izbori

CIK u v.d. mandatu ulazi u lokalne izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što se moglo i pretpostaviti, predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini sprovešće Centralna izborna komisija (CIK) BiH, u kojoj je od sedam članova, petorici istekao mandat.

Vučić: Izbori 19. ili 26. aprila

BEOGRAD - Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 19. ili 26. aprila, saopštio je danas predsjednik Aleksandar Vučić.

Vulin: Što nije zabranjeno Šiptarima ne može ni Srbima

BEOGRAD - Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga centralne Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.

Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice

SREBRENICA - Više Bošnjaka zainteresovano je za mjesto načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima u oktobru iako su u avgustu prošle godine dogovorili da predlože zajedničkog kandidata.

Salmir Kaplan osuđen na dvije godine zatvora zbog prekida izbora u Stocu

ČAPLJINA - Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostepenu presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću od deset mjeseci.

Škoro se javio prvi put nakon izbora

ZAGREB - Nakon 1. kruga predsjedničkih izbora i osvojenih 465.703 glasa, Miroslav Škoro se povukao iz javnosti. Nije davao izjave, nije se javljao na Facebooku, nije komentarisao drugi krug izbora...

Prvi sastanak Kitarovićeva i Milanovića, razgovarali o prenosu vlasti

ZAGREB - Tri dana od predsjednički izbora u Zagrebu su se danas sastali odlazeća predsjednica i njen nasljednik, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, a razgovarali su o tranziciji predsjedničke dužnosti, potvrdile su obje strane.

Region u izborima, teško do saradnje

BANJALUKA - Iako je prošle godine bilo govora o uvezivanju i boljoj saradnji u regionu, od toga, barem u ovoj godini, neće biti ništa, i to iz razloga što se izbori održavaju u pet država regiona, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Kolinda: Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik

ZAGREB - Dosadašnja predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović je poražena u drugom krugu izbora u ovoj državi, a njeno mjesto zauzeo je Zoran Milanović

Milanović nakon pobjede: Od mene nećete slušati sladunjave priče o zajedništvu

ZAGREB - Pobjednik predsjedničkih izbora u Hrvatskoj Zoran Milanović održao je pobjednički govor.

Najčitanije