izvoz

Duže radno vrijeme fitosanitarne inspekcije na granici BiH i Hrvatske

Republika Hrvatska udovoljila je zahtjevu BiH za produženje radnog vremena fitosanitarne inspekcije i uvela je radnu subotu u periodu intenzivnog izvoza voća i povrća iz BiH u EU.

Šljive brže preko granice do evropskih trpeza

TUZLA, BANJALUKA - Hrvatska je pojednostavila izvoz šljive iz BiH u Evropsku uniju, potvrdio je za "Nezavisne" Suad Selimović, predsjednik Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju, koje djeluje pri Privrednoj komori Tuzlanskog kantona.

Šljive ipak idu preko granice

TUZLA - Hrvatska je pojednostavila izvoz šljive iz BiH u Evropsku uniju, potvrdio je danas za "Nezavisne" Suad Selimović, predsjednik Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju koje djeluje pri Privrednoj komori Tuzlanskog kantona.

Otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU i druga tržišta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić ocijenili su na današnjem sastanku u Sarajevu da je u narednom periodu sa predstavnicima Delegacije EU u BiH potrebno otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU, ali i na druga tržišta.

Izvoz otanjio za 196 miliona KM

BANJALUKA - Za oko 196 miliona maraka bio je manji izvoz Republike Srpske od januara do maja ove godine u odnosu na isti period 2019.

Sjeverna Koreja prodaje pijesak i zarađuje milione

HONG KONG - Sjeverna Koreja u svojim vodama iskopava pijesak i, kršeći sankcije Ujedinjenih nacija, zarađuje milione dolara od njegove prodaje, prenosi američka televizijska mreža CNN.

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Bh. izvoz hrane raste tokom pandemije

Bh. izvoz hrane porastao je tokom pandemije i jedna je od rijetkih djelatnosti koje bilježe pozitivan bilans tokom krize, izvještava Indikator.ba.

U prva četiri mjeseca izvoz manji za 12,7 odsto, a uvoz za 14,8 odsto

SARAJEVO - BiH je za prva četiri mjeseca ove godine izvezla robu vrijednu 3,325 milijardi KM, što je za 12,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz manji za 14,8 odsto i iznosio je 5,421 milijardu KM.

Martovski izvoz iz Njemačke u padu

Izvoz iz Njemačke bio je u padu u martu jer je pandemija virusa korona uticala na smanjenje potražnje u Evropi, saopšteno je danas iz Savezne kancelarije za statistiku.

Najčitanije