izložba

Otvorena izložba slika Gorana Čupića

KOTOR VAROŠ - Izložba slika mladog kotorvaroškog umjetnika Gorana Čupića otvorena je večeras u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine - 24. aprila.

Predstavljene izložba i monografija "Banjaluka centar Vrbaske banovine"

BANJALUKA - Izložba arhivskih dokumenata "Banjaluka centar Vrbaske banovine" otvorena je juče u Kulturnom centru Banski dvor, a nešto ranije predstavljena je i monografija pod istim nazivom, čiji su autori Verica M. Stošić i Nebojša Radmanović.

U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca

Učenici i profesori Poljoprivredne škole te građani ponosno su predstavili svoje pse, njih oko 50, u želji da baš njihov ljubimac ponese titulu šampiona na 12. izložbi pasa, koju je danas organizovala ova srednja škola.

"Slike" Miroslava Lazovića u Muzeju Kozare

Izložba slika likovnog umjetnika i univerzitetskog profesora iz Beograda Miroslava Lazovića otvorena je večeras u Muzeju Kozare.

Prisjećanje na zaboravljene zvuke u Muzeju RS

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske povodom Dana grada Banjaluka priprema izložbu pod nazivom "Zaboravljeni zvuk tradicionalnih muzičkih instrumenata", koja će biti otvorena 23. aprila u 19 časova u Muzeju RS u Banjaluci.

Otvorena izložba "Sve što trebaš je sreća"

BUGOJNO - Izložba "Sve što trebaš je sreća" Marice Kolak otvorena je sinoć u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

Stručno vođenje kroz izložbu sa Muharemom Bazduljem

​BANJALUKA - Nakon predavanja Miljenka Jergovića, večeras s početkom u 19 časova, u okviru serijala "Iz muškog ugla sa..." kroz aktuelnu izložbu Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) "Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran" publiku će provesti još jedno prepoznatljivo ime regionalne književne scene - Muharem Bazdulj.

Otvorena izložba "Sveti Sava Srpski"

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je, povodom obilježavanja 800 godina od uspostavljanja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), otvorena izložba "Sveti Sava Srpski" Muzeja istorije Srbije, posvećena velikom srpskom svetitelju Svetom Savi.

Izložba u srpskom Centru u Parizu nije sklonjena

BEOGRAD - Izložba povodom 20 godina NATO bombardovanja Srbije nije sklonjena, nalazi se u prizemlju i u galeriji na spratu Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu, rekao je za "Sputnjik" direktor Centra Radoslav Pavlović.

U Parizu uklonili slike NATO bombardovanja SRJ zbog posjete NATO oficira?

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je od Ambasade u Francuskoj hitan odgovor u vezi sa uklanjanjem izložbe u Kulturnom centru Srbije u Parizu, postavljene povodom obilježavanja 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Najčitanije