istraga

SAD otvaraju istragu o sistemu autopilota u "Teslinim" vozilima

Američki regulatori za bezbjednost vozila saopštili su danas da su otvorili zvaničnu bezbjednosnu istragu o "Teslinom" sistemu autopilota za podršku vozačima nakon niza saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovala i vozila hitne pomoći.

Kina odbila plan SZO o drugoj fazi istrage o porijeklu virusa korona

PEKING - Kina je danas odbacila plan Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za sprovođenje druge faze istrage o porijeklu virusa korona, koja obuhvata hipotezu da je oboljenje možda nastalo u kineskoj laboratoriji, izjavio je danas potpredsjednik kineske Nacionalne komisije za zdravlje Žen Jiksin.

Za istragu o padu aviona članovi komisije dobiće od 1.900 do 4.500 KM

SARAJEVO - Članovi i sekretar Komisije za sprovođenje istrage uzroka avionske nesreće, koja se u decembru prošle godine dogodila na planini Kozara, trebalo bi da dobiju jednokratnu naknadu za rad, a koja se u neto iznosu kreće od 1.900 do 4.500 maraka.

Istraga zbog potencijalne bombe u avionu Er Fransa

PARIZ - Francuske vlasti potvrdile su da istražuju sumnje u vezi s eksplozivnom napravom na letu kompanije Er Frans 2015. godine između glavnog grada Čada Ndžamene i Pariza.

UEFA otvorila istragu protiv tri pokretača Superlige

UEFA je imenovala grupu inspektora koji će se baviti istragom postupaka tri kluba - Real Madrida, Barselone i Juventusa u njihovom pokušaju da osnuju Superligu.

Pokrenuta istraga protiv Sebastijana Kurca

BEČ - Protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i šefa njegovog kabineta Bernharda Bonelija pokrenuta je istraga zbog sumnje da su dali lažni iskaz pred parlamentarnim istražnim odborom u vezi afere "Ibica".

I SIPA uključena u istragu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upućeni su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi istrage koju sprovodi Tužilaštva sarajevskog kantona u vezi s pismom ljekara ove zdravstvene ustanove koji su ukazali na loše stanje u bolnici i neadekvatno liječenje kovid pacijenata, posebno na respiratorima.

Pretresi u Sarajevu zbog ometanja istrage o ubistvu Dženana Memića

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u toku su pretresi u okviru predmeta u vezi s organizovanim kriminalom i ometanjem istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine, a jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službeno lice u institucijama Kantona Sarajevo.

"Književna istraga" NUBRS: Razgovor sa Petrovićevom i Dragnićevom

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske online program "Književna istraga" nastavlja i u ovaj petak sa početkom u 19 časova razgovorom sa književnicama Radmilom Petrović i Marijom Dragnić.

"Književna istraga II" - razgovor sa Jelenom Nidžović u NUB RS

BANJALUKA - Online program "Književna istraga II" biće održan u petak od 19 časova u organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke RS (NUB RS). Razgovor sa Jelenom Nidžović, urednicom u izdavačkoj kući "Kontrast", vodiće Tanja Stupar Trifunović.

Najčitanije