jabuka

Zbog proljetnih mrazeva prepolovljeni prinosi kruške i jabuke u Srpskoj

BANJALUKA, GRADIŠKA - U Republici Srpskoj pri kraju je berba jabuke i njen rod je umanjen za oko 50 odsto, dok je berba kruške završena, čiji rod je umanjen za 50-60 odsto.

Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili spot za pjesmu "Tvrđava"

Grupa Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili su spot za pjesmu "Tvrđava", po kojoj će se zvati i novi album sarajevske grupe koji bi se sredinom oktobra trebalo da se nađe pred publikom.

Litija stigla do crkve na Jabuci

PRIJEPOLJE - Auto-moto litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti stigla je do Crkve Svetog Ilije na Jabuci kod Prijepolja, a kolonu podrške iz Crne Gore zaustavila je crnogorska policija.

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku

Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suvom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krompir.

Strana narandža jeftinija od domaće jabuke

BANJALUKA - U prvih pet mjeseci ove godine u BiH je uvezeno 1.054 tone više citrusa nego u istom periodu prošle godine, a razlog povećanom uvozu je, kako tvrde domaći voćari, visoka cijena domaćeg voća, zbog koje se kupci plićeg džepa radije odlučuju da kupuju i konzumiraju citruse.

Skaka ugostio Žeru iz “Crvene jabuke”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je frontmena benda "Crvena jabuka" Dražena Žerića Žeru.

Jabuke bi trebalo držati u frižideru

Australijski stručnjaci za voće objasnili su da bi jabuke trebalo nakon kupovine držati u frižideru, a ne u zdjeli za voće na sobnoj temperaturi. Tvrde da će jabuke tako duže biti svježe.

Dojčinović: Mraz dodatno oštetio voćke

GRADIŠKA - Niska temperatura i mraz oštetili su zasade voća u većini krajeva Republike Srpske - nešto manje na području Majevice, a znatnije u potkozarskom kraju, gdje su i najveće površine, izjavio je Srni predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović.

Kolač sa jabukama iz blendera, gotov za 20 minuta

Ovaj recept ćete zavoljeti odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme.

Jabuke u službi ljepote

Lice možete njegovati jabukama i to na jednostavan način. Tretman ovim voćem je vrlo djelotvoran, jer štiti organizam od slobodnih radikala, odgovornih za starenje kože.

Najčitanije