izrael

Izrael izvršio vazdušne napade na Pojas Gaze

GAZA – Izraelski borbeni avioni u subotu ujutru izveli su dva vazdušna napada na Pojas Gaze, nakon raketne paljbe koja je stigla s palestinske teritorije.

Izraelski vojnik izboden na smrt

OFRA - Jedan izrealski vojnik pronađen je danas izboden na smrt na Zapadnoj obali, a premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da ga je ubio palestinski napadač.

Ambasador Izraela u Hrvatskoj promijenio tvit, čestita Dan zahvalnosti

JERUSALIM - Izraelski ambasador u Zagrebu Ilan Mor promijenio je danas po podne svoju raniju objavu na Tviteru u kojoj je čestitao Hrvatskoj godišnjicu Oluje, navodeći sada da čestita Dan zahvalnosti.

Novinarka: Predsjednica Hrvatske nije spominjala vlasti BiH

JERUSALIM - Novinarka "Jerusalim posta" Grir Fej Kešman objasnila je danas da je interpretirala izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grbar-Kitarović o BiH, koja je naišla na brojne oštre reakcije.

Izrael testirao raketni odbrambeni sistem "Arrow 3"

Izrael je saopštio da je uspješno testirao raketni odbrambeni sistem "Arrow 3" (Erou 3) (Strijela 3) u Aljasci, u saradnji sa američkom Agencijom za protivraketnu odbranu. To je prvi put da je „Arrow 3" presreo pravi projektil koji je simulirao balistički projektil.

"Izrael će biti uništen za pola sata ako SAD napadne Iran"

TEHERAN - Izrael će biti uništen za pola sata ukoliko SAD napadnu Iran, upozorio je šef Komiteta iranskog parlamenta za nacionalnu bezbjednost Modžaba Zonur.

Izraelci prodali dron za osam miliona dolara

TEL AVIV - Izraelska kompanija "Aeronautiks" saopštila je danas da je potpisala ugovor vrijedan osam miliona američkih dolara o prodaji svog naprednog drona "Orbiter 3" jednoj neimenovanoj zemlji.

Novi Zeland izbrisao Izrael sa mape, zamijenio ga Palestinom

Novozelandska internet stranica za imigraciju objavila mapu s određenim činjenicama o palestinskim imigrantima te je prikazala Izrael obilježen plavom bojom i označen kao Palestina, a nakon toga su nastali problemi.

Sirijska vojska odbila novi izraelski raketni napad

​Sirijska državna televizija javila je noćas da je PVO zemlje u južnoj provinciji Dera odbio raketni napad Izraela, oborivši nekoliko raketa.

Sirijska vojska na nogama, izraelski tenkovi prešli demilitarizovanu zonu

Izraelski tenkovi prešli su demilitarizovanu zonu koja je uspostavljena odlukom UN 1974. godine i krenuli prema gradu sirijskom Džabat al-Hašab u provinciji Al-Kuneitra.

Najčitanije