izvoz

Sjeverna Makedonija ograničila izvoz pšenice i brašna

Vlada Sjeverne Makedonije zbog pandemije virusa korona donijela je odluku kojom se ograničava izvoz pšenice i maslina sa tarifnim oznakama 1001 19 00 00, 1001 91 90 00 i 1001 99 00 00 i brašna od pšenice s tarifnim oznakom 1101 00.

Košarac: Izvoz mesa u Tursku biće nastavljen pod pojačanim nadzorom

SARAJEVO - Izvoz mesa iz BiH u Tursku biće nastavljen pod pojačanim inspekcijskim nadzorom Kancelarije za veterinarstvo BiH, u skladu sa izmijenjenim uputstvom o potpisivanju veterinarskih sertifikata, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Analiza: Izvoz iz BiH u stalnom padu

SARAJEVO, BANJALUKA - Izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine u kontinuitetu pada od 2017. godine, a samo tokom 2019. godine taj pad iznosio je tri odsto, dok je istovremeno uvoz u 2019. godini porastao takođe tri odsto.

"Malverzacije u klaonicama u FBiH privremeno obustavile izvoz junetine"

BIJELJINA - Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je Srni da je zbog određenih malverzacija u dvije klaonice na području Federacije BiH privremeno obustavljen izvoz junećeg mesa u Tursku, te da će naredne sedmice biti donesena odluka o daljim koracima.

Raste uvoz voća i povrća: Strane voćke preplavile domaće trpeze

BANJALUKA - Kupus iz Sjeverne Makedonije, zelena salata iz Albanije, kruške iz Italije i drugo voće i povrće iz uvoza preplavili su tržište BiH, a o čemu najbolje svjedoče podaci da je tokom prošle godine uvezeno oko 306,7 miliona kilograma raznog voća i povrća, što je za oko 26 miliona više nego 2018. godine.

Ruske vlasti zabranile izvoz maski i medicinskih proizvoda

MOSKVA - Ruska vlada je zbog širenja virusa korona izrekla privremenu mjeru zabrane izvoza, nekih medicinskih proizvoda i opreme, uključujući zaštitne maske i anitivirusne lijekove, koja će važiti do 1. juna.

Otanjio papir za izvoz

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukupan izvoz grafičke i papirne industrije BiH prošle godine bio je vrijedan 289.050.102 KM i manji je za 12,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Izvozu cvijeća ne cvjetaju ruže

BANJALUKA - Izvoz cvijeća i njegova proizvodnja u Bosni i Hercegovini daleko su manji od uvoza, te ga je tokom prošle godine u BiH uvezeno 2.000 puta više nego što je izvezeno.

Krah "Aluminija" skresao bh. izvoz

SARAJEVO - Ukupan obim vanjsko-trgovinske razmjene u BiH u prošloj godini dostigao je nešto više od 31,7 milijardi KM. Iz BiH se izvozilo u vrijednosti nešto više od 11,869 milijardi KM, a uvozilo u BiH nešto više od 19,8 milijardi KM.

Nakon remonta, polovno naoružanje MUP-a Srpske izvezeno u Ameriku

BRATUNAC - Akcionarsko društvo Tehnički remont Bratunac (TRB), koji je 2018. godine učestvovao u kupoprodaji 11.546 komada polovnog naoružanja od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, izvršio je remont i navedeno naoružanje izvezao za potrebe kupca u SAD.

Najčitanije