izvoz

Kritike iz RS zbog poziva evropskim inspektorima: Izvoz crvenog mesa zapinje na popisu

SARAJEVO - Poziv inspektorima iz Evrope da posjete BiH kako bi odobrili izvoz crvenog mesa u Evropsku uniju je preuranjen, jer su brojna pitanja ostala otvorena, smatraju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Podnesen zvaničan zahtjev za izvoz crvenog mesa u EU

SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarija za veterinarstvo BiH zvanično su od Evropske komisije zatražili upućivanje misije za odobrenje izvoza crvenog mesa, odnosno, mesa goveda, ovaca i koza iz BiH u EU, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Šarović očekuje da će BiH biti oslobođena zaštitnih mjera EU

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović očekuje da će BiH, nakon današnjeg iznošenja argumenata Evorpskoj komisiji u Briselu, biti oslobođena zaštitnih mjera na uvoz čelika u EU.

Povlastice pumpaju izvoz i proizvodnju

SARAJEVO - Odluka o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe, koja je na snazi od kraja decembra prošle godine, veliki je podstrek i pomoć privrednicima koji se bave proizvodnjom u oblasti tekstila, kože, elektroindustrije, hemijske industrije i hrane.

Izvoz iz RS povećan za 12 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci u spoljnotrgovinskoj razmjeni sa inostranstvom izvezla robu u vrijednosti 2,173 milijarde KM ili 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvoz iz BiH porastao za 11,8 odsto

SARAJEVO - Izvoz iz Bosne i Hercegovine u sedam mjeseci ove godine iznosio je šest milijardi i 911 miliona KM, što je za 11,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvoz Njemačke u SAD premašio uvoz

BERLIN - Izvoz Njemačke u Sjedinjene Države je u prvoj polovini 2018. godine bio za 24,4 milijarde evra veći nego uvoz iz SAD.

Izvoz sporo pobjeđuje uvoz

BANJALUKA - Pokrivenost uvoza izvozom u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 73 odsto, dok je u istom periodu 2017. godine iznosila 70 odsto, saopšteno je u Republičkom zavodu za statistiku RS.

Šarović: Ne smije se ponoviti loše iskustvo prilikom izvoza voća u Rusiju

GRADIŠKA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i predstavnici Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja razgovarali su danas u Gradišci s registrovanim izvoznicima voća i povrća za Rusku Federaciju.

EU otvorila vrata i mliječnim proizvodima, slijedi borba za tržište

SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka Evropske komisije kojom je juče BiH dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, predstavlja veliki uspjeh, ali i izazov za bh. mljekare, te je ono što slijedi borba za povratak na police tržišta EU, kažu mljekari.

Najčitanije