ivica Dačić

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obilježevanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Dačić: Milošević se odlaskom u Knin ne bi žrtvovao za srpske interese

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da izjava potpredsjednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića iz Samostalne demokratske srpske stranke o odlasku u Knin na obilježavanje 25 godina od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" kao žrtvovanju, nije žrtvovanje za srpske interese.

Dačić: Ako bude nacrta, Vučić će odgovoriti u skladu s interesima Srbije

BEOGRAD - Beograd nije upoznat s tim da će u četvrtak u Briselu delegacijama Prištine i Beograda biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodaje da je uvjeren da će, ukoliko bude takvog pijredloga, predsjednik Aleksandar Vučić odgovoriti u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

Dačić: Beograd će imati odgovor na najave iz Prištine o lobiranju

BEOGRAD - Srbija će imati odgovor na najavu Prištine da će nastaviti da lobira za priznanje samoproglašenog Kosova, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Nema rešenja za KiM bez dogovora Srbije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da izjava predsjednika i premijera samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i Avdulaha Hotija da se ne smije dozvoliti da dijalog bude tehnički, već politički, najbolje pokazuje efekte politike koju su vodili Beograd i Priština.

Dačić: Građani Srbije će među prvima dobiti dozvolu za EU

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uvjeren je da će Srbija biti među prvim zemljama koje će dobiti dozvolu da njeni građani mogu da uđu na teritoriju EU, ukoliko se popravi epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona.

Dačić Darmanoviću: Šta bi rekao kralj Nikola

BEOGRAD - Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da crnogorski ministar spoljnih poslova Srđa Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića time što priča da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da od nje napravi srpsku državu.

Dačić: Neću raditi protiv Vučića makar ne bio predsednik SPS

BEOGRAD - Neću raditi protiv predsjednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a, poručio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Ko upada u Kongres ili Dumu bez reagovanja države?

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS Ivica Dačić izjavio je da apsolutno podržava stavove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da svako ko ima drugačije političke stavove može slobodno da ih izražava na protestima i demonstracijama, ali da to bude u skladu sa zakonima Srbije.

Dačić osudio protest: Nanosi se šteta Srbiji, ugrožavaju se životi

BEOGRAD - Socijalisticka partija Srbije najoštrije je osudila večerašnje indicente i nasilni upad u Narodnu skupštinu tokom protesta ispred parlamentra protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju korona virusa, izjavio je lider SPS Ivica Dačić.

Najčitanije