izvoz

Snažan rast kineskog uvoza i izvoza u septembru

PEKING - Kineski uvoz i izvoz zabilježili su snažan rast u septembru ove godine jer je sve više trgovinskih partnera te zemlje ukinulo ograničenja uvedena zbog koronavirusa, dajući dodatni zamajac drugoj po veličini ekonomiji svijeta.

Mićić: Tražimo način za izvoz mesa

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da Gradska uprava zajedno sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara traži način za izvoz mesa u Tursku i druge države s obzirom da je plasman poljoprivrednih proizvoda, naročito tovnih grla, veoma otežan zbog epidemije virusa korona.

Izvoz iz BiH pao za 14 odsto, a uvoz za 17

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u osam mjeseci (januar – avgust) ove godine iznosio je šest milijardi i 600 miliona KM, što je za 14,1 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio deset milijardi i 840 miliona KM i manji je 17 odsto

Košarac i Satler razgovarali o izvozu crvenog mesa u EU

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o mogućnosti izvoza crvenog mesa iz BiH u EU.

Veliki pad hrvatskog izvoza i uvoza tokom sedam mjeseci

ZAGREB - Vrijednost hrvatskog robnog izvoza iznosila je 61,5 milijardi kuna od januara do kraja jula, što je 7,7 posto manje nego u istom lanjskom periodu, dok je uvoz pao za 11,9 posto, na 98,3 milijarde kuna, preliminarni su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni danas.

Junetina iz BiH ponovo u turskom kebabu

SARAJEVO, BIJELJINA - Isporuke junećeg mesa iz BiH u Tursku očekuju se već tokom naredne sedmice.

Bh. proizvodima olakšava se pristup tržištu EU

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija predložila je paket mjera kojima bi se olakšala trgovina na evropskom kontinentu i u regionu Mediterana, a u BiH bi mjere, ako budu usvojene, najviše koristi mogle donijeti poljoprivrednicima.

Izvoz kafe uduplan, uvoz manji za 4,7 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - U prvih sedam mjeseci ove godine u BiH uvezeno je više od 12 miliona kilograma kafe u vrijednosti skoro 47 miliona KM, što je manje uvezene kafe za 4,7 miliona KM nego u istom periodu lani.

Uvoz žitarica 23 puta veći od izvoza

SARAJEVO, BANJALUKA - Izvoz žitarica iz BiH u prvom polugodištu ove godine iznosio je nepunih 4,8 miliona KM, dok je uvoz u istom periodu premašio 111 miliona KM.

Slovenački izvoz manji u prvom polugodištu 5,6 odsto

Slovenački izvoz je iznosio u prvoj polovini ove godine 15,91 milijardi evra, što je za 5,6 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz pao za čak 10,3 procenta međugodišnje, na 15,09 milijardi evra, objavio je danas Drzavni zavod za statistiku.

Najčitanije