jaja

Protein budućnosti: Jaja "bez ljuske"

​Biljni proteini nisu ništa novo, te se u ljudskoj ishrani nalaze već neko vrijeme. U posljednje vrijeme ipak dobijaju i nove oblike, a posljednji stiže kao biljna varijanta namirnice koja je dio ljudskog doručka od samog početka istorije.

Živinari iz BiH se pripremaju za izvoz jaja za preradu u EU

Direktor Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Ljubomir Kalaba izjavio je da će sve kompanije koje budu izrazile interes za izvoz jaja za preradu i proizvoda od jaja, a za koje se utvrdi da ispunjavaju propisane uslove za izvoz takvih proizvoda u EU, biti uvrštene u spisak objekata iz kojih je dozvoljen izvoz ovih proizvoda u EU.

Bosni i Hercegovini odobren izvoz jaja u Evropsku uniju

​Bosni i Hercegovini odobren je izvoz jaja za preradu na tržište Evropske unije. Na sjednici Stalnog komiteta za bilje, životinje, hranu i hranu za životinje sekcije za kontrole i uslove uvoza Evropska komisija dala je "zeleno svjetlo“ za početak izvoza i ove vrste hrane iz naše zemlje u EU.

Treba li jesti jaja tokom ljeta?

Svi smo barem jednom čuli kako bismo trebali izbjegavati jesti jaja tokom vrućih ljetnih mjeseci jer nam mogu učiniti više štete nego koristi.

Dva jajeta šest dobrobiti

Jaja su namirnica o kojoj su kružile mnoge neistine, iako je jedna od osnovnih namirnica koja je othranila mnoge naraštaje.

Jaja Ture kod Klea u kineskom Ćingdau

Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu Ćingdao Hanžaiju.

Jaja Ture završio karijeru

Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture okončao je karijeru u 35. godini, potvrdio je njegov menadžer Dmitri Seluk.

Kosovka djevojka na najljepše oslikanom vaskršnjem jajetu

BIJELJINA - Pobjednik tradicionalne "Jajarijade" u Bijeljini za najljepše našarano vaskršnje jaje je srednjoškolac Aleksandar Kešelj, koji je na pačijem jajetu naslikao Kosovku djevojku, simbol ljubavi prema bližnjem.

Penzionisani profesor iz Banjaluke svakog Vaskrsa ukrasi više od 100 jaja

​Sve je počelo prije tridesetak godina, iz pijeteta prema mojoj majci, koja je, po mom mišljenju, to radila najbolje na svijetu. Ukrašavanje jaja iziskuje i vrijeme i trud, ali mi se čini da sa svakim jajetom koje ukrasim u stvari napišem zahvalnicu mojoj majci, to mi je najveća motivacija da se time bavim, priča Dušan Stegić, profesor u penziji, koji posljednje tri decenije, za Vaskrs, ukrasi više od 100 jaja, koja potom podijeli porodici, prijateljima i poznanicima.

Mališani iz "Plavog čuperka" s ljubavlju ukrasili jaja

BANJALUKA - Šarena jaja, boje, korpice sa slamom, ukrasi, dekoracije, mnogo vrijednih ručica koje se trude da ukrase svoje jaje što ljepše, a uz to sve i mnogo osmijeha - bila je atmosfera pred Vaskrs u vrtiću "Plavi čuperak".

Najčitanije