izložba

Otvorena prva samostalna izložba radova Tamare Vučinić

Prva samostalna izložba radova Tamare Vučinić otvorena je večeras u galeriji 'Mak’ Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Najveća izložba Rafaelovih djela se ponovo otvara 2. juna u Rimu

Impozantna izložba remek-djela renesansnog umjetnika Rafaela Santija ponovno će biti otvorena 2. juna u u rimskom Kvirinalu, na dan kada je trebalo da bude zatvorena.

Digitalna izložba povodom Dana grada i noći muzeja

Kustosi Muzeja Kozare pripremili su nekoliko digitalnih izložbi povodom Dana grada, kao i Međunarodnog dana i Noći muzeja, umjesto uobičajenih izložbi za brojne posjetice, što je ove godine nemoguće realizovati zbog virusa korona.

Izložba karikatura u Doboju

DOBOJ - Sve što su balkanski narodi radili tokom prethodna dva mjeseca borbe sa virusom korona našlo se na karikaturama dobojskog teologa Bojana Jokanovića, koji je vrijeme izolacije iskoristio za kreativan rad koji je predstavio izložbom u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, a koja je otvorena danas.

Besplatan ulaz u park sa Titovim skulpturama u Muzeju Jugoslavije

Ulaz u Park skulptura, dio kompleksa Muzeja Jugoslavije, od sada je besplatan za sve koji žele da ga posjete.

Muzej Jugoslavije organizuje postavku jugoslovenskog kućnog nasljeđa

BEOGRAD - Muzej Jugoslavije u Beogradu pozvao je publiku iz svih zemalja nastalih nakon raspada nekadašnje države da pronađe jugoslovensko nasljeđe u svojim kućama i uključi se u kreiranje participativne virtuelne izložbe #YUDOM.

Sutra online otvaranje izložbe “Was ist Walter”

Online Izložba "Was ist Walter?" Historijskog muzeja u Sarajevu biće otvorena sutra u 20 časova, a svojevrsan je poklon svim građanima za 6. April – Dan grada Sarajeva.

Otvorena zložba Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka"

Bijeljinsko Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" organizovalo je u Muzeju Semberije tradicionalnu "Proljećnu izložbu" na kojoj je trideset i šest umjetnika izložilo stotinu djela rađenih različitim tehnikama, od olovke i tempere do uljanih boja i enkaustike, a publici su se predstavili i ikonopisci i fotografi.

Otvorena izložba Nebojše Bosnića i Nikole Zaklana u Londonu

LONDON - Izložba dva slikara iz Banjaluke, Nebojše Bosnića i Nikole Zaklana, otvorena je u četvrtak veče u prostorijama Ambasade BiH u Londonu. Postavka je realizovana u okviru "Mjeseca srpske kulture" u Londonu, a čast da je otvori imala je odbornica u Skupštini grada Banjaluka, doktorica Snežana Kutlešić Stević.

Ogromno interesovanje za izložbu slika Ljubomira Gajića u Banjaluci

BANJALUKA - Izložba slika "Duboki trag", na kojoj je predstavljeno pedesetak djela akademskog slikara i pedagoga Ljubomira Gajića (1948-2017), izazvala je veliko interesovanje Banjalučana prilikom svečanog otvaranja u srijedu veče u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Najčitanije