonizovati Mjesec.

Tržište luksuzne robe će se oporaviti tek 2022. godine

Potražnja za luksuznom robom je opala. A tako će biti najmanje do kraja ove godine. To se kaže u izveštaju CNBC i Bain&Company koji je nazvan "Bain&Company Luxury Study 2020 Spring Update". Izveštaj je objavljen u saradnji sa "Altagamma foundation".

Istraživanje: Toplije vrijeme neće u potpunosti uticati na širenje virusa

TORONTO - Istraživanje provedeno u Kanadi pokazalo je da rast temperature vazduha nije previše učinkovito u sprečavanju širenja nove vrste virusa korona,

Umjetnici pozivaju na korenite promjene načina života

PARIZ - Više od 200 umjetnika i naučnika iz cijelog svijeta usprotivilo se "povratku u normalu" nakon pandemije virusa korona, uz apel političarima i građanima na korjenite promjene načina života i duboko preispitivanje ciljeva, vrijednosti i privrede.

Krvna grupa A najizloženija, 0 najzaštićenija od virusa korona

PEKING - Preliminarno naučno istraživanje u Kini pokazuje da su osobe sa nultom krvnom grupom najmanje izložene riziku obolijevanja od virusa korona, a najrizičniji su oni sa krvnom grupom tipa A.

Najčitanije