izložba

Otvorena izložba radova pristiglih na konkurs za most u Docu

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić večeras je u Banjaluci otvorio izložbu radova pristiglih na međunarodni konkurs za idejno rješenje budućeg mosta u banjalučkom naselju Dolac.

Otvorena izložba slika o Milutinu Milankoviću

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu je danas otvorena izložba povodom 140 godina od rođenja Milutina Milankovića, koja govori o životu i radu ovog srpskog naučnika i akademika.

U Brčkom izložba slika Zorana Suvajca

BRČKO - Izložba slika akademskog slikara iz Banjaluke Zorana Suvajca Zografa otvorena je večeras u Umjetničkoj galeriji u Brčkom.

U Muzeju Kozare otvorena izložba ikona "Svete žene"

PRIJEDOR - Izložba "Svete žene" autorke Marije Vukosavljević otvorena je danas u Muzeju Kozare u Prijedoru povodom slave ove ustanove - Svetog apostola i jevanđeliste Luke.

Izložba tv kostima i rekvizita Nemanjića u Foči oživjela prošlost

FOČA - U galeriji Muzeja Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine", koju je priredila Radio Televizija Srbije (RTS) od umjetničkih rekvizita i kostima korištenih u istoimenoj televizijskoj seriji o ovoj srednjovjekovnoj srpskoj dinastiji.

Otvorena izložba Dragana Bartule "Čuvari koplja Svetog Đorđa"

FOČA - U galeriji Fočanske kuće postavljena je izložba slika srpskog slikara Dragana Bartule "Čuvari koplja Svetog Đorđa", gdje je izloženo 25 od ukupno 80 slika iz ovog ciklusa nastalog prošle godine.

Otvorena izložba "50 godina od zemljotresa u Banjoj Luci" u Muzeju RS

BANJALUKA - U Muzeju Republike Srpske večeras je otvorena izložba "50 godina od zemljotresa u Banjoj Luci".

Spriječiti falsifikovanje istorije

BANJALUKA - Izložba istoriografske arhivske građe pod nazivom "Početak Drugog svjetskog rata" otvorena je danas u holu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u Banjaluci. Rukovodilac Ruskog centra "Ruski mir" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Srpske Natalija Milaković rekla je da je predstavljena arhivska građa iz ruskih arhiva.

Otvorena izložba "113 minijatura"

U Kotor Varošu je otvorena izložba slika autora Gavre Popovića iz Kneževa pod nazivom "113 minijatura", u čijem su fokusu čovjek i ptice.

Otvaranje izložbe "50 godina od zemljotresa u Banjaluci"

BANJALUKA - Izložba "50 godina od zemljotresa u Banjaluci (1969-2019) autora Milenka Đorđevića biće večeras otvorena u Muzeju Republike Srpske.

Najčitanije