ivica Dačić

Dačić: RS je sačuvala svoje institucije

BANJALUKA - Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Srbije, rekao je nakon sastanka s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH, povodom proslave 30 godina od osnivanja Narodne skupštine RS da je najvažnije sačuvati mir i da su svi željni mira.

Dodik: Srpska jedina samoodrživa u BiH

BANJALUKA - Srski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, da je Republika Srpska jedina samoodrziva u BiH i zato se neustavnim odlukama pokušava oslabiti i oteti njene nadležnosti, rekao je Dodik.

Dačić: Izetbegović, Milanović i Mesić saglasni samo da su protiv Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da se lider SDA Bakir Izetbegović nije slučajno sreo nedavno u Zagrebu sa bivšim i sadašnjim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i Zoranom Milanovićem, te da na to skupu nisu mogli ništa da usaglase, osim da su protiv Srbije.

Dačić: Ne sme se dozvoliti da Priština vojno osvoji sever

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija ne smije da dozvoli da Priština vojno osvoji sjever Kosova i Metohije.

Dačić: Postojala namjera da se otme jedan broj svetinja u Crnoj Gori

BEOGRAD - Inicijativa da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu na Crnogorsku pravoslavnu crkvu prikazuje pravu sliku situacije u Crnoj Gori, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić dodajući da pokazuje i da su litije bile opravdane, odnosno da je postojala namjera crnogorskih vlasti da otmu jedan broj svetinja od SPC.

Dačić: Dodikova smjena bi bio veliki udar na BiH

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su jasne crvene linije ispod kojih Srbija neće ići kada je riječ o eventualnoj smjeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i da bi njegova smjena bio veliki udar na BiH.

Dačić: Talibani na pregovore u Beograd dolazili direktno sa fronta

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su talibani dolazili direktno sa fronta na mirovne pregovore sa avganistanskim vlastima koji su tri puta održani u Beogradu, kao i da su ti pregovori bili tajni za javnost, ali ne i za međunarodnu zajednicu.

Dačić: Ako Grčka prizna Kosovo, Srbija ima mogućnost da to nadomesti na drugoj strani

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da do sada nije bilo najave da će Grčka priznati nezavisnost Kosova, ali da Srbija, ako se to desi, ima mogućnost da to nadomjesti na drugoj strani.

Dačić: Još nema agende evroparlamentaraca za dijalog

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da ga predstavnici Evropskog parlamenta koji učestvuju u međupartijskom dijalogu o poboljšanju izbornih uslova još nisu obavijestili o agendi razgovora.

Dačić: Egipat priznao KiM, ali je to priznanje "zamrznuto"

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Egipat u posljednjim danima vlasti Mohameda Morsija priznao samoproklamovanu nezavisnost Kosova, usmeno, ali da ta zemlja od 2015. godine ne glasa za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, tako da se može reći da je to priznanje "zamrznuto".

Najčitanije