izolacija

Zaražena tri terapeuta u Zavodu "Dr Miroslav Zotović"

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS predložio je Republičkom štabu za vanredne situacije raspuštanje karantina na teritoriji RS, rekao je danas Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Hrvatska ukida obaveznu izolaciju za građane BiH

SARAJEVO, BANJALUKA, ZAGREB - Nekoliko dana nakon odluke da građane BiH pošalje u četrnaestodnevnu izolaciju, Hrvatska bi od sutra trebalo da odustane od te mjere, mada iz hrvatske vlade u vezi s ovim pitanjem stižu oprečne informacije.

Online piće s gejšom

Tokom izolacije u Japanu je nastao novi trend, on-nomi - ili online cuganje preko Skypea, FaceTimea i Zooma. Cijela stvar funkcioniše tako da se društvo okupi na grupnom četu i pričaju, smiju se, svako uz svoje piće, bez socijalnog kontakta i straha od zaraze virusom korona. Budući da nema turista u Japanu, tako ni gejše nemaju posla, a kako bi tome stale na kraj, i one su odlučile pokazati svoje vještine preko interneta.

Mentalni problemi zbog pandemije veći kod žena

LONDON - Žene se u mnogo većem broju nego muškarci suočavaju sa mentalnim problemima izazvanim pandemijom, jer teže podnose mjere karantina uvedene u cilju borbe protiv virusa korona, pokazalo je istraživanje.

Kako žive žrtve porodičnog nasilja u uslovima karantina

U Rusiji su zabeleženi prvi slučajevi porodičnog nasilja u uslovima prinudne izolacije. O jednom od njih je za BBC pričala je žena na koju je muž nasrnuo 25. marta nakon obraćanja predsjednika Vladimira Putina.

Dejvid i Viktorija Bekam prave tunel ispod kuće od 8 miliona dolara

Popularni bračni par Dejvid i Viktorija Bekam želi da napravi podzemni tunel, koji bi povezivao spavaću sobu sa njihovom garažom luksuznih automobila. Ovako bi mogli da imaju svojevrstan "plan bjekstva", ukoliko im bezbijednost bude ugrožena.

Jedna osoba nije ispoštovala mjeru izolacije, kontrolisano 289

BANJALUKA - U posljednja 24 časa prilikom kontrole komunalne policije na području Republike Srpske ustanovljeno je da jedna osoba nije poštovala mjeru kućne izolacije, saopšteno je iz Ministarstva lokalne uprave i samouprave RS.

Mjere kućne izolacije svi poštovali

BANJALUKA - U posljednja 24 časa sve kontrolisane osobe na području Republike Srpske poštovale su mjeru kućne izolacije, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne sauprave.

Izolacija nije dovoljna da spasi autohtono selo u Amazonu

BRAZILIJA - Tres Unidos, autohtono selo brazilske prašume u Amazoniji, zabranilo je uzlaz za sve posjetioce nadajući se da će ih izolacija sačuvati od virusa, ali to se nije desilo.

Četvoro Banjalučana prekršilo izolaciju

BANJALUKA – U posljednja 24 časa pripadnici MUP-a Republike Srpske i komunalna policija ustanovili su da četiri osobe iz Banjaluke nisu ispoštovale mjeru kućne izolacije.

Najčitanije