januar

Čubrilović: 9. januar istorijska činjenica ustanovljenja Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je za Narodnu skupštinu 9. januar istorijska činjenica ustanovljenja Republike Srpske i da će tako i ostati.

Odluka o Danu RS nije vruća priča kao 2015.

BANJALUKA - Za razliku od 2015. godine, kada je Ustavni sud BiH prvi put odlučio da proslava 9. januara nije u skladu s Ustavom BiH, ovoga puta takva odluka dočekana je poprilično ravnodušno i u narodu, ali i među političarima, koji su prethodnih godina bili najglasniji na ovim temama.

Cvijanović: Žele da pokažu da Republika Srpska nije postojala prije Dejtona

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Srpska ima spremne odgovore na svaki izazov koji dolazi iz Sarajeva, i tako će biti i u vezi sa politički motivisanom odlukom Ustavnog suda BiH kojom se osporava 9. januar - Dan Republike.

Cvijanovićeva pozvala na sastanak lidere stranaka iz Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas, povodom odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike, poziv na sastanak svim predsjednicima političkih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, saznaje Srna.

Čubrilović: Ustavni sud BiH obesmišljava svoj rad

DOBOJ – Nedeljko Čubilović, predsjednik Narodne skupštine RS, rekao je da Ustavni sud BiH donoseći ovakve odluke obesmišljava svoj rad uzimajući sebi za pravo da ocjenjuje te istorijske činjenice, jer 9. januar je istorijska činjenica, nije niko taj dan htio i proglasio ga samo zato što je 9. januar, nego zato što su se desile u određenim okolnostima određene činjenice.

SDS: Antiustavni sud svojim odlukama razgrađuje BiH

BANJALUKA - Odluka Ustavnog suda BiH, kojom se osporava Zakon o Danu Republike Srpske i pravo naroda da 9. januar obilježava kao Dan Republike pokazuje da je taj sud u svojoj suštini antiustavan, jer negira konstitutivnost srpskog naroda, ruši temelje Ustava BiH i razgrađuje državnu zajednicu BiH, saopšteno je iz SDS-a.

Višković: RS će nastaviti da proslavlja 9. januar

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da će RS naći načina da "ispoštuje" odluku Ustavnog Suda BiH o ukidanju Dana RS, ali da će RS nastaviti da proslavlja 9. januar.

Stevandić: Datum rođenja se ne može mijenjati

BANJALUKA - Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, rekao je da se datum rođenja ne može mijenjati, pa tako ni 9. januar, dan nastanka Republike Srpske.

Prosječna neto plata u januaru 887 KM

BANJALUKA - Prosječna januarska neto plata u Republici Srpskoj bila je 887 KM i nominalno je manja od decembraske za 0,4 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Pogledajte bakljadu "Sarajevskih Grobara" povodom Dana Republike

U Parku "Gavrilo Princip" u Istočnom Novom Sarajevu navijači Partizana, popularni "Grobari" organizovali su bakljadu povodom Dana Republike Srpske.

Najčitanije