ivica Dačić

Radojičić: Srpska i Banjaluka u Dačiću će imati iskrenog saradnika

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Dačić: Pojedini misle da je parlament neko levo smetalo

BEOGRAD - Novi predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će oživljavanje dinamike rada parlamenta biti od velike važnosti za realizaciju strateških ciljeva države, kao i da očekuje veoma dobru operativnu saradnju sa predsjednikom, premijerom i Vladom Srbije.

Dačić: Samo zlonamerni mogu da tumače da sam degradiran

BEOGRAD - Samo neodgovoran političar može da kaže da ne želi da obavlja funkciju predsjednika Narodne skupštine, kaže predsjednik SPS-a Ivica Dačić i dodaje da će ta funkcija biti najviša koju je do sada obavljao.

Dačić: Čast je biti na čelu najvišeg predstavničkog tela

BEOGRAD - Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug predsjednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsjednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.

Ivica Dačić na čelu Skupštine Srbije

BEOGRAD - Ivica Dačić biće predsjednik Skupštine Srbije, rekao je Aleksanda Vučić na pres-konferencije nakon sjednice SNS-a.

Dačić odgovorio članu Predsjedništva BiH: Komšić ima krizu identiteta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć reagovao je danas na izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BIH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnicki unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući ga (Dačića) da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BIH.

Dačić: Bilo bi dobro da papa Franjo poseti Srbiju

BEOGRAD - Potpredsjednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak uveče da papa Franjo ima više razumijevanja za Srbiju i da bi bilo dobro da posjeti našu zemlju, ali da to ne zavisi od politike, već i od SPC, gdje s tim u vezi postoje izvjesna neslaganja.

Dačić: Interes Beograda da se obustavi sukob Jermenije i Azerbejdžana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je interes Srbije da se sukob Jermenije i Azerbejdžana što prije obustavi.

Dačić: I za nas ZSO zatvorena tema, jer mora da se realizuje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da je i za Beograd pitanje Zajednice srpskih opština zatvorena tema, o kojoj se ne pregovara jer je već potpisano i treba da se realizuje.

Dačić: Tek ćemo se baviti delom sporazuma koji se odnosi na Izrael

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da će se Vlada Srbije tek baviti dijelom sporazuma iz Vašingtona koji se odnosi na Izrael, uz napomenu da svaki sporazum treba gledati sa dvije strane - šta ste uspjeli da sačuvate ili dobijete ili šta ste izgubili.

Najčitanije