izvoz

Najavljen novi tender za izvoz mesa iz BiH u Tursku

​SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, razgovarao je danas u Sarajevu, sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pakdemirlijem o nastavku izvoza mesa i malina iz BiH u Tursku.

Rankić: Postoji mogućnost izvoza maline

BRATUNAC - Vlasnik hladnjače za skladištenje voća "Agro-dr" Petko Rankić iz Bratunca tvrdi da postoje zainteresovani kupci i da ima mogućnost da direktno ugovara izvoz maline u zemlje zapadne Evrope, Skandinaviju i Ujedinjene Arapske Emirate, što olakšava rad i smanjuje troškove i omogućava bolju otkupnu cijenu maline od proizvođača u predstojećoj berbi.

Predstavljeni potencijalno interesantni proizvodi za rusko tržište

BANJALUKA - Predstavnici 24 privredna društva iz Republike Srpske u oblasti poljoprivrede i agroindustrije danas su na sastanku u Banjaluci sa generalnim direktorom ruske kompanije "Okej grupa" Arminom Burgerom predstavili svoje proizvodne asortimane koji bi mogli da budu plasirani na rusko tržište posredstvom ove kompanije.

Utrostručen izvoz za Katar: BiH i najbogatijima ima šta da ponudi

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u prošloj godini utrostručila izvoz u Katar, ali on je i dalje na zanemarivom nivou u odnosu na potencijal koji postoji u jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu.

BiH nema kapacitet da iskoristi dobru priliku za izvoz mesa u Tursku

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina trenutno nema kapacitete da iskoristi nove kvote za bescarinski izvoz mesa u Tursku, koje su tri puta veće od onih koje su na snazi bile prethodnih godina, smatraju poljoprivrednici.

Dalek put do Indonezije za sve iz BiH osim za oružje

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina, i pored prijateljskih odnosa s Indonezijom, do sada nije uspjela da plasira svoje proizvode na tržište četvrte najmnogoljudnije zemlje na svijetu.

U prvom kvartalu izvoz manji za 0,6, uvoz veći za 4,7 odsto

SARAJEVO - Izvoz iz BiH u prvom kvartalu iznosio je 2,771 milijardu KM, što je manje za 0,6 odsto nego u istom prošlogodišnjem periodu, dok je uvoz iznosio 4,611 milijardi KM, što je više za 4,7 odsto u odnosu na prvi kvartal lani.

BiH izvoznu bitku gubi na trećim tržištima

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bilježi veliki pad izvoza na treća tržišta, što se najviše odrazilo na spoljnotrgovinski deficit, koji u prva tri mjeseca ove godine iznosi 1,84 milijarde maraka, kažu u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Žestok odgovor SAD: Iran prijeti zatvaranjem Ormuskog moreuza

TEHERAN - Iran je odgovorio na američko najavljivanje novih sankcija prijetnjama da će zatvoriti Ormuski moreuz.

Domaći sir uskoro na kineskoj trpezi

BANJALUKA - Tvrdi sir, med i vino prvi su proizvodi koji bi iz BiH mogli biti izvezeni u Kinu, istakao je za "Nezavisne" Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najčitanije