izbori

Preduzete radnje za nesmetano odvijanje izbora u Novom Gradu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je jutros da je u saradnji sa Opštinskom izbornom komisijom Novi Grad preduzela neophodne radnje za nesmetano odvijanje izbornog procesa na biračkom mjestu 007B040.

Izborni proces u Suhači nije počeo, problem isti kao 15. novembra

NOVI GRAD - Izborni proces na biračkom mjestu Suhača u opštini Novi Grad, gdje je trebalo da se danas ponove lokalni izbori, nije počeo zbog problema sa biračkim odborom, potvrdio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Novi Grad Ljuban Knežević.

Tramp ponovio da su glasovi u Pensilvaniji namješteni

Američki predsjednik Donald Tramp ponovio je da su izborni rezultati u Pensilvaniji namješteni i da je on pobedio.

Federalni sud odbacio Trampovu žalbu za Pensilvaniju

VAŠINGTON - Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj štaba američkog predsjednika Donalda Trampa da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, presudivši da "tvrdnje nemaju utemeljenje".

Uloga novinara u izbornom procesu - ne smiju navijati, a moraju izvagati

BANJALUKA, SARAJEVO - Tokom predizbornih kampanja te na sam dan izbora posebno je bitna uloga medija, a novinari pri izvještavanju ne smiju navijati te svaku informaciju zajedno sa svojim urednicima treba da izvažu.

Rover: Manjinske liste treba ukinuti

BANJALUKA - Zahvaljujući odredbama Izbornog zakona BiH, u BiH je u lokalnim zajednicama moguće postati odbornik i sa svega nekoliko desetina ili stotina glasova, ako se kandidujete kao predstavnik nacionalnih manjina.

Rafensberger: Rezultati u Džordžiji nisu zvanično potvrđeni

ATLANTA - Državni sekretar američke države Džordžija Bred Rafensperger izjavio je da ta država još nije zvanično potvrdila rezlultate glasanja na predsjedničkim izborima u SAD.

Poslanici ne mogu poništiti rezultate glasanja u Mičigenu

VAŠINGTON - Poslanici savezne američke države Mičigen ne mogu poništiti rezultate glasanja na predsjedničkim izborima u SAD, izjavio je Bob Bauer, pravni savjetnik izbornog štaba izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Trampov advokat: Postojao centralizovani plan za izborne prevare

Rudi Đulijani, šef pravnog tima američkog predsjednika Donalda Trampa, rekao je kako je postojala organizovana kampanja i centralizovani plan za izborne prevare koju su vodili demokrate u gradovima na čijem su čelu u ključnim državama.

Tramp povlači tužbu u Mičigenu

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa povukao je tužbu u vezi sa prebrojavanjem glasova u Mičigenu.

Najčitanije