izbori 2018

Dodik: Bez banjalučkog SNSD-a uspjeh na izborima ne bi bio ovoliki

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bez učešća banjalučke organizacije SNSD-a uspjeh te stranke na prethodnim opštim izborima ne bi bio toliki i da ne bi mogao biti ostvaren na nivou Srpske.

"Očekujemo da budemo dio vlasti i u Srpskoj i na nivou BiH"

BANJALUKA - Zadovoljni smo rezultatima na izborima, i očekujemo da budemo dio vlasti i u Republici Srpskoj i na nivou BiH, poručeno je nakon Izvršnog odbora Socijalističke partije.

CIK BiH i danas bez odluke o raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici nije odlučila kako da raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH, odnosno da li će primijeniti popis iz 2013. godine ili popis iz 1991. godine.

Stevanović ostaje na mjestu gradonačelnika Zvornika

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu dodijelila mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladenu Popoviću iz SNSD-a umjesto Zorana Stevanovića.

Plenković: Savjet EU za spoljne poslove u ponedjeljak analizira izbore u BiH

ZAGREB - Na Savjetu Evropske unije za spoljne poslove u ponedjeljak će se detaljno analizirati opšti izbori održani u BiH u oktobru kako bi se pokušao riješiti problem "marginalizacije" bosanskohercegovačkih Hrvata i njihova stavljanja u "podređeni položaj", najavio je u srijedu hrvatski premijer Andrej Plenković u Hrvatskom saboru.

CIK: Ivanki Marković i Denisu Šuliću mandati u NSRS

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH objavila je danas odluku prema kojoj je mandate za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske dodijelila Ivanki Marković iz SDS-a, koja se izjasnila kao Hrvatica, te Denisu Šuliću, iz SNSD-a, koji se izjasnio da je Bošnjak.

U kojim kantonima se najavljuje formiranje vlasti bez SDA

Nešto više od mjesec dana prošlo je od Opštih izbora u Bosni i Hercegovini. Centralna izborna komisija (CIK BiH) potvrdila je rezultate, a dogovori oko formiranja vlasti ulaze u drugu fazu.

SDS: CIK pogrešno tumačio odluke Suda BiH

Srpska demokratska stranka traži od Apelacionog odjeljenja Suda BiH da poništi odluku Centralne izborne komisije BiH kojom se potvrđuju rezultati Opštih izbora u Bosni i Hercegovini zbog načinjenih povreda pravila postupka.

Inauguracija novih članova Predsjedništva BiH 20. novembra

BANJALUKA - Inauguracija novoizabranih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće održana 20. novembra u Sarajevu, izjavio je danas Tanjugu novoizabrani srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

PDP: Odbijena žalba na odluku CIK-a

BANJALUKA - Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića, saopšteno je iz PDP-a.

Najčitanije