izvoz

Dramatičan pad izvoza ulja iz BiH

​Izvoz ulja i masnoća iz Bosne i Hercegovine lani je zabilježio veliki pad, što bi moglo imati velike posljedice na kompanije poput brčanskog Bimala, piše BiznisInfo.

Prve isporuke pilećeg mesa za EU u martu, do kraja godine i izvoz jaja

SARAJEVO - Pileće meso iz Bosne i Hercegovine naći će se na policama trgovina Evropske unije u drugoj polovini marta, rekao je Edin Jabandžić, predsjedavajući Koordinacionog odbora živinara/peradara BiH, koji je danas zasjedao u Tešnju, u kompaniji Madi

Recesija u Italiji drma domaće izvoznike

SARAJEVO - Italija, jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine, je u recesiji, što je izazvalo zabrinutost kod privrednika čiji su poslovi orijentisani prema tom tržištu.

Pokrivenost uvoza izvozom u RS lani 71,7 odsto

BANJALUKA - Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Republike Srpske sa inostranstvom prošle godine iznosila je 5,4 milijardi dolara, a pokrivenost uvoza izvozom bila je 71,7 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Srpske maline i borovnice idu za Liban

BEOGRAD - Ministri poljoprivrede Srbije i Libana Branislav Nedimović i Gazi Zeaiter potpisali su danas u Bejrutu Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede, saopštilo je srpsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

BiH odobren izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju

SARAJEVO - Evropska komisija je na sjednici održanoj danas stavila Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju, potvrđeno je za "Nezavisne" iz nekoliko izvora.

Povećan robni izvoz za 7,6 odsto

SARAJEVO - BiH je prošle godina izvezla robe u vrijednosti od 11,9 milijardi KM, što je više za 7,6 odsto nego 2017, dok je uvoz iznosio 19,27 milijardi KM, odnosno za šest odsto više u odnosu na 2017. godinu.

Proširen bescarinski izvoz između Srbije i Evroazijske ekonomske unije

BEOGRAD - Pregovori o novom Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije su pri kraju, a lista za bescarinski izvoz hrane biće proširena, tako da bi na njoj trebalo da se nađu nove vrste sireva, voćne rakije i cigarete.

Lista najvećih izvoznika i uvoznika u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Lista top 10 uvoznika i izvoznika u BiH tokom 2018. godine pokazala je još jednom da je veliki broj kompanija istovremeno i najveći uvoznik i najveći izvoznik.

Crnogorci popili tri puta više mlijeka iz BiH nego cijela EU

SARAJEVO - Iako Bosna i Hercegovina već nekoliko godina ima dozvolu za izvoz mlijeka u zemlje Evropske unije, od toga ima veoma malo finansijske koristi.

Najčitanije