izvoz

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Bh. izvoz hrane raste tokom pandemije

Bh. izvoz hrane porastao je tokom pandemije i jedna je od rijetkih djelatnosti koje bilježe pozitivan bilans tokom krize, izvještava Indikator.ba.

U prva četiri mjeseca izvoz manji za 12,7 odsto, a uvoz za 14,8 odsto

SARAJEVO - BiH je za prva četiri mjeseca ove godine izvezla robu vrijednu 3,325 milijardi KM, što je za 12,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz manji za 14,8 odsto i iznosio je 5,421 milijardu KM.

Martovski izvoz iz Njemačke u padu

Izvoz iz Njemačke bio je u padu u martu jer je pandemija virusa korona uticala na smanjenje potražnje u Evropi, saopšteno je danas iz Savezne kancelarije za statistiku.

Kineski izvoz iznenadio s rastom od 3,5% u aprilu

​Kineski izvoz je u aprilu zabeležio neočekivani rast od 3,5 procenata međugodišnje, što je prvo povećanje od decembra prošle godine, pokazuju podaci kineske Uprave carina objavljeni danas.

Domaći proizvođači: "Zabranite uvoz dok ima domaćeg na tržištu"

SARAJEVO - Iako prehrambena industrija u određenim segmentima bilježi rast, ni u ovoj privrednoj grani ne cvjetaju ruže s obzirom na to da je pao izvoz određenih artikala poput šećera i ulja, pa i mesa.

Korona "sašila" pad i uvoza i izvoza

SARAJEVO - Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH bilježi značajan pad u ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene od oko 61 milion KM, pokazuje analiza ovog sektora koju je uradila Vanjskotrgovinska komora BiH.

Rusija od polovine maja spušta rampu na izvoz žita?

MOSKVA - Ruski izvoz žita bi mogao da dostigne limit koji je uvela vlada znatno prije predviđenog roka, što će dovesti do privremene zabrane izvoza do kraja juna, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede Rusije.

Izvoz u Italiju pao za više od 92 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - U prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prethodne, izvoz u Italiju pao je za više od 92 miliona KM, što je pad od oko 28 odsto.

Rusija ograničila izvoz žitarica zbog pandemije korone

MOSKVA - Rusija je u cilju izbjegavanja porasta cijena na domaćem tržištu zbog pandemije virusa korona, uvela kvote na izvoz žitarica do kraja juna, usljed čega je izvoz od 43,3 miliona tona snižen na sedam miliona tona.

Najčitanije