izvoz

S-400 traženiji od Patriota

VAŠINGTON - Mnoge zemlje kupiće ruski protivvazdušni sistem S-400, ne obazirući se na američke prijetnje sankcijama, tvrdi američka TV mreža Si-En-Bi-Si.

Putin: Naš izvoz oružja 15 milijardi dolara

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je izjavio da je zadovoljan ruskim izvozom oružja u svijet koji iznosi do 15 milijardi dolara, uprkos tome što, prema njegovim riječima, nefer konkurencija prijeti i ucjenjuje kupce.

Tržite BiH preplavljeno biljkama iz inostranstva

BANJALUKA - Proizvodnja i izvoz cvijeća iz BiH i dalje su znatno manji u odnosu na uvoz, koji je u devet mjeseci ove godine 28 puta vredniji od izvoza.

Dobre vijesti za bh. privredu iz Brisela

BRISEL - Bosna i Hercegovina i Evropska komisija održale su u Briselu treći sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo kojem su u ime Evropske komisije i Bosne i Hercegovine kopredsjedavali Datli Boing koordinator politika u Generalnom direktoratu Evropske komisije i pomoćnik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dušan Nešković.

Turska i Egipat nova tržišta za bh. oružje

​BANJALUKA, SARAJEVO - Turska i Egipat nova su velika tržišta za izvoz oružja iz BiH, gdje se vrijednost izvoza za devet mjeseci 2018. zbirno učetvorostručila u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom osam mjeseci izvoz povećan za 11,18 odsto

SARAJEVO - Izvoz u oblasti namjenske industrije BiH za osam mjeseci iznosio je 112,47 miliona KM, što je više za 11,18 odsto u odnosu na isti period proštle godine, kada je ova grana privrede ostvarila izvoz od 101,15 miliona KM.

Povećan izvoz i uvoz robe u BiH

SARAJEVO - BiH je za devet mjeseci izvezla robe u vrijednosti od 8,809 milijardi KM, što je za 8,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 14,287 milijardi KM, što je za 6,9 odsto više.

BiH svijetu daje sirovine, a onda uvozi gotove proizvode

Minus u trgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine s inostranstvom konstantno se smanjuje, ali još će proći puno vremena prije nego se stanje drastično promijeni, piše Večernji list BiH.

Srušena još jedna prepreka za izvoz

BEOGRAD - Trgovina neprehrambenim industrijskim proizvodima između BiH i Srbije u budućnosti će biti znatno olakšana, jer su dvije zemlje odlučile da ukinu barijere u ovoj oblasti.

Kuvajt prekinuo izvoz sirove nafte u ameriku

KUVAJT - Kuvajt je prvi put za posljednjih 25 godina prekinuo izvoz sirove nafte u SAD, saopštilo je američko Ministarstvo energetike.

Najčitanije