izložba

Otvorena izložba dizajnerskih lampi "Linija svjetlosti"

DOBOJ - U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje otvorena je izložba nove linije dizajnerskih lampi pod nazivom "Linija svjetlosti", rad autora Ranka Lukića i Lidije Petričević iz ovog grada.

Izložba fotografija "Foto emocija 2020" otvorena u Banjaluci

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović otvorio je večeras u Banjaluci Devetu međunarodnu izložbu fotografija "Foto emocija 2020", u okviru koje posjetioci mogu da vide radove 240 autora iz 44 države.

Danas otvaranje izložbe umjetničke kolonije "Pliva"

Na izvorima rijeke Plive, u Šipovu, danas će biti otvorena izložba djela nastalih na ovogodišnjoj 10. Međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Pliva".

Izloženi radovi o kralju Petru Drugom Karađorđeviću

U Doboju je danas otvorena izložba radova iz zbirke Momčila Vukovića Birčanina, privatnog sekretara kralja Petra Drugog Karađorđevića, koja po njegovom nadimku nosi naziv "Mumija".

U Gradišci otvorena izložba slika Milovana Čikića

Izložba slika gradiškog akademskog slikara Milovana Čikića, koje su nastale tokom prethodnih 17 saziva Likovne kolonije "Gradiška", otvorena je danas u Galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci, a zainteresovani će moći da je pogledaju do 15. avgusta, uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona.

Otvaranje izložbe fotografija Ivana Živkovića

Samostalna izložba fotografija "Derventa na kanvasu" autora Ivana Živkovića biće otvorena večeras u Galeriji derventskog Centra za kulturu.

Vidovićeva "Stanja" izložena u bivšem samostanu u Sloveniji

KOSTANJEVICA NA KRKI - Izložba slika pod nazivom "Stanja" akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića otvorena je u Kostanjevici na Krki, u Galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu djela rađenih tehnikom ulja na platnu.

Milana Stijak za "Nezavisne": Duhovno ispunjenje je jedini čist cilj bavljenja umjetnošću

Milana Stijak mlada je umjetnica i studentkinja završne godine Akademije umjetnosti na odsjeku za grafiku u klasi profesora Milana Krajnovića, čija je izložba grafika "Vidici" trenutno postavljena u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS). Riječ je o njenoj drugoj samostalnoj izložbi, a radovi Stijakove do sada izlagani su i na desetak kolektivnih izložbi u BiH, Srbiji, Velikoj Britaniji i Turskoj. O pomenutoj postavci, svom radu i umjetnosti uopšte, govorila je za "Nezavisne".

"Šah cara Dušana" u Bijeljini

Akademski slikar i vajar Darko Jurošević iz Milića otvoriće danas izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom "Šah cara Dušana" u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Najčitanije