izvoz

Razmjena između RS i Bjelorusije: Za tri mjeseca izvoz porastao 160%

BANJALUKA - Do sada mršava spoljnotrgovinska razmjena između Republike Srpske i Bjelorusije najzad je u porastu ove godine.

Ko to koči njemački izvoz: Najmoćnija zemlja EU ima problem

Njemački izvoz stagnira. Postoji mnogo uzroka za to – a postoje i stručnjaci koji smatraju da će se izvoz povećati ako se ratifikuje sporazum CETA sa Kanadom.

Mi Africi oružje i gvožđe, ona nama meso i šećer

SARAJEVO, BANJALUKA - Spoljnotrgovinska razmjena između BiH i afričkih država od januara do avgusta ove godine iznosila je oko 150 miliona KM, a na spisku proizvoda koje uvozimo našli su se i proizvodi od mesa, dok uz ostalo izvozimo i oružje.

Prvi kamioni pilećeg mesa iz BiH otišli ka Evropskoj uniji

TEŠANJ, BANJALUKA - Prvi kamioni piletine juče su iz BiH otišli ka EU, tačnije u Njemačku.

Spoljnotrgovinski deficit BiH narastao na vrtoglavih 5,35 milijardi KM

​SARAJEVO - Usporen ekonomski rast najznačajnijih trgovinskih partnera Bosne i Hercegovine negativno se odrazio najviše na dio njene izvozno orijentisane privrede.

Izvoz 13.000 tona mesa u rukama parlamenta

BANJALUKA - Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će, između ostalog, ovdašnjim proizvođačima omogućiti izvoz 13.000 tona mesa, treba da aminuju bh. političari.

Srpska ostvarila izvoz u vrijednosti od 2,14 milijardi maraka

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz u vrijednosti 2,149 milijardi KM ili jedan odsto manje nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Spoljnotrgovinski deficit BiH premašio 4,6 milijardi KM

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u periodu januar-juli ove godine iznosio je šest milijardi i 835 miliona KM, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine, dok je uvoz iznosio 11 milijardi i 524 miliona KM i viši je za 3,7 odsto.

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Prvi kamioni s piletinom narednih dana kreću ka EU

SARAJEVO, BANJALUKA - Prvi kamioni sa piletinom iz Bosne i Hercegovine put Evropske unije trebalo bi da krenu u narednih petnaestak dana.

Najčitanije